יש לי שאלת שניצל ושאלת קצף מי חומוס

Dr T noki

New member
יש לי שאלת שניצל ושאלת קצף מי חומוס

שניצלים -
ניסיתי להכין בכל מיני וריאציות. הציפוי תמיד יוצא טוב (וריאציות שונות על בלילת קמח חומוס ואח״כ פירורי לחם מתובלים) אבל לשניצל עצמו יש תמיד איזשהו טעם לוואי. ניסיתי עם ״סוליות״ סויה מרוככות,,פרוסות דקות שליין או טופו .,ניסיתי גם מרינדות שונות שהיו טעימות אבל לא עשו את העבודה. יש המלצות לשניצל המושלם?

קצף מי חומוס-
סוף סוף אזרתי אומץ להקציף את מי החומוס ( מהחומוס שבישלתי בסיר לחץ, בלי מלח ובלי תיבול כמובן).
מי החומוס היו מאד חלבוניים לאחר שהות במקרר, ואכן הקצף היה מרשים מאד. הבעיה שגם עם סוכר גרידת לימון וטעמים שונים ללקצף עדין היה טעם לוואי קל של חומוס. התבאסתי...
יש המלצות? מה לא עשיתי נכוו?

אצלנו אחרי האפיה(!)

לא היה שום טעם לוואי , לפני יש מעט אבל הוא מתפוגג
אני לא נגעתי גם בעברי במרנג רך או במוסים על בסיס קצף חלבונים כי לא יכולתי לשאת את טעם הלוואי של ביצים.

לגבי השניצל- אין שניצל, שניצל זה בשר או עוף. יש טופו פרוס מטוגן, יש פורטובלו כנ"ל. זה לא טעם לוואי זה הטעם של המוצר. את יכולה להשתמש בטופו רך- להשרות אותו בתערובת תבלינים, את יכולה להשתמש בחתיכות סויה שנראות כמו בונזו ולרכך אותן ולטגן אותן נגיסים כאלה.

RSPA

New member
שניצל בישראל לא בהכרח בשרי כמו שמוכר בשאר חלקי העולם

אנחנו מאוד יחודיים בעניין והולכים על פי המשמעות המילולית של שניצל = פרוסה קטנה = כתיתה.
מכאן שאצלנו הוא יכול להיות כתיתת תירס או כתיתת טופו.

Dr T noki

New member

וברצינות
מכירה טעם של סויה, אין לי בעיה עם זה, למשל טחון צמחי בולונז יוצא אחלה, ״שווארמה״ טופו יוצא מעולה, טופו מוקפץ או בדפי אורז זה טעים, אבל המקבילה הצמחו-טבעונית לשניצל - משהו שם לא יוצא לי טעים, אולי המרקם לא משהו. לא הצלחתי לשים את האצבע על זה.

תנסי את הבונזו

היינו ביפן עכשיו ואכלנו מן נגיסים מטוגנים בבלילת חומוס כנראה שטעמם והטקסטורה דמו לעוף באופן מפתיע.
את יכולה לנסות גם סייטן.

ladybug6

New member
דווקא לבונזו יש טעם לוואי הכי חזק לדעתי

הסוליות האובליות יוצאות די טעים, צריך להשרות אותן במים רותחים לאיזה חצי שעה, או להרתיח, אפשר גם להוסיף תיבול למים כדי להוסיף טעם לסוליות. ואז לסחוט היטב, שלא ישארו נוזלים. ורק אז לצפות ולטגן. לבלילה שמדביקה כדאי להוסיף תיבול לפי הטעם (אני ערבבתי קמח עם חרדל, טימין, מלח ופלפל).
אני יודעת לאיזה טעם לוואי את מתכוונת אבל באופן ההכנה הנ"ל זה לא הפריע לי. זה נעלם בין שאר הטעמים.
שניצל מתרנגול, לעומת זאת, על אף שהיה מחלקי הגוף הבודדים שאכלתי בעברי, הרגיש לי תמיד בעל טעם וריח לוואי נוראיים, ואף פעם לא ידעתי להסביר את זה, ולכן הייתי תמיד אוכלת רק שניצלים בעובי של נייר, ומעמיסה עליהם מלא קטשופ...

שימי לב שבכל אלה שטעים לך

מדובר בחתיכות קטנות ,דקות או ממש טחון שאז התבלינים מקבלים את מלוא הבמה להופיע לעומת שניצל שזו חתיכה אחת. אני מציעה לנסות להשרות לפני

John the Savage

New member
"שניצל" מפטריות יער. יוצא מעולה

אני מכין אמנם עם ביצים, אבל סביר שגם עם בלילת קמח חומוס ושאר הוריאציות הטבעוניות זה יעבוד.

זה לא מרקם של שניצל

זה קציצה, או לביבת פירה או משו כזה.
הכנתי היום, הציפוי יצא פריך להפליא- קמח תירס גס עם שבבי תפוחי אדמה, אבל התוך היה רך ולא מאד התמצק בהמשך, התייצב אבל לא דומה לשניצל

נחמד

שיניתי מהתיבול, הדבר היחיד שחשוב בעיני לשים לב שתהיה חריפות
המרקם נהיה נחמד ולעיס אחרי כמה שעות צינון

למי שמחפש נ"ג

ניתן להמיר את פרורי הלחם בתערובת שקדים מרוסקים וקמח תירס גס

למעלה