יש לי שן מתוקה על הרגל

הכותרות שלך יעשו לי יום אחד התקף לב

אבל נכנסתי פנימה להודעה וקיבלתי חיוך ענק.
כל מקרה, לכל החברים היקרים כאן, עכשיו אתם צריכים לעזור לי לבחור קעקוע על הרגל השנייה ממול שיאזן לי את הקדרות וכמובן שגם יהיה קומיקס. בהתחלה חשבתי על בארי ווין אבל הוא לא מתאים בכלל כקעקוע ואז חשבתי על דדפול אבל הוא לא באמת משעשע אותי בסדרה היחידה שלו שקראתי (כייבל&דדפול) הרעיון היחיד שנשאר לי לדמות משעשעת ששווה קעקוע היא לנור אבל בחיאת אם יש לכם רעיון מלהיב יותר חלקו אותי איתו.
תודה וסופ"ש נפלא
אוֹרי המקועקע

Gul the Great

New member
ספיידר ג'רוסלם, אוביוסלי!

גם מצחיק, גם ורטיגו כמו סוויט טות', גם דמות מגניבה.
אם אי פעם אתחיל עם קעקועים, אני חושב שאקעקע בקטן את הסמיילי עם שלוש העיניים שמלווה את הסדרה Transmetropolitan על אחת הזרועות בצד הפנימי. אבל זה בערך הקעקוע בעדיפות הרביעית מבין הקעקועים ההיפותטים שלי.

מבלי לעשות לך התקף לב, חו"ח, כמה תהיות...

ראשית, אני מנחש שזה הקעקוע הראשון שלך. נכון?
אם לא, אז אנא פרט על האחרים.
עכשיו, קצת רקע עלי - יש לי חמישה קעקועים שונים, משלוש יבשות שונות. עבדתי עם מקעקעים מנוסים יותר ופחות, עם בסיס קטלוג ועם עיצובים אישיים ואפילו עבודת קאבר-אפ אחת לקעקוע ש(סוג של) מאסתי בו.
בין חברי אני מונה לפחות שלושה שמקועקעים עד מאוד (חלקי גוף שלמים, של גב/רגליים/ידיים וכד') וגם אחד שהוא מקעקע בחצי משרה ומעצב גרפי בשני.

כלומר, כשאני שואל את השאלות הבאות, זה לא מגיע ממקום של ביקורת הורסת, אלא ממקום של ביקורת בונה, בניסיון לעורר אותך לחשוב כמה צעדים קדימה.

אז, בהנחה שזה הקעקוע הראשון שלך (ומתוך ידיעה מוצקה שהעסק ממכר והראשון לעולם אינו האחרון)...
מה המחשבות העתידיות שלך לגבי נושאים נוספים?
האם הנושאים האלו מתחברים לנושא הקעקוע הנוכחי מבחינת עולם התוכן? הכוונה אינה לתשובה כמו - כן, עוד קעקועי קומיקס, אלא עוד קעקועים מהקומיקס הספציפי הזה.
האם אתה מתכנן קעקועים בשטחי גוף 'נרחבים' יחסית כמו גב, שכמות, אמות וזרועות?
האם אתה מתכנן קעקועים עתידיים בצבע או שהכל מהיום והלאה שחור לבן?
האם אתה מתכנן להרחיב את הקעקוע הנוכחי עם רקע (נגיד להשלים את כל העיצוב של עטיפת גליון #1)?
אלו שאלות חשובות מאוד בעיקר אם תעשה עוד איזה משהו על השכמה היום ועוד שלוש שנים תרצה לעשות משהו על כל הגב, אבל עאפס, חלקו 'חסום' על ידי משהו אחר...

תגובה רצינית מצריכה תשובה רצינית

יש לי III קעקועים. שממית מצ'וקמת על השוֹק הפנימית הימנית, הציור של העמדה על גב תחתון וכעת הקעקוע הכי מושקע מקצועי ופאקינק יקר, סוויט תות' על הירך השמאלית. מה שאני משתדל לשמור עליו בקעקועים זה שתהיה סמטרייה. אם יש לי לטאה על השוק הימני אני רוצה גם על השוק הפנימי השמאלי קעקוע, לא חייב לטאה אבל כן דרקון נגיד או דינוזאור כי זה האוסף שלי.(אפרט בפעם אחרת אבל זה אוסף של מעל 300 פריטים) אם יש לי על ירך שמאל דמות של קומיקס עצובה צריך גם על ירך ימין דמות של קומיקס אבל שמחה. אני חושב לסיים את הגוף שלי עם שישה קעקועים, כל אחד במקום אחר (ויחסית נסתר) כך שגם אשמור על סימטריה מבחינת מיקום וגם אעשה את כל אלה אשר אני חפץ בהם. אני לא חושש מחסימות כי כל אחד ממוקם במקום אחר של הגוף. אני מקפיד שכל הקעקועים שלי יהיו שחור עור או מקסימום גוונים של אפור אבל אף פעם אני לא משלב שום צבע אחר בקעקועים שלי. כשקעקוע מסתיים אני לא נוגע בו יותר ונותן לו להשאר מושלם כמו שהוא. מקווה שעניתי לך על כל מה שרצית לדעת אבל אשמח להרחיב אם יש לך עוד שאלות

ענית על חלק - עכשיו ההמשך...

