תשובה רק לגבי האורז
אני מכינה אורז רק מיסמין יוצא לי אחד אחד, אני לא מטגנת את האורז לפני פשוט שמה בסיר את האורז (יש ששוטפים אותו קודם אני לא), מים כוס וחצי לכל כוס אורז, מעט שמן וכפית מלח לכל כוס אורז, מערבבת לפני תחילת הבישול וסוגרת הסיר.
כמות המים משתנה ואצל כל אחד זה אחרת, זה תלוי בסוג האורז ובעוצמת הבישול.
אני מתחילה באש בינוננית וכשרותח אני מעבירה לאש קטנה נותנת ערבוב קל ומנמיכה את האש אחרי כ-15 דקות האורז מוכן.
לא לפתוח את המכסה בכלל בזמן הבישול.
לערבב שוב רק כשמוכן.
כשיוצא אורז רטוב זו באמת בעיה כדאי לפתוח הסיר אחרי הבישול ולהשאיר פתוח שהמים יתאדו טיפה, עדיף אפילו לשים קצת פחות מים ואם קשה להוסיף בסוף הבישול מעט מים.
אחרי שמגיעים לכמות המים הרצויה ויודעים אותה לא צריך לעשות יותר ניסוי ותהייה יודעים קבוע את הכמות הדרושה.