חמוד ביותר והוא גם ינחם אתכם באבלכם
אני מרשה לעצמי להמליץ לכם, לחנך אותו כבר מעכשו, כי מה שהוא לומד עכשו, כך יהיה לכל החיים. דבר ראשון - תקבעו כללים, מה מותר ומה אסור - למשל אסור לשרוט, לנשוך, לאכול מהצלחת שלכם, להיכנס לארון וכל מה שאתם לא רוצים.
הוא צריך ללמוד פקודה קצרה בטון פסקני, כמו "אסור" , "קישטא", "לא" או כל פקודה עקבית, שהוא יידע שזה אסור. ולא לוותר לו אף פעם- מעכשו!! להיות מאוד עקביים.
ללטף ולפנק, רק מתי שהוא רגוע ושקט, ואפילו כשהוא ישן ( לא נורא, ממילא הם ישנים 20 שעות ביממה...) אם הוא משתולל יותר מדי, שורט ומיילל, הורס לכם את הנעליים - להגיד את מילת הנזיפה ולא ללטף אותו או לתת לו יחס או מזון. הוא צריך להבין שליטופים וחטיפים הם פרסים על התנהגות טובה!!
הייתי ממליצה להרגיל אותו ליידים, זה יקל עליכם, לשים אותו בכלוב, לבדיקה וטרינרית. ובכלל כדאי שלא יפחד מהכלוב ולא יקשר את הכלוב, לדברים רעים. אצלי הכלוב מציין נסיעה באוטו והוא שונא לנסוע ולכן קשה לתפוס אותו כשהכלוב בחוץ. אצל החתול הקודם שלא פחד מנסיעה, לא היתה לי בעיה...
להרגיל אותו למגע באצבעות הקדמיות, כדי שיהיה קל לכם לקצוץ את קצות הציפורניים בעוד איזה חודש, כדי שלא יוכל לטפס עליכם. זה נורא כואב! וגם לא על הרהיטים, שהוא עלול להרוס. אני לא הפסקתי לנגוע לו באצבעות הקדמיות ולהראות לו את הקוצץ, כל יום ויום. זה עזר! מדי פעם הגנבתי קיצוץ קטן והוא חדל לפחוד מתהליך זה, עם הזמן. הם נורא פוחדים ממגע באצבעות, כי הן רגישות.
הגור חמוד ויפה, צלמו אותו, כי התקופה המתוקה הזו, עוברת מהר מדי... בהצלחה!