יש לי תחושה....

יש לי תחושה....

שיש פה הרבה עם ביטחון עצמי נמוך. זותומרת שהרבה פה נורא כאלה ביישנים וכו´ ורציתי לשאול אם זה קשור לצמחונות\טבעונות. שאלה טיפשית אבל לפי דעתי די חשובה.

eyalb

New member
כן... ולא...

החברה לא אוהבת אנשים ששונים מהקונצנזוס... מי ששונא גורמים לא להרגיש כמו מטורף ורע ונותנים לו הרגשה רעה וביטחון עצמי נמוך

Eclipsed 0

New member
לא נראה לי.

אני כזו מאז שאני זוכרת את עצמי. אני בספק אם יש קשר כלשהו. תוכלי למצוא חסרי ביטחון בכל מקום, אני חושבת שאולי פשוט באינטרנט לאנשים יש קצת יותר אומץ לדבר עם דברים כאלה.

avidadon

New member
נכון במידה מסויימת

אנשים צמחוניים נוטים להיות עדינים\רגישים יותר בדרך כלל. ועדינותו\או רגישות הולכים טוב עם ביישנות.

vegi force 1980

New member
אני לא ביישן

פשוט הפורום קצת מת כי על מה יש הרבה לדבר בנושא? מיילא אם יש מישהו כאן כמו שהיה דור או מישהו שמתנגד לצימחונות או משהו אז פתאום כולם מדברים ולא משעמם

דדי שי

New member
ההשערה שלי

טוב, זו סתם השערה אישית שלא מבוססת על שום מחקר סוצילוגי אבל יכול להיות שכשאנשים בעצמם סובלים מבטחון עצמי נמוך יש להם יותר נטיה להזדהות עם סבלם של חסרי ישע, ולכן יש ביניהם שיעור גבוה יותר של צמחונים.

K A R I N

New member
ממש לא נכון

לי יש ביטחון עצמי ודימוי עצמי גבוהה, אני לא ביישנית במיוחד, וזה שאני רגישה לסיבלם של בעלי חיים כלל לא קשור. קארין,

דדי שי

New member
לא הבנת אותי נכון

לא אמרתי שלאנשים בעלי בטחון עצמי גבוה אין יכולת לרחם על בעלי-חיים. רק אמרתי שיתכן, לאנשים עם בטחון עצמי נמוך יש סבירות גבוהה יותר, מבחינה סטטיסיטית, לגלות רחמים כלפי בעלי-חיים. אני מכיר אישית הרבה צמחונים בעלי בטחון עצמי גבוה ואפילו כאלו עם בטחון עצמי מופרז. אבל אני חושב שיש דווקא יותר צמחונים בעלי בטחון עצמי נמוך.

אני בכלל לא כזאת

כמה אמרו (אני פשוט לא זוכרת את השמות) שבשביל להיות צמחונים או טבעונים צריך להיות עדינים וזה גורם לביישנות. לי יש ביטחון עצמי גבוה לא מופרז אבל די גבוה ואני חושבת שבגלל שיש לי כזה ביטחון אני משפיעה על אחרים כי יש לי "אומץ" לבוא לילדים בכיתה ולספר להם על סבלם של החיות וזה משהו שמישהו בעל ביטחון עצמי נמוך לא היה עושה. חוץ מזה לכל מי שיש ביטחון עצמי נמוך צריך להתגאות שהוא מבחים בסבלם של החיות ועושה עם זה משהו ובמקום לשתוק הוא צריך לנסות להשפיע על אנשים אחרים ורק ככה יפסק הסבל של בעלי החיים.

למעלה