יש לי 2 שאלות

eyalbroyer

New member
יש לי 2 שאלות

1) מדוע הפונקציה ערך מוחלט של x היא לא גזירה? האם כל פונקציות ערך מוחלט הן לא גזירות? מדוע? 2) לגבי תחום הגדרה של פונקציה לוגריתמית. נניח יש פוקנציה שמחשבת את לוג' של x לפי בסיס a. מדוע ת' ההגדרה הוא ש-x גדול מאפס? הרי יכול לקרות גם ש-x יהיה שלילי, לא?

becker16

New member
תשובה

1)היא לא גזירה באפס,למה? תלך להגדרה של נגזרת,היא מוגדרת כגבול. אומרים שפונקציה גזירה בנקודה משמע שהגבול הנ"ל קיים. גבול קיים אם ורק אם הגבולות החד צדדיים שלו קיימים. עבור פונקצית ערך מוחלט תקבל שהגבולות מהצדדים קיימים אבל שונים,לכן הגבול לא קיים ומכאן לא גזירה בנקודה. (0 במקרה של |x|) 2) נסתכל על y=lnx. לפי הגדרת הלוגריתם זה שקול ל e^y=x. צד שמאל זה מספר חיובי תמיד (בסיס חיובי,המעריך יכול לקבל כל ערך ממשי) לכן כדי שהשוויון יהיה נכון x חייב להיות חיובי.

eyalbroyer

New member
אבל....לגבי השאלה הראשונה ששאלתי

זה לא סותר את העובדה שנגזרת של 0 שווה 0? אז כן ניתן לגזור למעשה, לא?

eyalbroyer

New member
ועוד שאלההה

האם למעשה כל פונקציה של ערך מוחלט היא לא גזירה?

eyalbroyer

New member
אני אולי נודניק, אבל יש לי עוד שאלה פתאום...

חשב את הגבול של הפונקציה X^5) – 32) / (X^5) - (4X^3) + 2X – 4) כאשר הגבול שואף ל-2. על פי התשובות זה צריך לצאת 1, לי יצא משהו אחר לגמרי...

deathcaster

New member
צורת הכתיבה לא ברורה

מה במונה? מה במכנה? תכתוב אותם בנפרד כדי שיהיה ברור

deathcaster

New member
ע"פ התשובות, אם העתקתי נכון....

זה לא יכול לצאת 1, מצורף פתרון עם לופיטל, אם לא למדת לופיטל, תגיד

eyalbroyer

New member
השאלה הראשונה ששאלתי עדיין לא מובנת לי

אתה אומר שפונקצית ערך מוחלט לא גזירה באפס. זה לא סותר את העובדה שפשוט נגזרת של אפס שווה לאפס?? ולגבי השאלה השניה - זה בדיוק מה שיצא לי, כנראה שיש שגיאה בספר...

deathcaster

New member
תגובה

אני בכלל לא עניתי לך על השאלה הראשונה, את השאלות שלך אתה צריך להפנות ל- "becker" לגבי השאלה השנייה, כן יש טעות בספר, בדקתי את הגבול אפילו בוולפרם כדי לוודא שאני לא טועה, וזה גם יוצא אותו דבר.

eyalbroyer

New member
אבל נגזרת של אפס זה אפס...אז למה אפס לא גזיר

ב -ערך מוחלט של x?

deathcaster

New member
אייל

קח נשימה עמוקה לפני שאתה מגיב ושים לב שאתה מגיב לי על שאלת הערך המוחלט כאשר אתה צריך להגיב ל-"becker", אני בכלל לא עניתי לך על השאלה הזו. ולמרות זאת, מושג הנגזרת הוא נושא שלוקח לפחות 2 הרצאות בנות שעתיים כל אחת בכל קורס חדו"א באקדמיה, אם אתה בשנה א' בכלכלה באת"א, אני די בטוח שהסבירו לכם מדוע. אם לא, אני ממליץ לחזור להגדרת הנגזרת ולראות כי מוכיחים אותה שהיא שואפת בנקודה מסוימת לגבול אחד ויחיד, בעוד של-zzz y=|x| zzz כאשר x=0 יש לה 2 גבולות שונים ולכן היא אינה גזירה.

eyalbroyer

New member
תודה רבה ויש לי עוד כמה שאלות...

1) הבנתי שכל הפונקציות האלמנטריות הן גזירות ורציפות. מה הן למעשה פונקציות אלו? האם פונקציית ערך מוחלט היא לא כזאת? האם בבחינה ניתן להסתמך על עובדה זאת? 2) האם במקרה של חישוב גבול של log או ln, האם ניתן לחשב קודם את מה שבתוכם ואז לבצע את ה log או ln ? 3) במקרה שצריך לחשב גבול כאשר ה-x שואף לאפס, האם צריך לחשב במקרה אפס פלוס ובמקרה אפס מינוס, או שאפשר רק אפס?

eyalbroyer

New member
לגבי שאלה 2

התכוונתי ל "כלל ההרכבה", נניח שיש log בתוכו פונקציה, אז איך מחשבים גבול?

eyalbroyer

New member
ויש לי עוד שאלה לגבי אי רציפות

נניח שמבקשים ממני למצוא נקודות אי רציפות של הפונקציה, האם אלו למעשה הנקודות מחוץ לתחום ההגדרה של הפונקציה?

deathcaster

New member
תשובה

עכשיו הבנתי, באופן כללי כן, למשל אם הגבול בתוך הלוג שואף לאפס, די ברור שהגבול של הלוג ישאף למשהו לא מוגדר.

eyalbroyer

New member
אז רגע..

כשיש גבול של לוגריתם, אפשר לחשב את הגבול של מה שבתוך הלוגריתם, ואז לעשות log? ואגב, מה לגבי השאלה ששאלתי לגבי האי רציפות?

deathcaster

New member
תשובה

גם כאן, אני אהיה זהיר ואגיד כן, כמובן שאם מדובר בביטוי שיש בו משהו מעבר ללוג (או לאן) ומשהו בתוך ארגומנט הלוג, זה כבר תלוי ב"משהו" הזה.

למעלה