יש לכם מושג מה שם השיר של זפלין שנשמע כמו

RoieL

New member
יש לכם מושג מה שם השיר של זפלין שנשמע כמו

In The Flesh? (לא בהכרח השיר אין דה פלאש?, פשוט שמתי בסוף השאלה סימן שאלה
אויש ווטרס הזה והסימני שאלה המתחכמים שלו..)

FunkyMonk

New member
אני לא מצליח לחשוב על אף אחד..

אולי אח"כ אני אעבור על כל השירים שלהם ואגיד לך. אתה בטוח שזה של זפלין?

FunkyMonk

New member
אבל הוא מתחיל שקט..

(יחסית) ITF נכנס ישר בעוצמה, וזה מה שהכי מזוהה איתו.

tzfardea1

New member
נכון, השירים לא זהים מהרבה הבחינות

אבל יש את הריף שדומה בשני השירים ואולי זאת הייתה הכוונה

itaikuskus

New member
בחייכם

להתחיל עם האגדות אורבניות של "וואו זה ממש דומה" זה כבר ממש קטנוניות.

RoieL

New member
וואו Psychedelic Lollipop - Nothing Yet

ממש דומה ל- Black Night.. שלא נדבר על Bombay Calling...

LEATHER REBEL

New member
נכון, ובשתי הפעמים זה הוכח

אבל שני הצדדים הגיעו לפשרה מחוץ לכתלי בית המשפט. אגב, הזמרת ג'ואן באאז שרה את DAZED AND CONFUSED לפני זפלין. סיפורו של ג'ימי פייג' לוקח הקרדיטים כבר הוכח. אם תשאלו אותו באופן אישי הוא בטח יכחיש... אבל בינתיים, בהוצאות הכי הכי חדשות של אלבומי זפלין, חלק מהקרדיטים שונו, ומופיע בהם, סוף סוף, הכותב המקורי. פייג' אולי לא היה מעוניין בכך, אבל אם זה מופיע אז כנראה שלא היתה לו ברירה.

FunkyMonk

New member
לא מדוייק...

פייג' אכן לקח את השיר ממישהו אחר (לא זוכר כרגע בדיוק, בטוח תמצא על זה חומר באינטרנט). אבל הוא שינה אותו בצורה קיצונית, ולכן הרשה לעצמו לשנות את הקרדיטים לחלוטין. לעומת זאת, ישנם שירים רבים אחרים שזפלין עשו להם קאברים, ולא נתנו קרדיטים - ואכן, רק במהדורות החדשות יש עליהם קרדיטים.

ג'ייק הולמס

פייג' גנב ממנו את השיר לאחר שהיארדבירדז הופיעו אתו באותה הופעה בניו יורק. זהו פלגיאט קלאסי. להולמס לא ניתן קרדיט בשום מקום.

לא, אבל קלייר טורי טענה שמגיעים לה תמלוגים

על הלחנת הקטע הווקלי. היא הגישה תביעה נגד הפלוידים וחברת התקליטים, והנושא נגמר בפשרה לטובתה.

LEATHER REBEL

New member
יש ויש

במקרה של זפלין ופלויד... גם אני אישית לא ממש מצליח למצוא דמיון אמיתי. אבל יש דמיון בין שירים ש-אינו- אגדה אורבנית, ויש הוכחות... אפילו שיש מעריצים שרופים שלא מוכנים לשמוע, זה לא ישנה את העובדות.

למעלה