צלי עוף של סבתא שלי:
אני קוצצת בצל גדול ומניחה בסיר ומעל הבצל שופכת מעט שמן מניחה את חתיכות העוףו/או פרוסות הבקר מדליקה להבה הכי גבוהה ומחכה שהבצל ישחים יפה להזהר שלא ישרף! כאשר הבצל למטה חום אני מפזרת פפריקה מתוקה מעליו ומעל העוף מוסיפה מעט מים מביאה לרתיחה ואז ממלאת מים מעט מעל גובה העוף מביאה לרתיחה ואז נותנת מס' דקות רתיחה חזקה מעבירה ללהבה נמוכה, נותנת להכל להתבשל לאט כשעה וחצי. אם יש בשר בקר לבשל לפחות שעתיים וכשהעוף רך אני מעבירה ללהבה הגבוהה ביותר ונותנת להכל לרתוח עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך ונשאר מעט רוטב כדי לשפוך על אורז, פירה וכו' או סתם לטבול בחלה...והצבע חום ומגרה.......... יאמי!