יש לכם מתכוני גויאבה מוצלחים?

יש לכם מתכוני גויאבה מוצלחים?

הכוונה לא לחיפוש בגוגל אלא למתכונים שניסיתם והצליחו, רצוי עם המון גויאבות.

טבעוני בלבד בבקשה

RSPA

New member
גויאבות - הכי טוב (לטעמי) לאכול אותן כמו שהן.

מכסימום, לזלף עליהן קצת סילאן.
ויש לי כעת גם גויאבות נהדרות.

אכלתי ככל יכולתי

אבל הן מתרככות יותר מהר מהקצב שבו אני מסוגל לחסל אותן

האלזה

New member
האמת? ממש מקנאה. אני כולי בתסביך גויאבות

גדלתי בצל עץ גויאבות ענק, אכלתי גויאבות ושתיתי נקטר גויאבות בכל סתיו מאז שאני זוכרת את עצמי, אבל בשנים האחרונות ההורים הפסיקו לכייס את הפירות והרוב נגוע בזחלים תזזיתיים

נכמר הלב.

Gidi Shemer

New member
אבל את לפחות יכולה לקנות

אני פה בגולה הדוויה

עזבתי את ארץ הקודש בשביל סיר הקייל ולא לקחתי בחשבון את הגעגועים לגויאבה.

האלזה

New member
לעטוף בנייר עיתון שלא יטילו בפנים ביצי זחלים

יתכן וזה סלנג משפחתי...

RSPA

New member
יכול להיות שזה הגיע אליכם מאנגלית ?

לפי מה שהבנתי to pocket זה גם לכייס מישהו וגם להכניס לכיס. אולי להכניס לכיס הפך גם ללעטוף בעיתון שהוא מעין כיס.
לא יודע..סתם הגיגים

gs1234

New member
ההצעה שלי

קודם כל מכינים רסק גויאבות: חותכים את הקצוות של כל גויאבה, חוצים לשניים, מרוקנים בכפית את התוכן (עם הגרעינים) לקערה, שומרים את החצאים בצד. מוסיפים לקערה מים פושרים ומרסקים עם מזלג. מסננים במסננת לתוך קערה נוספת. זורקים את הגרעינים. עכשיו יש לנו מיץ גויאבות קצת דליל, וחצאי גויאבות עם קליפה. את כל זה מרסקים בבלנדר לרסק חלק. אם יש הרבה גויאבות אז צריך לעשות את זה בכמה חלקים.

כשמסיימים להכין רסק חלק, מוסיפים לו קצת סוכר וקצת מיץ לימון טרי או משומר (עדיף משומר לדעתי, כי אז הוא גם ישמר קצת את הגויאבות). מערבבים, ואז...

1) מקפיאים בתבניות של קוביות קרח. זה יישמר הרבה זמן בפריזר, ואפשר להוסיף כמה קוביות לשייקים או לקינוחים.

2) מקפיאים בתבניות של ארטיקים - לחלק הזה כדאי להוסיף עוד סוכר. הארטיקים יישמרו בערך חודשיים-שלושה בפריזר.

3) קינוחים מהירים עם רסק גויאבה:
- פודינג גויאבה: מכינים פודינג וניל אינסטנט, עם כוס חלב קוקוס וכוס רסק גויאבה.
- ג'לי גויאבה: מחממים כוס רסק עם כוס מים, ומוסיפים שקית של ג'לי משמש אינסטנט.
- עוגת גויאבה: מכינים עוגת וניל מתערובת קנויה, שצריך להוסיף לה (בערך) חצי כוס שמן, 3/4 כוס מים, ושלוש ביצים. במקום כל זה שמים 3 כפות שמן, 1/2 כוס מים, וכוס של רסק גויאבה.
- מאפינס גויאבה: בדיוק כנ"ל אבל אופים בתבניות של מאפינס.

למעלה