יש לי שתי שאלות חשובות

mizkeren

New member
יש לי שתי שאלות חשובות ../images/Emo102.gif

1. קבעו לי את הסקירה לשבוע 16. זה לא מאוחר מדי לשקיפות עורפית ? 2. נשארט לי עוברים מוקפאים וברגע שידעתי שאני בהריון לא ביררתי מה קורה איתם ? יש משהו שכדאי לי לבדוק או שפשוט ישמרו לי אותם לפעם הבאה ? 3. באיזה שבוע ניתן לעשות את הסקירה ולראות כבר בבירור ?

תשובות...

שבוע 16 הוא מאוחר מידי לשקיפות עורפית. רופאים שעושים את הסקירה יחד עם השקיפות קובעים לעשות את שתיהן בשבוע 14. את השקיפות מומלץ לעשות בשבועות 10-14, את הסקירה בשבועות 14-16. העוברים המוקפאים נשארים בבי"ח ומחכים לך לטיפול הבא. עד כמה שידוע לי, לפי החוק אי אפשר לעשות כלום עם העוברים חוץ מלהחזיר אותם לגופך. אני לא בטוחה אפילו אם מותר לך לתת הוראה להשמיד אותם (אם היו לך "מספיק" ילדים ולא היית רוצה את המוקפאים) וכמובן שלצוות בבי"ח אין זכות לעשות איתם שום דבר בלי האישור שלך. בד"כ מקבלים דף מבי"ח עם פירוט מספר ומצב העוברים שהוקפאו. אם לא קיבלת דף כזה - תתקשרי אליהם ותבקשי לקבל אישור כזה כדי שיהיה אצלך. חנה

כבר אמא

New member
ותשובות

שבוע 16 מאוחר לשקיפות עורפית , מקסימום שבוע14 , אבל זה שבוע מצויין לסקירה מורחבת רואים כבר די ברור את העובר וגם את מינו. באיזה שבוע את? לגבי העוברים הם נשמרים ללא שום פרוצדורה מיוחדת, שמעתי -אנ ילא יודעת כמה זה נכון- שלאחר חמש שנים ביה"ח מתקשר לגבי העוברים, שלנו מוקפאים כבר עוד מעט ארבע שנים אז אין לי מושג.

למעלה