יש לכם דעה בנושא השחיתות?

יוס171

New member
יש לכם דעה בנושא השחיתות?

אל תשמרו אותה בסוד. ככל שמספר המצביעים יהיה רב יותר הסקר יהיה אמין יותר.

IDO 242

New member
מישהו צריך פה טישו?

שקוף שכל מי שמדבר עכשיו על השחיתות מושפע רצח מהתקשורת השמאלנית היפיופית והשייקינית הזאת, והמבין יבין... אני לא בעד השחיתות, אף בן אדם נורמלי לא בעד פלילים בשלטון, אבל גד דמט, יש פרופורציות. האנשים היחידים שלא מושחטים הם האנשים הקיצוניים בחברה כמו מרץ והאיחוד הלאומי, אתם לא חושבים שזה אומר משהו על סוג הממשל פה? ועל סוג ההיררכיה המסורבלת והנכשלת שפועלת במדינה???

izzyr

New member
מה אתה אומר??? ששחיתות זה בסדר?

אתה מתנגד לזה אך אתה מבין זאת??? מה קרה לך? השחיתות של משפחת שרון ושל בכירים אחרים ב"קדימה" הייתה כל הזמן, אך עד עכשיו שמרו אליו כמו על אתרוג (כמו שאמר במפורש אמנון אברומוביץ). אתה כל הערב מנסה לטעון למה זה שמפלגת "קדימה" מושחתת זה לא נורא. אז בוא אני אגיד לך משהו זה מאוד נורא, מפלגה מושחתת כמו "קדימה" ואנשים כמו שרון ובניו, צריכים לעוף מהחיים הציבורים
מושחתים נמאסתם

yogniz

New member
זה נורא אבל...../images/Emo109.gif

השחיתות נמצאת בכל המפלגות כמעט. הם בכל מקום..אין מה לעשות וצריך להצביע ע"פ המצע והעמדות הפוליטיות ולא ע"פ מי מושחתיותר ומי מושחת פחות- כי כשכולם מושחטים אי אפשר לקבוע מי מושחת יותר. ושחיתות אגב, עד כמה שזה נורא..אני לא בטוח עד כמה זה צריך להשפיע עליי בתור אזרח ישראל...כמו למשל שביל קלינטון בגד באישתו, זה לא היה אמור לעניין את הבוחר האמריקאי מה הנשיא עושה בחייו הפרטיים. גם אותי לא מעניין במיוחד אם שרון מושחת...כל עוד הוא יכול לעשות טוב למדינה...(מה שאני לא מאמין שהוא מסוגל לעשות, לכן איני בוחר בו- לא בגלל שהוא מושחת). ובתור תוספת קטנה...לאזרחי ישראל יש כנראה זיכרון קצר, הם כבר שכחו וסלחנו כנראה לנתניהו על כל הפרשיות שלו ושל אישתו בזמן כהונתו...לפתע פתאום הוא מוצג כנקי כפיים ואדם תמים- מה שרחוק מאוד מהמציאות.

izzyr

New member
אם זה נורא אז אין אבל ../images/Emo88.gif

אדם צריך להצביע על פי האדיולוגיה שלו, אך אסור לו להצביע למפלגה מושחתת, אחרת השחיתות תהיה מקובלת (כמו שכבר מתחיל) ואז מהר מאוד אנו נהיה כמו מדינות העולם השלישי, גם שם בהתחלה חשבו שזה לא רציני. בגידתו של ביל קלינטון באשתו לא הייתה שחיתות, זה היה בניגוד "לערכי המשפחה" אך אף אחד לא טען שזו שחיתות. אך מינויים פוליטים, גיוס כספים שלא כחוק, שוחד, עדות שקר, עברות כלכליות. הלו שחיתויות שאין אליהם שום תרוץ ותשובה. לא מעניין אותי מה נתניהו עשה או לא עשה, אני לא מקדם כאן את נתניהו, וזה בטח לא תרוץ, "גם הם עושים" כל מי שמושחת צריך לעוף מהחיים הציבוריים, מהימין, מהשמאל ומכול מקום בחיי החברה הישראלים. אדם מושחת בהכרח רע למדינה, מי שמסכים שמושחת ינהל את המדינה כי אותו מושחת עושה גם פעולות שהוא מסכים איתם, חייב להבין כי הוא בעצם מוכר את המדינה לפשע ולעברינות. נ.ב. גם yogniz וגם IDO 242 כותבים "מושחטים" במקום מושחתים

