יש לי שתי שאלות

• פותח הנושא gnh
  • פורסם בתאריך

gnh

New member
יש לי שתי שאלות

1. יש לנו ילד בן שלוש ואישתי בהריון עם תאומים , אנחנו מתכננים לעבור לבית גדול יותר איך להכין את הילד למעבר וללידה והאם יש להפריד את התאומים? 2.בלי קשר אני צריך עצה- יש לי ידידה שהיא אם חד הורית לילד בן 8 חודשים לא מזמן היא גילתה שהיא בהריון איך לעזור לה?

ברוך הבא לפורום.....

וחג שמח.....אשתדל לענות לדברים שאני בטוחה בהם .... את השאר אשאיר למומחים ממני.... לא ציינת באיזה שבוע אישתך כדי לדעת כמה זמן יש להכין את הילד... אם אתם בתחילת ההריום וכבר עוברים דירה אז זה טוב....אם עוברים דירה סמוך לזמן הלידה זה נראה לי יותר מידיי שינויים לילד בתוך זמן קצר....מידע (לא אישי) אומרים שיותר מידיי שינויים זה פרובלמטי... לגביי שאלתך האם להפריד את התאומים אז ככה....אתה מתכוון לחדרים נכון? לי יש שלישיה וכולם בחדר אחד ביחד....ולא מחוסר חדרים אלא מבחירה...כשיגדלו אפריד אותם לחדרים משלהם...כעת אני מוצאת שהטיפול בהם נוח וקל יותר ככה, האוירה חמימה ומדהימה....אם כי קרה לא פעם שאחד קם והעיר את השני...ובכל זאת תומכת להכניסם לחדר אחד בעודם תינוקות.... לגביי ידידתך....לא יודעת מה לענות מלבד אולי להפנותך לפורום חד הוריות ...אולי שם תמצא תשובות....

בוקר טוב

כתבתי תשובה והיא נעלמה בנבכי המחשב.... אין לי מה להוסיף על הדברים של קרן רק להפנות אותך לפורום נוסף (ויסלחו לי החברים הנפלאים כאן) הורות ומשפחה. אני הוסיף קישור אבל אני לא בקיאה ברזי האינטרנט אז אני גם מעתיקה את הכתובת http://www.horut.org.il שיהיה לכם הריון קל ובהצלחה בכול הדברים החדשים שבדרך

nonana

New member
בוקר טוב לכולם אז לגבי הכנה../images/Emo3.gif

זה מתיש ולא תמיד עוזר. אם אתה בתחילת ההריון לחכות, לא להכין אותו עכשיו משום שלילד אין יכולת להבין ערך של זמן וזה יראה לו לנצח. אם אתם אחרי חודש שביעי כדאי להתחיל להכין אותו (נכון שהבטן בולטת הרבה לפני אבל הוא רק ישמע מושג הריון אבל ממכם לא צריכה לבוא תהליך של הסברה , ספרים, קלטות וכו") כמו שקרן שאלה מתי המעבר? אם אתם אחרי חודש שביעי יש הרבה דרכים להסברה: א. ספרים. ב. שיתוף שלו להליך-כמו הרגשת בעיטות, בחירת שמות, לשיר להם, וכו" ג. יש קלטות וידאו ושירים ששיכים להריון ולאח שמגיע- נכון שאין על תאומים אבל תמיד בסיפורים שיניתי את התוכן במקום תינוק אחד שניים. בהצלחה

עמית בר

New member
תשובה

אישתי באמצע החודש החמישי אנחנו מתכננים לעבור בקיץ שלילד יהיה קל יותר להקלט. אישתי חושבת שכדי להפריד בין התאומים היות ומדובר בבן ובת . תודה על ההפניה ועל העזרה

zimes

New member
אבל הם קטנים....

ראשית - הערה טכנית: כדאי לענות מתחת לשאלה שלך, ולא בהודעה חדשה: גם כי אז נדע מה הנושא, וגם כי הודעה חדשה מוציאה מהדף (הראשון) הודעה שנמצאת נמוך, וחבל - אולי היא תענין מישהו. אני חוששת שמעבר גן חודשים ספורים אחרי הלידה יהיה קשה. בטח אם זה בא יחד עם מעבר דירה, בנוסף. אבל אם אלה האילוצים, אל תרגישו שאתם הורסים את הילד - התיחסו למעברים בפשטות, בלי יותר מדי טררם. לגבי החדרים - לוקח הרבה זמן עד שהם מבדילים בין בנים לבנות. כל כך נוח יותר להורים ובטוח יותר לתאומימים שרק נולדו להיות ביחד, ש.... ק, למשל, את ענין חימום החדר - לתינוקות אתם תצטרכו לחמם מאוד. לגדול זה לא לגמרי מתאים. תשלימו עם זה שהם יהיו ערומים זה ליד זה עד שלהם לא יהיה נעים, ללא קשר להרגשתכם, וככל שאתם תתיחסו לזה פחות - יהיה להם כיף יותר. מאוחר יותר בהחלט יהיה הגיוני שהבנים יהיו בחדר של הבנים, והבנות (בת) בזה של הבנות. זה אפילו יוכל לעזור בענין של "כולם בזוגות ורק אני לא". (ד"א, לדעתי, בכלל, בהתחלה-התחלה, שיהיו אתכם בחדר. זה כל כך הרבה עבודה, שכדאי לא תוסיף לזה כל פעם ללכת מהחדר שלכם לשלהם)

זימסססססססססססס ואני איחדתי את ....

ההודעות כי הנחתי שזה ממש אותו אחד לפי התשובבה שלו שתאמה את השאלה שלו בהתחלה.......gnh=עמית לא?

