תשובה
המיסחר בנפט מתקיים בעיקר באמצעות חוזים עתידיים בבורסות שונות בארה"ב ובאנגליה. יש גם מיסחר בסחורה עצמה (חביות נפט) אבל אני מניח שלא על זה אתה שואל... המיסחר בחוזים מתנהל 24 שעות ביממה למעט הפסקה טכנית של רבע שעה ולמעט בימי ראשון ושבת בערב (או חגים) בהם הבורסות האלה סגורות. תעודות הסל הישראליות עוקבות אחר מחיר הנפט מסוג brent עליו ניסחרים חוזים עתידיים בבורסת ICE, כמו שכתבתי החוזים ניסחרים 24 שעות ביממה. התעודה עוקבת אחר מחיר החוזה הקרוב ביותר לפקיעה, וכמה ימים לפני פקיעתו היא עוברת לעקוב אחרי החוזה לחודש הבא. מחיר התעודה מגלם את פערי ה"גילגול" הזה שבין שני החודשים באמצעות מקדם גילגול. התעודה הישראלית ניסחרת בשעות שבהן פתוחה הבורסה בארץ, כשבמקביל ניסחרים החוזים בחו"ל (למעט ימי ראשון בהם התעודה בארץ ניסחרת למרות שאין מיסחר בחוזים בחו"ל) והיא צמודה לשער החליפין של הדולר מול השקל. מחיר הנפט, או מחיר החוזה העתידי הקרוב, או מחיר התעודה- את כל אלה ניתן לראות באתרים כלכליים שונים באינטרנט, בדרך כלל בעיכוב של כרבע שעה. יש אתרים שמותאמים לצפיה במכשיר הסלולרי ובהם ניתן לראות את המחירים האלה אבל לצערי אני לא מכיר אותם אז אני מקווה שמישהו אחר ידע להפנות אותך אליהם, ממליץ לשאול גם בפורום הבורסה ושוק ההון. בהצלחה!