יש לי

יש לי ../images/Emo35.gif

צהריים טובים, קודם כל, אחלה פורום
הבת שלי בת 4.5 חודשים והיא מזה חודש+ מנסה להרומם לישיבה, שאלתי היא מאיזה גיל מותר להושיב אותה? היא עדיין לא מתהפכת ולצערי כל פעם שאני מניחה אותה על הבטן היא פולטת (גם שעות אחרי, לפעמים היא כבר ממש קרובה לארוחה הבאה) ולכן אני ממעיטה לשים אותה על הבטן. חשוב לציין שבטיפת חלב אמרו שהיא מרימה את הראש ממש יפה. השאלה היא מה לעשות, אני חוששת שאולי עצם אי השכיבה המרובה על הבטן יפגע בהתפתחות המוטורית שלה. בנוסף היא לוקחת מוצץ מאז לידתה אבל היא מוכנה לקחת רק את מוצצי הגומי השלמים (לא האורתונדטיים), כל פעם שניסיתי אחר היא דחתה אותו מיד. מה לעשות?

לא מומלץ להושיב. נקודה.

שלום בוקי חיבוקי, אין גיל מסויים שבו כדאי להושיב. הושבה של התינוק, בטרם התיישב בעצמו, עשויה לגרום לעיכוב התפתחותי. רוב ההורים ידווחו על נסיונות כאלה של התינוק שלהם, בסביבות הגיל של ביתך. זה בסדר. עם זאת, לא להושיב ולא "להקל" עליה לעשות זאת באמצעות שרירי הבטן. ההתיישבות תבוא בזמנה, עם לימוד עמידת 6, ותעשה מתוך רכישת השלב ההתפתחותי ולא מתוך "הנחתה מלמעלה". בינתיים כדאי לעבוד על ההתהפכות, שתאפשר לה תנועה במרחב שלה היא זקוקה כרגע. בעניין ההשכבה על הבטן - לשכיבה על הבטן חשיבות גבוהה לשלבי ההתפתחות הראשוניים. נסי להשכיב אותה במנח אלכסוני כאשר הראש גבוה מהרגליים. בידקי אם זה משפר את המצב. בקשר למוצץ - אני לא מומחית בתחום, אבל זה לא נראה לי שווה התעקשות. בהצלחה!

למעלה