ממה שאתה מתאר (ושלא תחשוב שאתה יחיד במערכה יש רבים כמוך וכמוני) אתה דוגל בשיטת ה'סקראפ בוק'. כלומר, אתה (ובמידה רבה גם אני) 'מדביק' קעקועים מנושאים שונים שמסמלים בעיניך משהו באיזורי גוף שונים על פי איזשהו הגיון פנימי שלך (תקרא לזה סימטריה אם תרצה). 'מדבקה' פה, 'מדבקה' שם...

השאלה התיאורטית העיקרית בשיטה הזו היא 'ומה אחר כך...'?
מה יקרה כשתמצא את כל האופציות המיידיות וההגיוניות של חלקי הגוף שעליהם חשבת? האם מתחת ללטאה תקעקע עוד משהו? לא בהכרח לטאה אחרת... אולי... נגיד... אקדח (או עורב, או כל אייקון אחר). האם ה'מדבקות' האלו יתקשרו אחת עם השניה באופן הגיוני?
האם, אם תמשיך להוסיף ולהדביק אייקונים שונים תגמור בסוף כמו מכונית פורמולה 1 או נסקאר?
הרבה פעמים כשמגיעים למצב ה'לוח מודעות' הזה, זה כבר מתחיל להיראות רע ויש הרבה בלאגן בדרך (ע"ע למשל הקעקועים של אנתוני קידיס).
האופציה השניה, היא ללכת בכיוון הנושאי והמתואם.
כלומר, להרחיב את סוויט טות' עם הרקע שלו, אח"כ על הירך השני באותו הקו גובה בערך להוסיף דמות אחרת עומדת על רקע שמתכתב עם הרקע בצד השני, וכד'.
גם למשל, עדיף לשמור נקי אם חושבים על קעקוע גב שלם ולא 'להדביק' שום דבר על השכמות. לחילופין, אפשר לקעקע את השכמות באופן שאח"כ אפשר לשלב בקעקוע גב מלא.

הכל בגוונים של שחור/אפור זה בהחלט טוב יותר ממישהו שאין לו סגנון אחיד. יחד עם זאת, צבע זה לא הכל. אצלי למשל, למעט קעקוע אחד במקום מאוד לא 'גלוי' לציבור, כולם טרייבלים (קלטי, אפריקאי, מודרני ובקרוב גם האיידה) שחורים בצבע מלא בלבד. כדי למנוע תחושת 'לוח מודעות' צריך לקחת בחשבון גם את סגנון הרישום של הקעקועים. לוודא שאם יש משהו היפר ריאליסטי, אז הוא לא יהיה מצוות עם וריאציית שחור/לבן מתמונה של קנדינסקי (או פיקאסו לצורך העניין).
כמובן, הכל בהנחה שרוצים שדברים יתכתבו, ולא רוצים לשדר 'אקלקטיות'.

אז איך אתה רואה את הקנווס האישי שלך?
ועד כמה, אם בכלל, אתה רואה בו עוד מוטיבים מעולם הקומיקס?

עניתי אתמול בלילה, לא יודע למה נמחק

אז אענה בקצרה
שתי הירכיים הולכות להיות עם דמויות קומיקס, אחת שמחה, אחת עצובה. את העצובה סיימתי, נשארה לי השמחה, עוד לא יודע איזו.
על השוק הפנימית יש לי לטאה אז ממול יהיה דרקון או דינוזאור.
אז יבוא הקעקוע האחרון שלי שיהיה על גב עליון דרקון/דינוזאור. ככה אסגור את כל המוטיבים שאני רוצה שיקועקעו עלי. כמו שאמרתי לך, שקעקוע מוכן, אני לא משפר אותו ולא מתקן אותו.
סוויט טות' לא הולך להשתנות, לא רוצה אותו גדול יותר או עם רקע אלא כפי שהוא. כל קעקוע מופיע בחלק אחר של הגוף כך שאני לא הולך להראות כמו לוח מודעות אקלקטי.

למעלה