אנסה לשחזר מתכון של אבא שלי
משרים את הדג בלימון להפגת הריח (אבא שלי משרה ביין נתזים זול) ושוטפים טוב טוב. במטחנת בשר טוחנים: את הדג לחם שהושרה במים ונסחט טוב טוב חצי צרור כוסברה צרור פטרוזיליה 5 שיני שום פלפל חריף את העיסה מטבלים במלח, פלפל וכמון. יוצרים מהעיסה קציצות, מקמחים בקמח שטובל במלח ופלפל ומטגנים עד שמשחים. בסיר נמוך ורחב: מחממים שמן (לא יותר מידי) מוסיפים: 2-3 עגבניות ו2 גמבה חתוכים לקוביות, 4 שיני שום חתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי חתוכים ופלפל חריף לפי הטעם. אחרי שמבעבע ומתחיל להפריש נוזלים, להנמיך את האש ולערבב כל הזמן. כשהירקות מתחילים להתרכך, להוסיף רסק עגבניות ומים ולהביא לרתיחה. לטבל עם פלפל ומלח. לבשל את הרוטב על אש גבוהה יחסית את לשמור שלא יגמרו המים (להוסיף כל פעם קצת). כשהירקות מבושלים ורכים לגמרי, להכניס את הקציצות המטוגנות לרוטב. לבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה. לקשא בעלי סלרי. זה קצת הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ.