יש לי תהייה

Terminal Frost

New member
יש לי תהייה

אני זוכר שדגון אמר פה פעם שצריך לשאוף לכך שהמוביל של הפרוסס של האפליקציה יהיה הלקוח. ז"א שצד-השרת יהיה עושה דברו של הלקוח. אם כל אפליקצית ASP תלויה ברמה כל-כך קריטית בלקוח, ובנכונות ויעילות הקוד בלקוח, למה אנחנו מנדים באכזריות, כמעט פנאטית, אנשים שבאים עם שאלות צד-לקוח? הרי שני הדברים שזורים האחד בתוך השני, ובלתי ניתנים להפרדה. זה כמו שיבוא בנאדם וישאל: איך אני עושה
Response.Wriet("blah<span>"&sString&"</spna>blah")​
ואנחנו נגיד: טוב בקשר לRESPONSE, יש לך טעות זה אמור להיות RESPONSE.WRITE, אבל בקשר למה שיש בתוך הRESPONSE - לך לפורום בוני אתרים ותשאל שם. כמובן שלקחתי מקרה היפותטי ותלוש מהמציאות לחלוטין, רק כדי להמחיש. אני בטוח שאתם מבינים את המהות של השאלה, ולא תתיחסו אליה בזלזול. מי שמספיק מנוסה יודע שאין שום דרך לכתובה אפליקציה נאותה בלי לשים דגש מאוד גדול על הקוד בלקוח. אני מכיר אפליקציות שמדברות עם השרת כמעט רק בXMLHTTP, ולמעשה בנויות בלקוח (אפילו מהדרות XML בעצמן, ושולחות אותו כמו שהוא לביצוע בשרת), ואני שואף תוך כדי עבודה לתת ללקוח כמה שיותר שליטה על הריצה של התכנה. זה אפילו מעלה תהייה לגבי השם של הפורום: אולי ננסה "פורום מפתחי אפליקציות WEB"... הדגש על ASP לדעתי גדול מדי. זאת התהייה.

נגיד,

ואז נתחיל גם לענות על שאלות כמו "איך עושים קישור" , "איך מדגישים טקסט", "איך מעלים קבצים לרשת"
אני יודעת שאני, אישית, לא אמצא טעם בפורום כזה, ובלי בכלל להגזים - אני גם לא ארצה לנהל אותו. פשוט בגלל שאני לא אמצא בו עניין. מאותה סיבה אני מאמינה שהרבה מהגולשים יאבדו בו עניין. אני כן רוצה פורום קצת יותר מתקדם מזה, בו נענה על שאלות, אפילו בצד לקוח, שלא יצמאו תשובה בפורום בוני אתרים. לפי ההגדרה שלך, מה יהיה ההבדל בינינו לבין פורום בוני אתרים? זו לא תהיה הרמה, כי אם נוריד את רמת השאלות גם ממוצע רמת הידע של האנשים תרד. אולי זה נשמע קצת מתנשא, ואולי זה באמת מתנשא, לא יודעת. אבל כל עוד אני מנהלת את הפורום, אני רוצה אותו ברמה גבוהה ומעניינת.

חוצפאי

New member
כפרה עלייך, רמה גבוהה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מאז שנפתח פורום ASP חברתי את יודעת טוב מאוד מה הרמה של האנשים כאן

למעלה