טוב ......התשובה היא כןןןןןןןןן

זה אותו אחד.......כעת ראיתי את הכרטיס שלו וההודעות האחרונות שלו בפורומים מראה שזה אותו אחד.......
...... עמיתייייייייייייייייייי להבא כשמחליף ניק אל תבלבל אותנו ככה

nonana

New member
לי יש בן ובת והם עדיין בחדר ביחד

וזה טוב ובריא בעיקר בגלל הנוחות. ולהם????????. ממש לא מפריע. (הם בני שנתיים וארבעה חודשים).

נירית1

New member
בוקר טוב

גם לנו יש ילד שיהיה בן שלוש כשהתאומות יוולדו, אנחנו לא עברנו בית אבל היינו צריכים להעביר את הילד לחדר יותר קטן כדי שהחדר הגדול יהיה לתאומות, אז עשינו את זה בשלב מאד מוקדם לפני שהוא בכלל ידע על ההריון כדי שלא יקשר בין הדברים ושיתפנו אותו בהכנה של החדר שלו בצביעה בהעברת המיטה והצעצועים, והוא היה מאד מאושר מהמעבר. הכנה לקראת הלידה התחלנו כשהייתי בחודש שביעי, והאמת שזה התחיל משאלות שלו למה לאמא בטן כלכך גדולה אני מצרפת קישור להכנה שעשיתי לו, בנוסף לזה אנחנו גם מקריאים סיפורים לא מצאתי שום ספר על אחים תאומים אבל הרעיון הוא הלידה והאח החדש - ספר שהבן שלי מאד אוהב "עוד מעט יהיה לי אח או אחות", יש את ספר "הפילפילים" ויש את "האח הקטן של פספס" ועוד הרבה ספרים, אין לי אשליות שיהיה לו קשה. אני מציע לכם את המעבר לבית חדש לעשות כמה שיותר זמן לפני הלידה כדי שלא יהיו לו יותר מדי דברים חדשים בבת-אחת. שיהיה בהצלחה והמשך הריון קל

דפנה 4

New member
ספר המתאים להכנת הבכור ללידת תאומים

אז בניגוד למה שנכתב כתגובה לשאלתך בפורום , כן קיים ספר העוסק בלידת תאומים להכנת הבכור לעניין. הספר הינו של סמדר שיר ונקרא "תמי והתאומים" גם אנחנו בהריון תאומים עם בת בת שש ובן בן שלוש והספר די התאים לגדולה שהבינה הכל ולקטן כשסיפרנו את הסיפור באופן יותר בסיסי - תמיד אפשר לתמצת וכו´ , בכל מקרה אנחנו לא מתכוונים להפריד את התאומים , אך עליכם לחשוב על העובדה שבנכם הבכור עומד לעבור תהליך לא פשוט שכן אמא ואבא=זוג וכן התאומים= זוג והוא היחידי במבנה יחיד - חשוב שירגיש חלק ויתכן שאפילו עדיף להכניס את התאומים אליו לחדר על מנת שירגיש חלק מהעניין , בדיוק כפי שאולי הייתם נוהגים אם ההריון היה של ילד יחיד . בכל מקרה אני מצרפת לך לינק לאתר של סמינר הקיבוצים העוסק בתאומים ואתה יכול להתייעץ שם עם מומחים וכן עם בעלי נסיון... בהצלחה

zimes

New member
לא להפריד את התאומים (ארוך)

הם מכירים זה את זה עוד מהרחם. הם הדבר הכי יציב שיש להם (בנוסף לאמא). הם בהחלט יכולים לישון אפילו באותה מיטה (זה אפילו פקרטי: יתעוררו יחד, והלילות יהיו *קצת* יותר קלים). אם אשתך רוצה להניק - זה בהחלט אפשרי, גם לתאומים. ניתן להניק שניים בו"ז, ונחסך הבלגן של לרחוץ בקבוקים (ותקציב עצום לפורמולה). כדאי ללמוד את הנושא מראש, בעזרת יועצת הנקה. לגבי הגדול - יש יתרון ללעבור הרבה לפני הלידה, שלא יחטוף את הכל במכה. לגבי הכנה, תספרו לו, אל תכניסו לו רעיונות לראש (של קנאה, עצב, שנאה, כעס...). תראו לו את הבטן, תספרו לו על בית החולים, תראו לו תינוקות אחרים בסביבה, להגיד לו שהוא יוכל לעזור בטיפול, כי יש שניים וזה הרבה עבודה. אבל אל תשכחו שהוא עדיין ילד. לגבי החברה שלכם תחשוב, כשנולד לכם הראשון, כמה עזרת לאשתך. את כל זה אין לה. אז (אחרי הלידה) - לבקר, להביא אוכל, לפנק, לעשות קניות.... לא לתת עצות אם לא נשאלתם! לשמש פועל פשוט כשאתם שם. כוס מים למיטה, לקחת את התינוק על הידיים לכמה דקות, לאפשר לה להתקלח... כדאי לה להכיר עוד חד-הוריות, לפעמים צריך לפרוק דברים שזר לא יבין. ללפני הלידה - תנו לה תחושה שהיא יכולה להתקשר אליכם בכל שעה. שוב - תזכור כמה חיבוק שלך היה חשוב לאשתך בסוף ההריון. אולי היא צריכה אתכם שתקחו אותה לבית החולים, אולי אפילו להיות אתה בחדר לידה (להציע, לא ללחוץ - שתוכל לבחור בעצמה). (וגם - יש פורומים של משפחות חד הוריות. אני לא יודעת אם יש בתפוז, נדמה לי שיש ב ואללה!)

למעלה