יש למישהו את המילים לשיר "גן נעול"?

trilliane

Well-known member
מנהל
יש למישהו את המילים לשיר "גן נעול"?

של רחל (הביצוע הוא של שוקי ודורית). אל תטרחו להקליד לי במיוחד. תודה מראש, עינת

סוד קטן -

יש לי במחשב כמה קובצים שמכילים את תוכן ספר הביוגראפיה שכתב אורי מילשטיין על רחל ואת כל שירי רחל מנוקדים, שרק מחכים ליום שבו יתפנה לי זמן ואוכל לגמור לבנות את האתר, אך לצערי הקבצים יושבים מתים בכונן שלי כבר שנה. ההפקה הייתה אמורה להיסתים כבר בספטמבר אבל הלחץ בלימודים\בחנים\אתרים אחרים\צופים והאתר ירד לסוף הרשימה. אבל אל דאגה, עוד יום יבוא ויהיה לרחל אתר לתפארת. גַּן נָעוּל לזר מִי אַתָּה? מַדּוּעַ יָד מוּשֶׁטֶת לֹא פּוֹגֶשֶׁת יַד אָחוֹת? וְעֵינַיִם אַךְ תַּמְתֵּנָּה רֶגַע וְהִנֵּה שָׁפְלוּ כְּבָר נְבוֹכוֹת. גַּן נָעוּל. לֹא שְׁבִיל אֵלָיו, לֹא דֶרֶךְ. גַּן נָעוּל – אָדָם. הַאֵלֵךְ לִי? אוֹ אַכֶּה בַּסֶּלַע עַד זוֹב דָּם? אדר, תרפ"ח

שקמי

New member
יש אתר שהעלה את השירים שלה

לרשת. בן יהודה, אני חושבת. אבל עקבותיו נעלמו לי פתאום.

מוגג

New member
אכן אלו המילים שמוכיחות

כי למרות הלחן הנאה של שוקי הוא פיספס את החרוז "גן נעול אדם..עד זוב דם"

גרי רשף

New member
גן נעול אחותי כלה../images/Emo22.gif

´גן נעול אחותי כלה גל נעול מעין חתום´ שיר השירים ד י"ב נראה שרחל המשוררת כיוונה לפסוק זה ולספר זה בו הדוד מדמה את אחותו (=אהובתו) לשושנה בין החוחים, לפרדס רימונים, לגינת אגוז..

לי זכור דווקא שקראתי שאת השיר כתבה

רחל על אחד אופיו של אחד ממאהביה (הרבים). אני לא מצליח להיזכר עכשיו במי בדיוק מדובר, אבל אני אנסה לברר.

פלפל.

New member
זה לא סותר

בואו נגיד בעדינות שלרחל היו הרבה חברים.. וכל אחד זכה ממנה לשיר: כצנלסון, א"ד גורדון ("הלך נפש"), מיכאל ברנשטיין ("התשמע קולי") ועוד. את "גן נעול", כך אומרים, היא הקדישה לזלמן שז"ר, נשיא המדינה לעתיד (לשעבר).

בקשר לזמר נוגה -

העניין אף פעם לא באמת נסגר. בתקופה היו שמועות שהשיר נכתב על זלמן שז"ר, היו שאמרו על בלינסון, א"ד גורדון, נוח נפתולסקי, נקדימון אלטשולר. גם קראתי פעם שהשיר נכתב על בחור שהיא פגשה בצרפת בשם מיכאל ברשיין, אפילו שאני לא נעול על השם שלו. רחל, בשלה, העדיפה לשמור שתיקה בקשר לדמויות בשיריה ונתנה לשמועות לרוץ. את השיר הזה, אגב, כתבה כשנה לפני מותה (תרפ"ח), כשהיא כבר הייתה מאוד חולה וראתה את מותה קרב, ואולי המיסתוריות בשיר הוא מהסיבה שהיא רצתה להשאיר איזה חידה בשיר שתיזכר גם לאחר מותה.

גרי רשף

New member
זה לא סותר 2../images/Emo22.gif

כאשר אני נזכר ברחל מהכנרת ובעדר הרחלים שעלו מן הרחצה שכולם מתאימות ושכולה אין בהן (שה"ש ו 6), אינני תמה כלל ועיקר על מחזריה הרבים.. אך טבעי שמשוררת בת המאה העשרים עשתה שימוש במילותיהם של זוג אוהבים קדמוני זה (הדוד והאחות), וכשרחל כותבת ´כחכות רחל לדודה´ עונים אנו לה: ´מה דודך מדוד היפה בנשים?´.. אופתע לגלות שאין קשר בין מוטיב הגן הנעול משיר השירים לשירה זה של רחל, כשם שאופתע מאוד לגלות שיש קשר כלשהו בין אותו גן נעול לגן הסגור של יונתן גפן בכבש השישה עשר.. אם בצאן עסקינן- בהודעה נוספת בפורום העוסקת ב´הו ארצי מולדתי´ של טשרניחובסקי (´יא בילאדי בילאדי´ בערבית) מצינו ´עדר עולפה שה וגדי´, בשיר השירים יש עיזים & רחלים & קצובות, אך כבשים יש רק אצל הגפן..

dearj

New member
גן נעול - לא האחות!

בשיר השירים (לפחות, אולי גם אצל רחל, לא התעמקתי) ע"פ הפירוש ה"מקובל" "גן נעול" - הוא כינוי לאבר המין הנקבי! וכל התיאורים אחר כך מתייחסים לכך (כולל לדגדגן!). ראה גם אצל ביאליק את "בין נהר פרת" וכו´ שמתייחס לשני אברי המין (הנקבי והזכרי!).

גרי רשף

New member
התפרצת לדלת פתוחה (בגן נעול)..../images/Emo22.gif

חז"ל הסבירו ששיר השירים אינו אלא משל לאהבה שבין הקב"ה לכנסת ישראל, וכמובן שהדבר מעורר תמהון ואף גיחוך: אם היו רוצים להמשיל משל של אהבה, יכולים היו לומר הוא אוהב אותה והיא אותו ואנחנו היינו עונים זה נחמד, זה נחמד, זה נחמד; אלא שתוהים אנו מדוע כל כך דקדקו בפרטי אותה אהבה שטרחו להוסיף תאורים אירוטיים שלא מותירים הרבה מקום לספק ולדמיון. אם לגבי הגן הנעול עוד אפשר לומר שהנמשל שהעלית מתבקש אך אינו הכרחי, הרי התאורים האנטומיים המפורטים (עינייך יונים, שערך כעדר העיזים, כפלח הרימון רקתך, שני שדייך כשני עופרים תאומי צביה, ועוד..) לא מותירים מקום לספק לגבי טיבה של אהבה זו.. כנראה שלא רק יצרנו שלנו חפז עלינו, אלא האחות עצמה מודה ומתוודה: דודי שלח ידו מן החור ומעי המו עליו. קמתי אני לפתוח לדודי וידי נטפו מור ואצבעותי מור עובר על כפות המנעול.

עגנון

New member
שיר השירים כמשל

שיר השירים מחוייב המציאות כמשל (ואינני מתכוון בהכרח לכנסת ישראל ואלוקיה). שני שדייך כשני עופרים אינם תאור לשדי אשה, וכן בטנך ערימת חיטים אינו קומפלימנט נחמד במיוחד, נסה להתחיל עם בחורה עם המשפט הבא, "אפך כמגדל הלבנון", ותראה באיזה מצב יהיה אפך, ולכן, צריך להבין שיש כאן משל עמוק לאהבה, והדימויים הם של צבאים ועופרים, "דומה דודי לצבי. אשמח לתגובה.

mitgo

New member
אז אילו המילים!

אני, כהרגלי, שמעתי אותן קצת שונה.. וזה מסביר גם את חוסר המשמעות... טוב לדעת שזה: והנה שפלו כבר נבוכות..

shluli

New member
למי יש מילים לשיר.............

למי שיש מילים לשיר חלליות של ברי סחרוף, מוזמן לענות תודה מראש

למעלה