יש לי 2 שאלות ......

יהלי 14

New member
יש לי 2 שאלות ......

1. מה הסיבה שאורז יוצא דייסתי ולא אחד אחד ? אולי עודף מים או בישול יתר ?
אשמח להבהרות
2. אםשר להקפיא עוגה עם משמשים ? עוד מעט תסתיים העונה, ויש לי מתכונים ממש שווים ובטח לא אספיק להכין .
 

TCHM

New member
תשובות...

1. כן, עודף מים גורם לבישול יתר ולהתרככות של האורז לכן
יש למדוד את המים באותו כלי בו נמדדה כמות האורז...
לטגן מעט את האורז במעט שמן, להוסיף את האורז ולערבב, להביא
לרתיחה, להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל עד ספיגת כל המים באורז.
הסיר מכוסה כל זמן הבישול!.
2. לא ציינת איזה עוגה אבל בכללי בעוגה שמכילה פירות טריים
אם הם חתוכים/קצוצים אין בעיה בהקפאה, אם הם שלמים הם
יתפרקו בהקפאה ולאחר מכן בהפשרה.
 

יהלי 14

New member
תודה על התשובות , לגבי האורז כך נהגתי ובכל זאת ......

העוגה היא בחושה עם משמשים חצויים לשתים, לא קצוצים, מקווה שזה בסדר
 

TCHM

New member
מקסימום יתרככו מעט, לא נורא


זאת למשל עוברת הקפאה כי המשמשים ממש מתבשלים
ברוטב באפיה וגם אם מעט מתרככים זה עדיין לא נורא.

לגבי האורז שימי לב לסוג, רוב הסוגים שנקראים "אורז ארוך"
הם טובים, יש כמה סוגים "עגולים" שאינם מתאימים לאורז
"אחד אחד", הבסמטי/פרסי/תאילנדי ודומים מצוינים.

 

יהלי 14

New member
אתה מקצוען אמיתי!

אשמח למתכון לעוגה המהממת הזו , מתה על עוגות משמשים
 

עדיקים

Active member
תשובה רק לגבי האורז

אני מכינה אורז רק מיסמין יוצא לי אחד אחד, אני לא מטגנת את האורז לפני פשוט שמה בסיר את האורז (יש ששוטפים אותו קודם אני לא), מים כוס וחצי לכל כוס אורז, מעט שמן וכפית מלח לכל כוס אורז, מערבבת לפני תחילת הבישול וסוגרת הסיר.
כמות המים משתנה ואצל כל אחד זה אחרת, זה תלוי בסוג האורז ובעוצמת הבישול.
אני מתחילה באש בינוננית וכשרותח אני מעבירה לאש קטנה נותנת ערבוב קל ומנמיכה את האש אחרי כ-15 דקות האורז מוכן.
לא לפתוח את המכסה בכלל בזמן הבישול.
לערבב שוב רק כשמוכן.
כשיוצא אורז רטוב זו באמת בעיה כדאי לפתוח הסיר אחרי הבישול ולהשאיר פתוח שהמים יתאדו טיפה, עדיף אפילו לשים קצת פחות מים ואם קשה להוסיף בסוף הבישול מעט מים.

אחרי שמגיעים לכמות המים הרצויה ויודעים אותה לא צריך לעשות יותר ניסוי ותהייה יודעים קבוע את הכמות הדרושה.
 

פוקסי99

New member
אני מכין כך

שופך לסיר את כמות האורז הרצויה .ושוטף מספר פעמים תוך בחישה עד שהמים כמעט שקופים ולא חלביים .מוסיף מים בגובה של כשני ס"מ מעל האורז . מוסיף כשני כפות שמן על כל כוס אורז ומלח לפי הטעם שם על הכיריים על חום גבוה .כאשר מתחילים לצוץ בועות כמו הרי געש קטנים מנמיך לחום נמוך לכ20 דקות ומכבה את הכירה משאיר את הסיר סגור עוד כ5 דקות כמובן שבכל התהליך הסיר עם המכסה. רצוי זכוכית שנראה את תחילת הבעבוע
 

