פלאפל ביתי אפוי בתנור
פלאפל ביתי אפוי בתנור וקל להכנה מגרגירי חומוס מקופסת שימורים, עשבי תיבול ותבלינים
מיכל שמיר, מתכונאית, חובבת בישול, בלוגרית אוכל, דיאטנית
מצרכים למתכון (18 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה)
בורגול יבש - 1/4 כוס - סה"כ (50 גרם)
מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל), רותחים (להשריית הבורגול).
פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם), כ- 1/3 צרור.
כוסברה - כוס-קצוץ (40 גרם), כ- 1/3 צרור.
פירורי לחם - 42 גרם, 1/3 כוס + כף.
חומוס שלם - קופסת שימורים (340 גרם), כ- 2 כוסות גרגירי חומוס שלמים.
בצל - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (31 גרם), או 1/2 בצל קטן.
שום - שן
שומשום - כף (12 גרם), כף גדושה - לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלח - 3/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - 1/2 כפית שטוחה, מתוקה.
סודה לשתיה - כפית שטוחה (6 גרם)
שמן זית - כף (10 מ"ל)
מים - 1½ כפות - סה"כ (15 מ"ל)
18 מנות/יחידות: מספר כדורי פלאפל מוערך.
ציוד נדרש: מג`ימיקס (מעבד מזון).
אופן הכנת המתכון
1. משרים את הבורגול עם המים הרותחים בקערה, מכסים וממתינים כ- 10 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. בינתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מכניסים למג`ימיקס (מעבד מזון) את הפטרוזיליה, הכוסברה ופירורי הלחם (אם לא אוהבים כוסברה - השתמשו רק בפטרוזיליה). מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת עשבי תיבול קצוצים לגמרי.
3. מוסיפים את הבורגול (שהושרה במים) וגרגירי חומוס מסוננים מקופסא. מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות.
4. מוסיפים את הבצל, השום, השומשום, הכמון, המלח, הפפריקה, אבקת הסודה לשתייה, שמן הזית והמים. מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד כף מים.
5. בעזרת ידיים לחות צורים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים במשך כ- 20-25 דקות עד שהכדורים זהובים למראה. למניעת התייבשות הפלאפל מניחים בתנור קערה חסינת חום מלאה במים רותחים בזמן האפייה.
7. מרכיבים מנה: פיתה מחיטה מלאה, כדורי פלאפל, טחינה, סלט ירקות קצוץ ו/או כל תוספת שאוהבים.
8. בתיאבון
הערות
1. התערובת אינה מתאימה לטיגון כיוון שהיא מורכבת מגרגירי חומוס מקופסא שאינם עומדים בחום הגבוה של הטיגון, והם יתפרקו. אם לא רוצים להשתמש בחומוס מקופסא, אפשר גם גרגירי חומוס יבשים. יש להשרות אותם בקערה מלאה מים למשך 24 שעות לפחות (אין צורך בבישול, רק בהשריה). מסננים, משתמשים בכמות של 2 כוסות וממשיכים עם המתכון כרגיל. במקרה כזה ניתן גם לטגן ולא רק לאפות.
2. מומלץ להגיש עם פיתה מחיטה מלאה, טחינה, סלט ירקות קצוץ וכרוב כבוש.
אני נוהגת להכין כמות ולהקפיא