יש לי 2 שאלות ..שאלה ראשונה...חיסון

beeme1

New member
יש לי 2 שאלות ..שאלה ראשונה...חיסון

בני בן 7 וPDD בתפקוד גבוה רגע לפני העליה לכיתה א מחסנים אותם בגן של החינוך המיוחד . בעבר הוא חוסן ברוב החיסונים עד שהבנתי שאני הורסת אותו כי הוא היה מאד חולה לאחר כל חיסון למרות שבזמנו קנינו את החיסון הצלולרי שאמור לא לעשות בעיות , בפעם השלישית של הMMR הבנתי שדי והפסקתי הכל , ז"א את הMMR הוא קיבל במלואו לצערי . מה לעשות עכשיו? לחסן או לא? הוא כבר גדול ומחוסן ברוב התרכובת של הMMR , אני ממש לא יודעת מה לעשות?

razgalili

New member
אז בואי נסכם

מצד אחד הילד שלך יותר גדול מבעבר כך שהתגובה שלו לחיסון תהיה פחות שלילית מבעבר. מצד שני יש לך ילד בן שבע שהוא פגוע נוירולוגית והראה בצורה ברורה תגובה שלילית לחיסונים. הוא קיבל כבר את רובם כך שאם הוא מסוגל לפתח חיסון למחלות שנגדן הוא חוסן הוא כבר בתשעים אחוז פיתח אותן. יותר מזה המחלות שמדובר בהן הן מחלות שלעיתים נדירות ביותר יכולות להרוג ילד בן שבע. בסיכום לדעתי הרווח מהחיסון בשלב זה הוא לא ידוע אבל כנראה שולי, והסיכון הוא לא ידוע אבל יכול להיות גדול.

את החיסון שמקבלים

בגיל חודשיים, ארבע, חצי שנה ושנה הוא המחומשת. הוא ניתן כמרובעת שוב בכיתה ב' היום עבר הילדים מקבלים את המתכונת הא-צלולרית. כאשר ילדינו היו קטנים היינו קונים אותו. ה MMR ניתן בגיל שנה ובגיל שבע, כך שהוא קיבל עד כה רק מנה אחת של MMR. אני את שלי לא חיסנתי השנה בכיתה א' ב MMR מהשיקולים שפורטו. לאור העובדה שאני לא זוכרת מה החיסונים עשו לו, ושהוא 90 אחוז מחוסן, במידה והחיסון הועיל לו, אז לא הנזק נראה לי עלול להיות גדול מהתועלת. הבת שלי חוסנה בכל החיסונים ולא הראתה כל תופעות לוואי. ההתלבטות האמיתית שלי היא לגבי הקטנצ'יק מתי לחסן MMR פעם ראשונה. לי נראה, שנחכה עד גיל שנתיים.

למעלה