יש לי שתי בננות מאוד בשלות -

אילת39

New member
עוגת בננות במג'ימיקס

עוגת בננות במג'ימיקס אני הכנתי בתבנית גוגלהוף מסיליקון מספר 26 100 גרם חמאה 1.5 כוס סוכר (אני שמתי רק כוס) 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 2 בננות גדולות בשלות מאוד (אני שמתי 3 בינוניות) 1 כפית סודה לשתייה 3/4 כוס יוגורט (אני שמתי שמנת חמוצה + 1/2 מיכל אשל שנשאר לי מהבצק של הפאי) 1 כפית אבקת אפייה 2 כוסות קמח 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם בלי) אופן ההכנה: בלהב הפלדה של מעבד המזון, לעבד את החמאה, הסוכר, ותמצית הוניל למשך 2 דקות (מדי פעם להוריד שאריות משולי המיכל)..לא להכניס את ה"דוחפן" של המכסה. בעוד המעבד עובד, להכניס חתיכות הבננה דרך החור במכסה, ולעבד עד שהתערובת אחידה. בינתתים, להמיס את אבקת הסודה לשתייה ביוגורט, ולהניח לה לעמוד כשתי דקות. יש לשים לב- התערובת כמעט מכפילה את נפחה- אז להשתמש בקערה יותר גדולה ... להוסיף לתערובת ולעבד כ- 3 שניות. להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולעבד ב-4-5 פולסים מהירים, רק עד שהקמח "נעלם" בבלילה. מוסיפים אגוזים ומעבדים בפולס קצר מהיר אחד. משמנים תבנית ואופים ב- 180 מעלות כ-50 דקות. מקור המתכון: "the pleasures of your food processor by Norene Gilletz תרגמה והקלידה : אילת39

קישלורן

New member
מעניין, כתבתי תגובה, שלחתי

והיא לא מופיעה. אז תודה על המתכון. בסוף הכנתי פנקייקס שיבולת שועל עם וריאציה שלי - הוספתי את הבננות. יצא טעים. מי שרוצה מתכון שיגיד אני.

מתוקה שלי../images/Emo25.gif פה בפורום הזה

לא אומרים מי שרוצה יקבל מתכון כולםםםםםםםםם רוצים מתכון. ת ו ד ה

קישלורן

New member
פנקייקס שיבולת שועל ובננות

המתכון המקורי לפנקייקס: 3/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר) 1/4 כוס קמח מלא כפית אבקת אפייה 2 כפות סוכר חום או דבש 1/2 כוס חלב ביצה מערבבים, יוצרים פנקייקס. מומלץ עם גבינת סימפוניה. בוריאציה שלי הוספתי לתערובת המקורית 2 בננות בשלות + ביצה + קמח (כך שהבלילה תצא בסמיכות הרצויה) בתיאבון

עוגת בננות מעולה

מתכון: עוגת בננות רכיבים: 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת סודה לשתיה חצי כפית מלח 100 גרם חמאה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1/3 כוס חלב 1 כוס בננות מעוכות 1 כפית מיץ לימון חצי כוס פקאנים, קצוצים גס חמאה לשימון התבנית תבנית בגודל 23X13X8 ס"מ אופן הכנה: מערבבים היטב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. טורפים את החמאה והסוכר לתערובת קצפית. מוסיפים את הבננות והביצים ובוחשים היטב. בוחשים יחד בכוס את החלב ומיץ הלימון. בוחשים אל תערובת החמאה לסירגין את תערובת החלב ותערובת הקמח. בוחשים היטב לאחר כל הוספה. בוחשים את הפקאנים אל הבלילה. משמנים את התבנית. מחממים לחום בינוני. יוצקים את הבלילה את התבנית ואופים 60 דקות בתנור המחומם מראש, או עד שהעוגה קפיצית למגע יד. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. הערות: בתנור שלי העוגה מוכנה כבר לאחר 45 דקות. אני לא מוסיפה פקאנים כי הילדים לא אוהבים, והעוגה מצוינת גם כך. העוגה מעולה גם כשהיא קרה (ולטעמי, אפילו יותר) מקור המתכון: נעמי ליס-מיברג הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קישלורן

New member
העוגה נראית מצויין -

אני עשיתי בעבר את העוגה של בישולה וגם יצא מעולה. דרך מצויינת להשתמש בבננות רגע לפני שזורקים לפח

למעלה