יש לכם פורום מקסים.....

dharmax

New member
יש לכם פורום מקסים.....

אני מתמוגג כשאני רואה שמד"ב ישראלי עדיין חי, ויש אנשים שיוצרים... שמתי לב, לכמה דברים מעניינים: 1. אנשים נוטים להעדיף פנטזיה על פני hard core sci-fi. אולי זה בגלל שאנשים מתעצלים לחשוב כיום יותר מבעבר?
2. אנשים מנסים לחקות סגנונות. למשל, מנסים לחקות את טולקין. לדעתי האישית, הסגנון של טולקין לכשלעצמו קסום בעיקר בגלל האיכות, והמקוריות של הפרויקט שלו (מקוריות יחסית, כי כמובן שישנן יצירות אפיות כמו האודיסאה למשל, שהסגנון שלהן דומה). כדי שמשהו יהיה טוב באמת בסגנון הזה, צריך להיות יוצר דגול לדעתי...וכמה כאלה יש, באמת? 3. המד"ב המודרני שאני קורא כיום, הוא כבר שונה ומפותח יותר משהיה בעבר. מצאתי שלא מתרגמים מספיק מהסוג הזה...ישנם ספרים שלפעמים יוצרים בי את אותו רטט שיצרו הסיפורים מילדותי... ראיתי שהיוצרים המקוריים די נוטים למחזר רעיונות של המד"ב של לפני עשרים שנה... 4. הספר "מעוף כלולות" (נדמה לי של יבשם עזגד...?) הוא אחד הספרים המקוריים יותר שקראתי בספרות המד"ב הישראלי... מכירים? ברכות אום

Boojie

New member
הייתי מציעה לך להעלות את הנושא

בפורום מד"ב הכללי. אמנם חלק ממה ששאלת רלוונטי גם לפורום הזה, אבל בפורום מד"ב הכללי יש יותר סיכויים שאכן יתפתח דיון. הלינק נמצא בראש הפורום.

dharmax

New member
כן, אני מניח

כן, אני מניח שאחד הדברים שמאפיינים את הבעיתיות דווקא של הכתיבה והכותבים בפורים הזה, זה האטימות... הרבה מחובבי הפנטזיה הם אנשים שסוגרים את עצמם בבועה של אשליות פרטיות ואוי ואבוי אם מנערים להם קצת את עולמם הצר, הקר והעצוב... ואכן, אחד הדברים שמאפיינים את היצירות פה, זה הצרות, הקור והעצבות... ברכות אום

פגסוס3

New member
../images/Emo186.gifחצ´קונים?

נחנקתי מארוחת הערב על כל התתכתבות הזו

למעלה