עוגת שוקולד עסיסית ומטריפה/פירגה
למה אני טורחת להמליץ כאן על עוד עוגת יומולדת?
כי החצי אמר לי במוצ"ש: "זאת עוגה "כושית" שאני מוכן ואפילו נהנה לאכול". והתעקש לצלם כדי שאמליץ בפורום.
תמונה ממש לא משהו, אבל מה שחשוב הוא שזה לפני הקפה שלנו במוצ"ש ושרק פתחנו אותה בשבת בוקר, עם עוד עוגות.
בד"כ מכינה את זו עם החומץ של חנהפ (גם אותה החצי ואני אוכלים, למרות ש"כושית"), אבל לא רציתי כמות כה גדולה (והפריזר כבר גדוש אז לא רציתי להקפיא) ולא היה לי כח לחלק כמויות.
מאחר ואהבנו את הפיסחית שוקולד-קוקוס של פירגה, התחשק לי לנסות את זו גם כן.
לציפוי השתמשתי כרגיל בפרווה הצחי של יעלה, עם שמן.
עוגת שוקולד עסיסית ומטריפה/פירגה
המצרכים לעוגה בתבנית עגולה 24
שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה ואם אין אז לוותר
כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב עד שהביצים ייספגו
ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב לבלילה אחידה
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
הסוד להצלחת העוגה הוא הבחישה היסודית עד שהבלילה הופכת ממש לקרם אחיד בלי גושים.
ציפוי חם על עוגה חמה:
להביא לסף רתיחה מיכל שלם של שמנת מתוקה רגילה או פרווה ולסגור להבה
להוסיף 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
לפזר על העוגה החמה אם רוצים , שקית מרשמלו 180 גרם. לחצות כל מרשמלו לשניים.
ציפוי השוקולד הנצחי של יעלה:
2 אפשרויות :
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה
להמיס הכל יחד על אש קטנה.
כאן יש שתי אפשרויות:
אפשרות א' (אותה אני מכינה), להוסיף :
80 גרם שוקולד מריר50 חתוך לקוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל
להמשיך להמיס על אש קטנה.
להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה כף שמן אגוזים או קנולה.
לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק
אפשרות ב':
להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להמיס פנימה 50 גרם שוקולד.
להוסיף 2 כפות שמן .
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.