יש לכם מתאמנות שהן אמהות?

tlingit

New member
יש לכם מתאמנות שהן אמהות?

תראו מה יש לשמואל מרחב לומר על הקשר בין אמהות לניהול מעולה מאמר שהתפרסם בדה-מרקר אתמול, וגם באתר ששמואל פתח לשמחת רבים הנה ציטוט קטן: "ניהול מתוך חוסר ברירה ובמשאבים מוגבלים, ניהול שגרות, רב ממדיות ופיתוח עובדים הן דוגמאות ליכולות ניהול שהאימהוּת מפתחת אצל נשים." עוד מצאו חן בעיני ההתייחסויות למה שארגונים יכולים לעשות מתוך התפישה שהוצגה שם מה דעתכם על הדברים הנאמרים במאמר

tlingit

New member
עוד משהו

באותו עמוד ב'הארץ' מתפרסמת גם כתבה בנושא נשים שעוזבות קריירה כשכירות ומקימות עסק עצמאי. סמיכות המאמרים מרתקת במיוחד, כיוון שבכתבה מעלות המרואיינות כמה סיבות לשינוי הזה, חלקן או רובן סיבות מוכרות לנו, למשל: הרצון למימוש עצמי, "אין ברירה" כלומר צורך כלכלי, הרצון להתחבר לחלום, צורך באיזון צרכי הבית מול הקריירה, התחברות לחלקים שונים כמו ביטוי יותר לחלק הנשי או ההיפך, הרצון להיות בסביבה "מבוגרת" מול הסביבה ה"טיפולית" או צורך למלא את החיים בעשיה משמעותית. ועוד, ועוד. (אני עוד מחפשת את הגרסה האלקטרונית של המאמר, כדי לתת כאן את הקישור) ובטורו מציע שמאול מרחב עוד תובנה לגבי הסיבות לשינוי מקצועי שנשים עושות לעיתים : " רבות מהן חשות, גם אם אינן מנסחות זאת כך לעצמן, שתפקידן הקודם בעבודה הפך קטן מדי ביחס ליכולות החדשות שרכשו במהלך האימהוּת. " כמו שאתם רואים, היתה לי קריאה מעניינת

צהלולים

New member
אם בכל זאת תצליחי למצוא לינק לטור

של שמואל מרחב... נורא אשמח. הפיסקה שציטטת מהטור שלו ממש עשתה לי משהו.

Y A R A

New member
לא קראתי אבל

רוב המתאמנות שלי אמהות כאשר בין היתר בחרתי להתמקד באמהות טריות- אלו שנמצאות בעיצומו של מעבר מאד דרמטי בחייהן. על פניו נשמע מאד מעניין הרעיון של אמהות כמנהלות ועצמאיות. אני מגיעה ממקום אחר של הכנה ואימון לסטטוס הזה.

Yin

New member
אני חושב שזה יותר מורכב מזה

וגם הרבה יותר פשוט. זה נכון שיש קשר בין אימהות לניהול. היו לי כבר כמה מתאמנות שהמטרה האימונית שהלן הייתה לשפר את מערכת היחסים שלהן עם הילדים. זה שיפר גם את מערכת היחסים עם העובדים וגם אם הבעל. אפשר וכדאי להשליך מכל תחום על כל תחום וזאת משום שכל התחומים בנויים מאותן אבני הבניין. עדי

dafnasalan

New member
פשוט מאמר מדהים!!!!! תודה לך!!

הצליח להמליל את מה שאני חושבת/מרגישה כל הזמן. כמה נקודות: אין ברירה - תמיד אמרתי שה"אין ברירה" הוא בית הספר הטוב ביותר! רב ממדיות - יש מערכון של קושניר בנושא ההבדלים בין גבר לאישה : בין היתר כמה פעולות בו זמנית יכולה האישה לעשות וכו' וכו' - אני תמיד אומרת : תנו לנשים לנהל את המדינה.... הכוח החזק... טוב גברים לא להעלב עכשיו כן? אנחנו נסדר לכם כמה משרות, אל דאגה! ( צוחקת, צוחקים, צחוקים ) ועכשיו נקודות חשובות לא פחות: מה שלא הוזכר בכתבה זה התיסכול של כל אמא/מנהלת. בשיחות שלי עם חברות (וזה רק חברות שלי מרגישות כך,לא אני כמובן או אתן..) יש הרגשה של תיסכול מתמשך. פעם חברה שלי אמרה לי שמאוד קשה לה ההרגשה שהיא לא מספיק:לא מספיק אמא..לא מספיק מנהלת... וכו'. התפקידים הרבים שאנחנו לוקחות על עצמנו גורמים לנו לא אחת להרגיש לא מספיק טובה ב..כי אין התמקדות בדבר אחד.. הדרישה שלנו מעצמנו והדרישה של אחרים מאיתנו (בית,עבודה) להיות סופרוומן גורמת לנו המון תסכול. דבר אחרון בקשר לאימון: כשאני מאמנת נשים תמיד עולה עניין האמהות בהקשר של הישג/כוחות/חוזקות ואני בהחלט עושה בזה שימוש במהלך האימון.

למעלה