פוקסי99

New member
אורז ומתכוני אורז

ראשית שוטף את האורז מספר פעמים עד אשר המים לא חלביים
תוך השטיפה כאשר המים זורמים לסיר אני בוחש הייטב את האורז בתוך הסיר כדי שתהליך השטיפה יואץ.
לאחר מכן מנקז את כל מיי השטיפה ומוסיף כוס מים על כל כוס אורז
מוסיך על כל כוס אורז כ2 כפות שמן ומלח לפי הטעם.
ושם על להבה גדולה כאשר מתחילים לעלות בועות מתחתית הסיר כלפי מעלה מעל האורז מוריד ללהבה נמוכה ל20 דקות
לאחר 20 דקות מכבה את האש ומשאיר עוד כ10 דקות כאשר הסיר סגור.



אורז עם לוביה יבשה ושמיר

מאת: פוקסי99

2 כוסות אורז
1/2 1 כפות רסק עגבניות
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
1/2חבילה שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עים השמיר לקבלת צבע שקוף
לעכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר עם האורז ביחד ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.
אתמוןל עד אשר הגיעו הסועדים לא עמדתי בפיתוי וגנבתי כף אחרי כף
בתאבון
פוקסי

קיצ'רי עיראקי/פוקסי99


1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב.
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה.

מעדן אמיתי!

עוף ממולא/פוקסי99


למילוי.
2 כוסות אורז
שטוף הייטב
מלח שמן שתי כוסות מים.

בצל גדול
גזר מרוסק בפומפיה
1/כוס שמן זית
1/4 חבילה כוסברה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
פלפל חריף ירוק חתוך דק
כפית כמון
1/4 כפית כורכום

לבשל את האורז עים המים עד שמתקבלים בועות עולת מתחתית הסיר
ומבשלים על להבה קטנה 20 דקות ומכבים לא מרימים את המכסה עוד 5 דקות.


לטגן את הבצל הקצוץ בשמן חם,
להוריד את הלהבה לאש קטנה להוסיף את הגזר הכוסברה וכל התבלינים ולבחוש הייטב
לטגן כ5 דקות. ולכבות

ראשית! כבר בחנות או האטליז בוחרים עוף שהעור שלם ללא קרעים
ועכשיו הפטנט!! מפרידים את העור בעדינות בפתח התחתחון של העוף וע"י דחיפת היד מתחת לעור בעדינות מפרידים אותו כלפי החזה וכך ממשיכים עד שהעור נפרד כמה שיותר.
לאחר מכן מפרידים את העוך גם בגב העוף וגם כלפי השוקיים.
ממתינים שהאורז יתקרר(אחרת החום של האורז יגרום לעור להתפקע.
מערבבים את הירקות המטוגנים עים האורז.
ממלאים את תוכו של העוף במלית.
לאחר מכן מתחילים לדחוף מלית בין גוף העוף לבין העור שהפרדנו לדחוס אט אט בכל המקומות לאחר שבכל ממולא ניתן לסגור את העוף עים קיסמים או לתפור.
אני תופר.

מרינדה
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית חרדל
רבע כוס שמן זית
כמון
פלפל שחור
לערבב היטב
ולמרוח את העוף מכל צדדיו.


בשליש התחתון של התנור
200 מעלות כ45 דקות.
מתקבל עוף נהדר בצבע נהדר
שבת שלום


אורז אדום

קוצץ בצל
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגא עם המכסה
ל20 דקות
כל טוב
פוקסי
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה רואה, פוקסי יקירי...

הפורום הוא סך כותביו.
&nbsp
אם רוצים אז עונים ועוזרים ונותנים מתכונים בשמחה.
&nbsp
הפורום אכן פחות פעיל בשנים האחרונות, אבל לצערי זה נכון לגבי רוב הפורומים של תפוז וחבל.
&nbsp
זו פלטפורמה מצויינת לעזרה ושיתוף והנאה.
&nbsp
מקווה שהתקלות הטכניות מאחורינו
&nbsp
 
למעלה