יש לי 2 שאלות לכל מי שקורה לעצמו שמאלני

nirkabalo

New member
יש לי 2 שאלות לכל מי שקורה לעצמו שמאלני

1. נניח שנותנים לערבים את כל הר הבית ואת כל השטחים עדד ל-67. עד כאן הכל טוב ויפה,אבל יאמרו נא לי השמאלנים , מה עושים עם 2 עד 4 מיליון פליטים פלשתינאים שמצהירים בפירוש שאותם לא מעניין הר הבית, אלא בתיהם ביפו,חיפה,עכו,לוד,באר שבע וגם בשייח מוניס(צפון ת``א) ש``נגזלו`` מהם ב-48 הם מצהירים שהם ימשיכו באינתיפאדה כל עוד היהודים יושבים בשטחים היו שייכים להם - אז מה עושים למול הצהרות כאלו?? 2. מדוע ברק (שאפשר לכנות אותו ``שקרן``) שכבר הרחיק לכת, לא מציע את הדבר הטוב היחיד שיכול לצאת מהסכם שכזה - ואני מדבר על כך שבתמורה לשטחי ההתנחלויות שיסופחו לישראל יקבלו הפלשתינאים שטחים כגון המשולש,עליו יושבים רוב הפלשתינאים,שנקראים בטעות ``ערביי ישראל`` ובכך נבטיח את הרוב היהודי במדינה היהודית...??? אשמח לשמוע תשובות עינייניות ורציניות.

אלוני.

New member
תשובה

ברק מציע פחות ממה שאתה מציע לתת . למה אתה מתמקד ב 2 עד 4 מליון שטוענים כך או אחרת . הרי סביבנו יש יותר אנשים שלא רוצים אותנו כאן. אני לא חושב שנכון לנהל מדיניות פרנואידית של ``מה הם חושבים`` . המדיניות צריכה להיות , לטעמי כמובן, כזו שתהיה האופטימילית עבורנו ולא עבור משאלות הלב שלא יתממשו (של שני הצדדים). ואני לא קורא לעצמי שמאלני, זה אתה בעמדה שאתה נמצא קורא לי כך.... שנה טובה

nirkabalo

New member
זה עדיין לא עונה על השאלה...

אולי הייתי צריך לנסח אותה בצורה כזאת: איך עושים שלום עם אנשים שלא רוצים בכך?? או איך ניתן להפסיק את מעגל הדמים כאן כאשר ישנם אנשים שלא מכירים בזכותך לחיות כאן ורוצים את הבית שלהם חזרה בכל מחיר?? משום מה לא שמענו אף פעם על שמאל קיצוני...למרות שהיום כל מי שהוא ממפלגת העבודה ושמאלה הוא שמאלני קיצוני ביותר והראיה היא התנהגות הממשלה וחברי הכנסת של השמאל שמתרפסים בכל עת לפני ערפאת.

אלוני.

New member
זו שאלה מתוחכמת

כי יוצאת מתוך הנחה שהצד השני לא רוצה שלום, ואת זה הם יכולים להגיד גם עלינו באותה מידה. איך עושים שלום ? מגבשים הצעה שתהיה הוגנת כלפי אנשים שממילא חיים במקום וממילא שולטים בו, מנסים להיות הוגנים עד הנקודה שבה זה לא פוגע בנו ועם ההצעה הזו הולכים קדימה. קראתי השבוע בידיעות בעמוד הראשון את תגובותיהם של שני כדורגלנים לחלוקת ירושלים, מלמיליאן ואלי אוחנה. אוחנה אמר שהוא נגד החלוקה ואנחנו צריכים לשלוט ועוד בלה בלה בלה ובסוף הוא אמר שכבר 19 שנה הוא לא ביקר בירושלים המזרחית, והוא חי שם . לא הבאתי אותו כדוגמא בשל חשיבותו אלא בשל העובדה שהסיפא של דבריו הוא המצב האמיתי , ירושלים חולקה מזמן, היא בעצם לא אוחדה מעולם.

למעלה