בשיטה שאני משתמש אני למעשה עוקף את תהליך הטחינה הגולמית ומגיעה לטחינה ביתית מוכנה
שם את גרגירי השומשום בבלנדר, מוסיף על כוס שומשום 1/2 כוס מים מפעיל במהירות גבוה עד לקבלת מרקם מישחתי . מוסיף מלח ומיץ לימון ושום ומפעיל שוב
מוסיף עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
ניתן להשרות את השומשום ל12 שעות לפני הטחינה .ניתן לעשות את אותה הפעולה גם עם שומשום קלוי. אפשר לבחור בחנויות תבלינים סוגים שונים של שומשום לקבלת טחינה לפי טעמכם.
אני הכנתי לפני מספר דקות טחינה משומשום עגול לבן יצא גם יפה.התנאי להצלחה: שימוש בבלנדר חזק במהירות הגבוהה ביותר.
אין כמו טחינה מקורית תוצרת בית,ובפרט היום,
בהכנה הביתית אין חשש ודאגה מהסלמונלה ומשאר החיידקים המסוכנים,
פוקסי כול הכבוד שהספקת גם להכין וגם להקליד.
אתה מקסים,תודה לך.

נאמר בקשר ל"טחינת -הנסיך",
שהטיפול בטחינה ,כנראה נעשה בידיים מזוהמות ולא שטופות,וגם הכלים והדליים ,
לא היו שם ממש במצב נקי.

בהכנה ביתית, אצלי לפחות, אפשר לומר שההיגיינה,הכלים ,והניקיון ,אצלי הם מעל הכול.

לא בטוח שהשומשום הקנוי נקי מכל מיני מרעין בישין, סביר להניח שלא, כך גם לגבי כל דבר אחר, מקורות הזיהום (צואת עכברים, יונים וחרקים) נמצאת בכל מיכלי האחסון, השומשום למשל אם הוא נועד לציפוי באפיה החום מחסל את הנגעים, זה לא המקרה בטחינה.
בכדי להפיק טחינה מגרגרי שומשום יש להסיר את הקליפה (לא בטחינה מלאה) בתמיסת סודה קאוסטית, לקלות את השומשום (חום) לייבש, ורק אז להעביר למיצוי באבני ריחיים, הסיכוי שישארו שרידי סלמונלה או ליסטריה הוא אפסי, אלא אם כן הטחינה זוהמה בהמשך התהליך.
לענין הכדאיות להכנה בבית? ממש לא - כוס שומשום מחירה כ-7-8 ש"ח (כ-5 ש"ח ל-100 גר', בכוס כ-150 גר'), תוסיף לזה את הזמן והעבודה ואת התוצאה הסופית שאינה טחינה גולמית חלקה ונקיה שמחירה בשוק בסביבות 10 ש"ח ל-1/2 קג' הרי שלא כדאי להתאמץ כלל ולהכין מעין טחינה בבית?.
אף אחד לא מ/הכריח מישהו לרכוש את טחינת הנסיך, להפסיק לרכוש טחינה מיצרנים אחרים או לחפש אלטרנטיבות זאת שטות גמורה...שום דבר לא ישווה לטחינה שמופקת באבני ריחיים.