יש לי 3 כרוביות בבית. יש למישהו המלצה איך לנצל?

yair_bar

New member
מנהל
יש לי 3 כרוביות בבית. יש למישהו המלצה איך לנצל?

 

ybo4

New member
הצעות

א. לביבות כרובית - לבשל חלקית, לסנן, למעוך, להוסיף קמח, תבלינים וביצה - לצור לביבות ולטגן.
ב. כרובית בתנור - שלמה: לבשל חלקית מאוד (להכניס למים רותחים מומלחים ראש שלם ולבשל עד שירתחו שוב), להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, למרוח תערובת מתובלת על כל הראש, לפזר גרעיני חמניות ולאפות עד הזהבה בתנור בחום של כ-180.
כ. כרובית בתנור - פרחים: הכי פשוט לפרק לפרחים, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, להרטיב במעט שמן זית ולפזר מלח גס ומעט פלפל שחור, לאפות עד שזהוב עמוק. [אפשר כמובן לבשל חלקית במים לפני האפיה ולהשתמש בציפוי אחר]
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם אתה מתכוון לנצל את הכרוביות וודא שלא חלים יחסי מרות

בכל מקרה כדאי שזה יהיה בהסכמה.
&nbsp
פורים שמח
 

חנהפ

Active member
כרובית -לביבות

http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html
רכיבים:
1 שקית כרובית קפואה *
קצת פחות מכוס קמח
תבלינים:
3/4 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1/2 כפית שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4 ביצים
שמן לטיגון
אופן הכנה
הפשרתי ובישלתי את הכרובית במיקרו, לדרגת אל דנטה
, מסננים היטב, ומועכים בעזרת מועך תפו"א
בנתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב

מוסיפים את הכרובית החמימה
ומערבבים היטב, (יכולות להישאר חתיכות כרובית)
מחממים מחבת גדולה עם שמן
בעזרת כף מניחים תלוליות במחבת
מטגנים עד שהקציצות שחומות ויפות

* אפשר להשתמש בכרובית טרייה, במקרה הזה מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים היטב
מבשלים במי מלח עד לדרגה הרצויה, מסננים ומועכים
 

חנהפ

Active member
פשטידת כרובית

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/11/blog-post_16.html[/URL]
רכיבים:
1 שקית כרובית קפואה
בלילה:
1 כף קמח
1 כף אבקת מרק פטריות
3 כפות שמן
1 שמנת לבישול
מים בנפח 2 קופסאות של השמנת לבישול
150 גר' גבינת קצ'קבל
3 ביצים טרופות
אופן ההכנה:
מפשירים את הכרובית במיקרו, מסננים ומניחים בתבנית חסינת אש
מטגנים את הקמח ואבקת המרק בשמן להזהבה קלה ומוסיפים את השמנת ומחצית מכמות המים
מרתיחים, מתבלים במעט מלח
מוסיפים את הקצ'קבל ומכבים את האש.
לאחר כמה דקות הקצ'קבל תימס, לערבב
ולהוסיף את מחצית כמות המים שנותרה.
לקרר מעט
להוסיף את הביצים הטרופות
לצקת על הכרובית
לאפות בחום 185 מעלות למשך 45 דקות
 

julyseptember1

New member
אני רק שאלה


כמה זה "שקית כרובית קפואה"?
כמה זה "1 שמנת לבישול"?
תודות
 

raya

Well-known member
מאפה ברוקולי, מתאים גם לכרובית.
בקישור הזה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/174183694/אוכל_ומשקאות/מתכונים[/URL]
בנוסף לרכך את הכרובית במיקרו (או בישול קצר באדים) , להוסיף טחינה, מעט מיץ לימון ופטרוזיליה (אם אוהבים). אצלנו אוהבים את הכרובית בצורה כזו.
או לרכך את הכרובית, לזלוף שמן זית ולהוסיף שומשום - להכניס לתנור להשחמה.
רעיה
 

פוקסי99

New member
פשטידת כרובית ובצל

תוספת של כפית כמון
וחצי חבילה כוסברה קצוצה
וחצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
ורבע כפית כורכום.
לכל מתכון
תתן לפשטידה גוון ספרדי.




פשטידת כרובית ובצל
1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח מעוכה כפירה
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
3 כפות מיונז
3 ביצים
2 כפות קמח מצה
1 כף מרק עוף
מלח
פלפל שחור
לערבב הכל יחד
תבנית 26
180 מעלות כשעה
 
למעלה