יש לכם צתכון לקציצות דגי בקלה מבושלות במיץ

טילי2

New member
יש לכם צתכון לקציצות דגי בקלה מבושלות במיץ

עגבניות? אני מחפשת קציצות כאלה שאופים ומבשלים במיץ עגבניות וה אצלי אחד מטעמי הילדות הבלתי משוחזרים.
 

shalhevet2

New member
אנסה לשחזר מתכון של אבא שלי

משרים את הדג בלימון להפגת הריח (אבא שלי משרה ביין נתזים זול) ושוטפים טוב טוב. במטחנת בשר טוחנים: את הדג לחם שהושרה במים ונסחט טוב טוב חצי צרור כוסברה צרור פטרוזיליה 5 שיני שום פלפל חריף את העיסה מטבלים במלח, פלפל וכמון. יוצרים מהעיסה קציצות, מקמחים בקמח שטובל במלח ופלפל ומטגנים עד שמשחים. בסיר נמוך ורחב: מחממים שמן (לא יותר מידי) מוסיפים: 2-3 עגבניות ו2 גמבה חתוכים לקוביות, 4 שיני שום חתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי חתוכים ופלפל חריף לפי הטעם. אחרי שמבעבע ומתחיל להפריש נוזלים, להנמיך את האש ולערבב כל הזמן. כשהירקות מתחילים להתרכך, להוסיף רסק עגבניות ומים ולהביא לרתיחה. לטבל עם פלפל ומלח. לבשל את הרוטב על אש גבוהה יחסית את לשמור שלא יגמרו המים (להוסיף כל פעם קצת). כשהירקות מבושלים ורכים לגמרי, להכניס את הקציצות המטוגנות לרוטב. לבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה. לקשא בעלי סלרי. זה קצת הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ.
 

למוןדבש

New member
אני קונה את

הקציצות הקפואות מדג הנסיכה (הם כבר אפויות) ומבשלת אותן בסיר עם רוטב עגבניות. כשאין זמן זאת ארוחה מזינה וטעימה. ככה אנחנו מעדיפים קציצות בשר
 
למעלה