יש לי 2 שאלות לרוכבי הדראסז'

doron225

New member
יש לי 2 שאלות לרוכבי הדראסז'

1. בשיעור שלי אמרו לנו שהארמוניה המושלמת היא בדראסז'... למה? 2. גם אמרו שאתם רוכבים עם 4 מושכות... למה?

Saint Marco

New member
תשובות

1. בנוגע לשאלה הראשונה, הדעות הן דיי סובייקטיביות האמת. מבחינתי בכל מקרה, היא שכל רכיבה היא הרמוניה עם הרוכב והסוס ואין דבר כזה שיש רכיבה שהיא בלי. אני אפילו לא מסכים עם זה ש"מרגישים" את הסוס יותר בדרסז' מאשר בקפיצות נגיד, בשניהם דרוש שיתוף פעולה מכסימלי בין הרוכב והסוס עצמו, בלי זה לא דרסז', לא קפיצות ולא כלום שווה. 2. תחשבי רגע, יש לנו שתי ידיים ולכל יד יש מושכה, כשיש לכל יד שתי מושכות ז"א שהבקשות הן יותר מדוייקות, יותר ספציפיות ויותר מחודדות. תזכור\רי שהראשייה שאת מדברת עליה שיש לה שתי מושכות יש לה גם סוג של מתג נוסף. אבל אפשר לעשות הכל גם עם שתי מושכות.. פשוט צריך המון אימונים, נסיון, רגש וסבלנות. אין צורך להלחץ ולשאוף להגיע למקומות האלה, זה יבוא שזה צריך לבוא. קפיש?!

חריקת

New member
חחחחחחחח

על ההרמוניה אין לי מושג אבל ה(4 מושכות) זה גרמניות זה עוזר להוריד את הסוס למתג ולעגל אותו בכיפןף חחחחחח הארמוניה אין לי מושג

זה לא גרמניות.. היא התכוונה לדאבל ברידל!!!!

זה
שרוכבים עם 2 מושכות בכל יד..

L O S

New member
מה

השימוש בהם כאילו גרמניות אני יודעת אבל את דאבל ברידל אני לא מכירה אז אפשר בבקשה הסבר

תוהה...

מה ההבדל בין דאבל ברידל לגרמניות ומושכות צד? הבנתי (גם מכאן וגם מידע כללי) שמושכות צד קשורות לאוכף, מונעות ממנו להוריד ולהרים את הראשון (ואם יש מושכות צד שמונעות מהסוס להוריד ולהרים את הראש, בשביל מה יש מרטינגל?), שדאבל ברידל זו פשוט מושכה נוספת שקשורה למתג והורכב מחזיק שתיים. ופעם ראיתי בתמונה שמושכות גרמניות זה גם זוג מושכות הקשורות למתג, אם כן - מה ההבדל בין גרמניות לדאבל ברידל? מתי משתמשים בד"כ באיזה מהן?

כתבת קצת מבולגן...

אוקיי ככה... מושכות צד מתחברות בצדדים של האוכף ולמתג של הסוס.. הן שומרות על כך שהסוס לא יזרוק את הראש למעלה והסוס יכול להוריד איתן את הראש זאת המטרה..וככה לרוכב יש רק מושכה אחת ביד וזה יותר קל.. מאשר נותנים למישהו לרכב עם גרמניות שאז הוא רוכב עם 2 מושוכת בכל יד.. גרמניות- משתמשים בזה בלונג' או ללמד את הרוכב לרכב עם ידיים שקטות, וללמד את הסוס למתוח את הצוואר ולהשתחרר.. הגמרניות מחוברות בחגורת בטן של הסוס למטה, עוברות דרך המתג ומגיעות לידיים של הרוכב.. הנה תמונה
דאבל ברידל- זאת בעצם ראשייה שיש בה אפשרות לחבר 2 מתגים לפה של הסוס שלכל מתג מתחבר זוג מושכות, רוכבים עם ראשייה כזאתי מרמה מסויימת בדרסז'.. אני חושבת שמרמה ה' בערך.. (אבל לא בטוחה).. משתמשים בה כי ברמות המסויימות שאיתן רוכבים עם הראשייה הזאתי נדרש הרבה יותר דיוק ברכיבה של הרוכב מהסוס ואם יש פה איזה רוכב דרסז' הוא יוכל לפרט יותר על זה..

Ticklish

New member
עוד משהו על גרמניות...

הגרמניות מעבר ללהיות עזר לרוכב, גם משמשות ללמד סוסים. הם משמשות להראות לסוס בעצם את הכיוון בו רוצים שהוא יעבוד (וזה עם הראש לכיוון מטה). משתמשים בהם הרבה עם סוסים צעירים שלא יודעים כל כך את העבודה. הבעיה עם גרמניות זה שאם משתמשים בהם הרבה זה יכול ליצור מצב שיותר קשה לרכב אחרי זה בלי הגרמניות ממה שהיה לפני השימוש בהם. גם הסוס יכול להשאן על הגרמניות והוא יכול לפתח הרגלים לא טובים שמקשים על הרוכב. אני אישית לא מתה על גרמניות ומאמינה שאם לא חייבים להשתמש בהם אז עדיף להמנע.

../images/Emo45.gif

אם אין צורך אין סיבה להשתמש בהן.. ונכון זה יכול להביא לכך שהסוס ילמד להשען על הידיים ולעבוד לא נכון ואחרי זה להיפטר מההרגלים האלו צריכים מישהו ברמה גבוהה שירכב על הסוס ושיוציא את ההרגלים האלה.. בשביל זה מי שרוכב עם גרמניות רצוי מאוד שידע איך להשתמש ולרכב איתן..ולהיות איתן במצב שהן רפויות רוב הזמן..

../images/Emo9.gif

חח לא רכבתי על אפולו אף פעם עם גרמניות
ומה עם תמונות חדשות שלכם? אין כזה דבר?

shirli0811

New member
יהיו.. מתי שמורן.. ../images/Emo9.gif

תזמין אנשים לצלם אותה
אין לה זמן לחברים ישנים שיבואו לבקר..
אנחנו כבר לא לרמה שלה

חח כן אני יודעת../images/Emo3.gif

ושירלי, תרגיעי
מה לעשות..אף אחד מהחווה שלי לא באמת יודע לצלם ובכלל אין אף אחד בחווה כשטלי באה, לרוב זה אני היא ורוני והעובדת אורווה. יש לנו פחד קהל שהתפתח לעת זיקנה. אבל באמת אני צריכה תמונות..צצצ כששירלי תבוא
או מישהו? מוזמנים.

נוו כתבת שרוני גם באה רוב הזמן...

ולרוני יש פצצה של מצלמה אז יאללה.. חח למרות שרוני בטח תהרוג אותי שאני ככה מנדבת אותה
אבל תבקשי ממנה חח

יוצקי

New member
שאלה קטנה..

ומה ההבדל בין כל הדברים האלו לבין צ'מבון\ שמבון? הצ'מבון ומושכות צד עובדים על אותו דבר?

חריקת

New member
אני אישית

לא אוהב גרמניות אבל אני מכיר את מרטין ואת גל הם המיאו את המרטינגל חווחוחו חחחחח סתםםםםםםםםםםם

למעלה