יש לי 2 משימות(שאלות)

יש לי 2 משימות(שאלות)

א.יצירת ספריה חדשה מהשורש של ROOT בשם MY_FILE, יצירת קובץ ריק בתוך הספריה החדשה בשם MY_FILE והעתקת הקובץ החדש לספריה בשם קאב ב. לעשות 3 עותקים של קובץ מקורי בשם LUCK.TXT -->LUCK1.TXT,LUCK2.TXT,LUCK3.TXT. ל-LUCK1.TXT יהיו כל הרשאות של הקובץ המקור, ל-LUCK2.TXT יהיו כל הרשאות לבעל הקובץ וללא הרשאות ללאחרים ולקבוצה. ל-LUCK3.TXT חהיו לכולם הרשאות קריאה, לקבוצה קריאה וכתיבה, ולבעל קובץ כל הרשאות.. תעזרו לי, איך אני מבצע כל זה צעד צעד בלינוקס?(לא WINDOWS X, אלא כמו DOS) תודה מראש לכולם

mavor

New member
זה נישמה לי יותר מידי דומה לשאלה

שידיד שלי קיבל לפני שבועים במיכללה בכול אופן אני אובד בצורה שיתתית בו ניקך את השאלה ונפרק אותה לגורמים א.יצירת ספריה חדשה מהשורש של ROOT בשם MY_FILE יוצאים לROOT mkdir my_file יצירת קובץ ריק בתוך הספריה החדשה בשם MY_FILE אני לא זוכר פקודה מסוימת פשות תיכנס ל VI ותישמור קובץ רק והעתקת הקובץ החדש לספריה בשם קאב cp /my_file/my_file /Kab ב. לעשות 3 עותקים של קובץ מקורי בשם LUCK.TXT --> ל-LUCK1.TXT יהיו כל הרשאות של הקובץ המקור cp -a luck.txt luck1.txt ל-LUCK2.TXT יהיו כל הרשאות לבעל הקובץ וללא הרשאות ללאחרים ולקבוצה cp luck.txt luck2.txt chmod 700 luck2.txt LUCK3.TXT חהיו לכולם הרשאות קריאה, לקבוצה קריאה וכתיבה, ולבעל קובץ כל הרשאות cp luck.txt luck3.txt chmod 754 luck3.txt בבקשב לו כל כך קשה נדב

Rul3R

New member
תוספת קטנה

בשביל הראשון אפשר לעשות mkdir /my_file ובשני אפשר echo > some.file.txt

זה מה שקבלתי במבחן בשישי האחרון

רציתי לבדוק אם עניתי נכון, לפי דעתי המורה שלי פספס מהשהו בבדיקת המבחן שלי

למעלה