יש לכם כאן בפורום,

AlonPe

New member
יש לכם כאן בפורום,

את קבצי העזר לעריכת תכניות? (כמו למשל קובץ האוטוקאד עם כל הסימונים והצביעות) משום מה, לא מצליח להיכנס לאתר של משרד הפנים. תודה.

AlonPe

New member
ועוד שאלה ../images/Emo9.gif

איך מסמנים חנייה? (לא "חניון") שבחלקה נמצאת בתחום הדרך (הסדרת חנייה על המדרכה לייד, עפ"י תקני חנייה) ובחלקה בתוך המגרש עצמו (במקרה הזה מבני ציבור) לסמן את אזור החנייה כ-דרך מוצעת? או כ-חניון? ושוב תודה

אלעד לב

New member
ראסטר "חניה"

דווקא היית בכיוון כשציינת שהחניה חלה בחלקה בתחום יעוד X ובחלקה בתחום יעוד Y. לשם כך יש את שכבת תחומי ההוראות הנוספים (בעמודים 95 -96א בנוהל) אותם מסמנים על גבי יעודי הקרקע ומכוחן חלות הוראות נוספות על החלקים בהן הן מסומנות. בעמ' 96 בנוהל יש לך ראסטר "חניה". לעניין העקרוני פה, אם נכון לסמן "חניה" בתחום הדרך אני לא נכנס וכדאי שתבדוק את זה מול הרפרנט של התוכנית/בודק התוכניות בלשכת התכנון.

AlonPe

New member
ועוד אחת

הרפרנטית (מהעירייה) ביקשה להוסיף למקרא מצב מוצע סימונים של בניין קיים, ו-גבול גוש, (סימונים שכמובן באים ממפת המדידה) האם יש לכך סימונים קבועים בנוהל?

אלעד לב

New member
מפרט מדידה אחיד

לאלון במסגרת המבא"ת הוכן מפרט מדידה אחיד שכולל את כל הסימבולוגיה הנ"ל והנחיות לעריכת מפת המדידה ומפת הגושים והחלקות. הכל בעמוד נוהל מבא"ת באתר משרד הפנים. למפת המדידה קבענו מקרא אחיד (מצ"ב) אותו מדביקים ע"ג התשריט. אבל הוא אינו כולל סימון של גבול גוש, א. כי הוא מתייחס לסימוני המדידה ולא לקדסטר, ו-ב. כי לא חשבנו שזה נחוץ. אם תוסיף את הסימון של גבוש גוש במקרא וזה יפתור לך את הבעיה מול העירייה, מבחינתנו זה בסדר. אם תמצא צורך תפנה את הרפרנטית בעיריה להנחיותנו בנושא המדידה, ואם אתה נתקל בבעיה נוספת, תכתוב לי עם יותר פרטים לדוא"ל מרכז התמיכה [email protected] ואנסה לסייע מולם. (כי ברור לנו שקשה לכולם לעקוב אחרי כל ההנחיות החדשות)

אלעד לב

New member
אתר משרד הפנים

שלום אלון בדקתי, והאתר פועל. נסה להכנס מהקישור הזה ישירות לעמוד הרלבנטי:http://147.237.77.138/Subjects/Regulation2006/Pages/default.aspx יש שם נוסף על יעודי הקרקע בAutoCad גם תקיית בלוקים, ctb, תבנית הוראות התוכנית בWORD ומצגת דגשים שתסייע לך בעריכת התשריט. שווה את המאמץ. במידה ואתה מגיש בצורה מקוונת במחוז ירושלים או חיפה, תתעדכן בהנחיות לנושא בעמוד המערכת המקוונת להגשת תוכניות. בהצלחה

AlonPe

New member
תודה אלעד,

האתר עדיין לא נפתח לי, כנראה שזו בעייה במחשב שלי. עדיין לא רכשנו את הכרטיס החכם, ובכל מקרה התכנית הזו כבר התחילה לרוץ בשיטה הישנה, אז כבר נגיש אותה ככה. שנה טובה, וגמר חתימה טובה. אלון.

אלעד לב

New member
אלון - לתשומת לבך

כרטיס חכם נדרש לך אך ורק לעבודה על המערכת המקוונת. כל הקבצים שהזכרנו קודם נמצאים להורדה מעמוד נוהל מבא"ת באתר משרד הפנים. זה יכול להיות קצת מבלבל כרגע שישבאתר משרד הפנים 2 עמודים נפרדים תחת השם "מבא"ת". אז שים לב שנכנסת לעמוד הנכון (באמצעות הקישור שהעברתי לך) אתר משרד הפנים>תכנון ובניה>נוהל מבא"ת 2006 - יולי 2009

AlonPe

New member
תודה, תודה.

עכשיו, מהבית - אין בעיה עם אתר משרד הפנים, אז זו אכן בעיה שקשורה למחשב במשרד. הורדתי ושלחתי לעצמי את כל הקבצים. בכל מקרה אם לא היה עדכון מאז יולי 09, עבדתי עם הקבצים המעודכנים. ושוב תודה, עזרת לי מאוד.

למעלה