ההצעה שלי
קודם כל מכינים רסק גויאבות: חותכים את הקצוות של כל גויאבה, חוצים לשניים, מרוקנים בכפית את התוכן (עם הגרעינים) לקערה, שומרים את החצאים בצד. מוסיפים לקערה מים פושרים ומרסקים עם מזלג. מסננים במסננת לתוך קערה נוספת. זורקים את הגרעינים. עכשיו יש לנו מיץ גויאבות קצת דליל, וחצאי גויאבות עם קליפה. את כל זה מרסקים בבלנדר לרסק חלק. אם יש הרבה גויאבות אז צריך לעשות את זה בכמה חלקים.
כשמסיימים להכין רסק חלק, מוסיפים לו קצת סוכר וקצת מיץ לימון טרי או משומר (עדיף משומר לדעתי, כי אז הוא גם ישמר קצת את הגויאבות). מערבבים, ואז...
1) מקפיאים בתבניות של קוביות קרח. זה יישמר הרבה זמן בפריזר, ואפשר להוסיף כמה קוביות לשייקים או לקינוחים.
2) מקפיאים בתבניות של ארטיקים - לחלק הזה כדאי להוסיף עוד סוכר. הארטיקים יישמרו בערך חודשיים-שלושה בפריזר.
3) קינוחים מהירים עם רסק גויאבה:
- פודינג גויאבה: מכינים פודינג וניל אינסטנט, עם כוס חלב קוקוס וכוס רסק גויאבה.
- ג'לי גויאבה: מחממים כוס רסק עם כוס מים, ומוסיפים שקית של ג'לי משמש אינסטנט.
- עוגת גויאבה: מכינים עוגת וניל מתערובת קנויה, שצריך להוסיף לה (בערך) חצי כוס שמן, 3/4 כוס מים, ושלוש ביצים. במקום כל זה שמים 3 כפות שמן, 1/2 כוס מים, וכוס של רסק גויאבה.
- מאפינס גויאבה: בדיוק כנ"ל אבל אופים בתבניות של מאפינס.