יש לכם רעיונות לפרידה?

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
יש לכם רעיונות לפרידה? ../images/Emo4.gif

לצערי הרב אני צריכה לעזוב את הדירה של הנערות שבה אני מדריכה מסיבות אישיות. אני נמצאת שם קצת פחות משנה והעזיבה שלי היא די פתאומית (גם בשבילי). אמנם הודעתי חודש לפני אבל מאוד קשה לי עם זה. הבעיה העיקרית היא שאין לי מחליפה והעו"סיות לא מצליחות למצוא מישהי מתאימה ולכן מבקשות ממני להשאר עוד ועוד ועוד. זה נראה שזה יכוללקחתעוד הרבה זמן ואני צריכה לעזוב כמה שיותר דחוף... הבעיה השניה היא כמובן כל העניין עם הבנות. אני ממש מרגישה ששברתי להם את היציבות שהם כל כך היו צריכות. ניסיתי כמה שיותר ליצור אוירה של שגרה ויציבות ובטחון. שכמה שיותר דברים יהיו ברורים וידועים מראש. גם ככה העו"ס התחלפה באמצע השנה ועכשיו אני עוזבת והכי גרוע שאין לי מחליפה. זה ממש שיא חוסר הוודאות ואני ממש מרגישה עם זה לא טוב. הן שואלות אותי אם אני מכירה את המדריכה החדשה שתהיה ובלי קשר ממש מבקשות ממני בפירוש להשאר עוד קצת ולא לעזוב (מדובר בבנות בנות 18...). בקיצור אני מרגישה שאני ממש נקרעת, העו"ס מתכננת איתי פעיולויות לפרידה ממני כדי שזה יהיה תהליך מעובד וכל זה ואני ממש לא יודעת איך לעשות את זה נכון בהתחשב במצב הקיים. מה להגיד ומה לעשות כדי שיהיה הכי טוב או לפחות הרע במיעוטו לכולם... תודה על ההקשבה sky

naar0

New member
פרידה היא תמיד קשה

ובמיוחד כשהיא לא צפויה! חשוב להעביר לבנות מסר שהסיבה לעזיבתך אינה קשורה אליהן, כמובן לאפשר תהליך של פרידה,לעבד אותה עם הבנות. אצלנו לפני הפרידה, כל איש צוות שעוזב, מקדיש שעה מיוחדת לכל ילד, אפשר לעשות אמנות, לכתוב אחד לשני משהו, לצאת לקניות או כל רעיון שיבוא בעיקר מהילד. זה נותן הרגשה של התיחסות אישית וזה חשוב. מצד שני חשוב לא להוציא דברים מפורפורציות. החיים רצופים בפרדות והבנות (וגם את) עוד תחוונה פרידות. חשוב להדגיש את ההמשכיות, להזכיר שוב ושוב שיש מי שנשאר איתן. אני איתך. "בכל פרידה יש מעט מן המוות".

הבעייה בפרידה מאיש צוות

הבעייה העיקרית היא שחזור הנטישה שעברו הילדים\נערים\נערות. גם מי שלא "ננטש" ונשלח לפנימייה אלא הלך מרצונו חווה את זה בכך שלא נלחמו להשאיר אותו בבית צמוד לאבא ואמא. אני חושב שגם אנשים נורמלים (כאלה שלא מדריכים או חניכים בפנימיות) חווים בילדותם חרדה מפני נטישה, פחד שעוד מעט לא יירצו אותי... בכל אופן אני חושב שהכי טוב זה באמת להקדיש לפחות שעה לשבת עם כל אחת מהן, ליצור איזה יומן זכרונות, להוסיף לו שירים ותמונות ודברים שיזכירו אותך כשלא תיהי שם ולהסביר להן כמה שיותר למה את עוזבת. תמונה עמומה של סיבות לעזיבה עלולה ליצור אצלן תחושה של שקר ובני נוער מאוד רגישים לזה.

my sTar

New member
../images/Emo50.gif

קודם כל- שיהיה לך המון המון בהצלחה בהמשך הדרך, אני מקווה שהסיבות שאת עוזבת בגללם הם סיבות טובות עבורך, ובאמת שיהיה לך רק טוב! :) בקשר לפרידה, ראשית, אני ממש חושבת שצריך ליצור תהליך של פרידה וזה מצויין שהעו"ס עובדת איתך על זה (אגב, אני מקווה שהעו"ס הזאת יותר נורמלית מהקודמת ושהיא הצליחה להתשלב שם מהר וטוב..) - אני חושבת שתהליך מאוד מאוד מאוד עוזר (מטעם מאוד הגיוני כמובן) להפחית את הרגשת הנטישה וכל זה. שנית, אני גם ממליצה על מה שצינכאן הציע, שיחות אישיות עם הבנות על העזיבה שלך וגם הכנת אלבום או יומן זיכרונות יכול להיות רעיון נהדר! שיהיה בהצלחה תחזרי לעדכן!

sky*

New member
תודה לכולכם ../images/Emo140.gif

בסופו של דבר זה עבר הרבה יותר מוצלח ממה שציפיתי למרות כל החששות שלי מהתהליך הזה. יש כל מיני דברים מתחת לפני השטח ומסרים כפולים בעניין הזה אבל אני מאמינה שזה משהו שקיים פה בכל תחום אז אין סיבה שזה לא יקרה גם כשמדובר בנושא הזה. הבנות קצת מבולבלות אבל לא הייתי אומרת שהן לא יודעת להתמודד עם זה, כל אחת בדרכה.... והעו"סית... בצורה משמעותית הרבה יותר חזקה ורגישה מהקודמת אבל עדיין מאוד צעירה ועושה הרבה טעויות מתוך חוסר ניסיון. אולי אני נשנמעת ביקורתית ואני אני באמת קצת כזאת...פשוט הייתיר וצה שהבית הזה יצליח כמה שיותר ולבנות יהיה כמה שיותר טוב
ותודה לכם שאתם פה, גם כשאני "שותקת" אני תמיד קוראת... sky

למעלה