יש לי תגובה לעדכון השבועי החדש...

יש לי תגובה לעדכון השבועי החדש...

קודם כל, זה אחלה רעיון ואני מעוניין לאצץ אוץו, אפשר? דבר שני, העלתי דיון על הקונסרבטיבים ומעמדם בעיני הרב קוק והממסד האורתודוכסי בכלל, ולא הרפורמים!!! כנראה זה נובע מהעובדה שאתם לא מבינים את ההבדל המהותי בין הקונסרבטיבים לבין הרפורמים וזה למה היו תקיפות שיכלו להימנע פה! זה אמנם נכון שלתנועה הקונסרבטיבית והרפורמית יש מטרות ואינטרסים דומים של הפרדת דת ומדינה ונישואים אזרחיים, אולם יש הבדל בינהם הנובע מהתפיסה של שני הצדדים להלכה: הקונסרבטיבים רואים עצמם מחוייבים להלכה כפי שנתפרשה בכל דור ודור ומכאן שאנו (קונסרבטיבים) מאמינים כי חובה על גיור כהלכה ואורח חיים יהןדי מלא שלש מירת תורה ומצוות, ואילו הרפורמים לא רואים עצמם מחוייבים להלכה ולאורח חייבים יהודי על פי התורה וכו'. אני יודע שהיו פה מספר אנשים שלא ממש הבינו את ההבדל בין שני הזרמים, גם אני בהתחלה לא הבנתי, אבל עכשיו אני מבין ואני מקווה שכל אלו המעוניינים להבין הבינו! שיהיה לכולנו שבת שלום, נהדרת ושקטה, ממתן גלזר

ד"א,

הפרדת דת ומדינה בכוונתי הייתה שיכירו בנו ויתנו לנו זכויות שכוללות נישואים קונסרבטיבים לפי דת משה וישראל, ולא כמו הרפורמים שאינם מחוייבים להלכה (כנ"ל). תודה

למעלה