עוגת בננות במג'ימיקס
עוגת בננות במג'ימיקס אני הכנתי בתבנית גוגלהוף מסיליקון מספר 26 100 גרם חמאה 1.5 כוס סוכר (אני שמתי רק כוס) 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 2 בננות גדולות בשלות מאוד (אני שמתי 3 בינוניות) 1 כפית סודה לשתייה 3/4 כוס יוגורט (אני שמתי שמנת חמוצה + 1/2 מיכל אשל שנשאר לי מהבצק של הפאי) 1 כפית אבקת אפייה 2 כוסות קמח 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם בלי) אופן ההכנה: בלהב הפלדה של מעבד המזון, לעבד את החמאה, הסוכר, ותמצית הוניל למשך 2 דקות (מדי פעם להוריד שאריות משולי המיכל)..לא להכניס את ה"דוחפן" של המכסה. בעוד המעבד עובד, להכניס חתיכות הבננה דרך החור במכסה, ולעבד עד שהתערובת אחידה. בינתתים, להמיס את אבקת הסודה לשתייה ביוגורט, ולהניח לה לעמוד כשתי דקות. יש לשים לב- התערובת כמעט מכפילה את נפחה- אז להשתמש בקערה יותר גדולה ... להוסיף לתערובת ולעבד כ- 3 שניות. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולעבד ב-4-5 פולסים מהירים, רק עד שהקמח "נעלם" בבלילה. מוסיפים אגוזים ומעבדים בפולס קצר מהיר אחד. משמנים תבנית ואופים ב- 180 מעלות כ-50 דקות. מקור המתכון: "the pleasures of your food processor by Norene Gilletz תרגמה והקלידה : אילת39