yogniz

New member
אז למי אתה רוצה שאני אצביע../images/Emo35.gif../images/Emo109.gif

אתה רומז שאנחנו צריכים לשים פתק לבן? במה זה יעזור לנו
מישהו בכל זאת יבחר...והמישהו הזה בכל מקרה יהיה מושחת. אני לא מתכוון לבזבז את הקול שלי בגלל שכולם מושחתים, העובדה היא שיעמוד מושחת כלשהו בראש המדינה הזאת אחרי הבחירות, אז לפחות שהמושחת הזה יקדם את האידיאולוגיה שאני מאמין בה. מישהו אמר פה מקודם ובצדק שהמפלגות בהם כמעט ואין שחיתות הן המפלגות הקיצוניות. הקיצוניות שלהן גורמת להן להתעסק באידיאולוגיה אותה הם רוצים לקדם. אם ובלי קשר לשחיתות, בעיקר בגלל האידיאולוגיה, אני את קולי אתן למר"צ-יחד.

snea

New member
גם להצביע למצע זה לא עובד

ציטוט של אריאל שרון מ2003(כמדומני) - "דין נצרים כדין תל אביב". יש שחיתות ויש שחיתות. כשמפא"י היו בשלטון לא הייתה שחיתות? ודאי שהייתה. ההבדל הוא שהיא לא הייתה נורמה, ולא היה את חוסר הבושה המבחיל והנוראי הזה שקיים עכשיו. דוגמה טובה היא רבין שפרש בגלל חשבון הדולרים של אשתו - היום זה היה עובר בשקט מופתי. ואני תומך בהחלטתך להצביע מרצ בהחלט. הם אכן לא הוכיחו עצמם כמושחתים. לפחות בינתיים...

izzyr

New member
יש מפלגות שמכול הקשת הפוליטית..

שאין בהם שחיתות (למרות שמי יודע מה קורה בחדרי חדרים
) מפלגת שינוי מפלגת מר"צ אפילו המפד"ל. רק לא להצביע למפלגה מושחתת

"כולם מושחתים"

זו סיסמא נבובה, שכן, בודאות יש כאלו שמושחתים יותר ומושחתים פחות. בעוד במפלגות כליכוד, ש"ס או קדימה מתנהלות כיום מספר חקירות והוגשו מספר כתבי אישום כנגד חבריהן (וזה רק אפס קצהו של מה שהולך במפלגות האלו, מן הסתם בעיקר בליכוד שנשלט על ידי מרכז המאפיונרים), במפלגת העבודה התופעות האלו נדירות יותר ובמפלגות כגון שינוי, מרצ, המפד"ל או האיחוד הלאומי הן כמעט ולא קיימות. אי אפשר להשלים עם השחיתות, בטח לא באימרות חסרות כל תוכן שפוטרות אומרן מכל מאמץ חשיבתי כגון "כולם מושחתים ממילא". צריך להבין ששחיתות משפיעה על החלטות אופרטיביות וגורליות. למשל, בעל הון ששיחד בדרך כזו או אחרת מנהיג מושחת, ינצח במכרז על הפרטה של מוסד ציבורי כלשהו על אף שהוא לא המתאים ביותר, ומי שיסבול מכך יהיו לקוחותיו, הווה אומר - אנחנו. וזו רק דוגמא אחת, ומבלי לדבר בכלל על עבריינות כלכלית-שלטונית שפוגעת ישירות בכיס שלנו. וכל זה מבלי להכנס לפסיכו-אנליזה של "אם הוא לא אמין בנושא אחד, מדוע שיהיה אמין בנושא אחר?". בקיצור, וחרף העובדה שאני עוד עשוי/עלול להצביע לשרון בבחירות הקרובות, אין להקל ראש בשחיתות!

למעלה