יש למישהו מושג מה עושים עם כלכלה?

מיקה מ

New member
אתה יכול להיות יותר ספציפי?

כי זו לא אמורה להיות עבודה קשה במיוחד...

רואי

New member
אני מתכוון ל..

שאלה 3 אני מבין שצריך ליישם את הגישות של מוצר ציבורי וכו´ ולא נראה לי שאמורה להיות בעיה עם זה אבל מה הכוונה השאלה 1? ובשאלה 2? אני לא שואל מה התשובה אלא רק איך לגשת לזה? ודרך אגב בתורת המשפט סיימתי כבר ואני חייב לציין שזו עבודה לא קשה בכלל

מיקה מ

New member
הגישות של מוצר ציבורי

באות לידי ביטוי גם ב 1 ו 2 תלוי איך מסתכלים על זה האמת היא שאתמול ישבתי עם כמה חבר´ה (גם ממסלול ערב) רק על נקודות כלליות. עכשיו סיימתי עם תוהמ"ש, אז לענות לך ביתר דיוק ותשומת לב אוכל רק בסופ"ש כי רק אז אני מתכוונת לשבת על כלכלה.... לילה טוב בכל אופן.

רואי

New member
אני על סף יאוש!!! כלכלה שאלות 1ו 2

על מה אנחנו אמורים בדיוק לענות? אני לא מבין את השאלה מישהו ? HEL-P-LEASE

רואי

New member
שאלה 1 בכלכלה כתבתי ש...

כדי להצדיק את עמדת הרוב התייחסתי להכרעות ערכיות כמו: איזון בין הפרט לאינטרס הכלל וזה אומר שאפילו אם חלק מן הפרטים נפגע עדיין אינטרס הכלל הוא החשוב ולכן יש להצדיק במקרה הזה מימון ציבורי מה אתם אומרים על זה? נשמע הגיוני? לעמדת המיעוט עדיין לא התיחסתי

ענתי 10

New member
רואי, תקרא מה כתבתי

בתגובה להודעה של rickom לגבי הכלכלה. מה שכתבת נשמע הגיוני, אני כתבתי משהו דומה אבל קצת אחר. למעשה אין לי מושג מה הם רוצים מהחיים שלי. לגבי שאלה 2 - מה לעזזל הקשר בין השאלה לבין כלכלה? לא נראה לי שצריך להתיחס שם לגישה הכלכלית, כי פשוט אין מקום. יצא לי 530 מילים. אני מקווה שהוא יסלח לי.

רואי

New member
ענת, קראתי ו...

קראתי מה כתבת ונראה לי שזה באמת די דומה נקווה לטוב בקשר לזה. בשאלה 3 פשוט יישמתי את העדר בלעדיות בצריכה וזה היה די קל שאלות 1+3 יצאו לי 439 מילים לגבי שאלה 2 אני מסכים איתך אני לא יודע איך לקשור את זה לכלכלה נראה לי שאני פשוט ארשום את דעתי שצריך לפקח על הכסף או משהו דומה מה דעתך?

ענתי 10

New member
נשאר לך מעט מאוד מקום

שאלה 2 לקחה לי כ-140 מילים. אני התיחסתי לסמכות ריכוזית/ביזורית, סעיפים 146 ו- 63 לצו המועצות. דבר יחיד שיכולתי לקשר אותו זה שתקציב של המועצות טעון אישור של השר - וזה בדיוק מה שכתבת "לפקח על הכסף". זה מופיע במפורש בפס"ד של לוין. וביקורת שיפוטית זה על סמך החקיקה. אבל אני מה זה לא בטוחה בזה... בעבודות הקודמות הייתי בטוחה בעצמי וקיבלתי ציונים לא משהו בכלל (85 ומטה). בעבודות האלה אני כבר לא מצפה לכלום, אבל את האמת, משקיעה הרבה יותר. מקווה לטוב... ואגב, אתה מוכן לגלות לי סוף סוף מי אתה???

רואי

New member
אני חושב ש..

הבעיה היא ששר הפנים הוא לא ביקורת שיפוטית כי הוא בעצם חלק מהרשות המחוקקת ולא מהרשות השופטת, הלא כך? לא שלי יש תשובה יותר טובה אבל לפי דעתי כשאומרים ביקורת שיפוטית מתכוונים לביקורת של בית המשפט כמו בעניין גרינברג עצמו- שבג"צ מעיין בנושא אני כתבתי בערך 70 מילים על שאלה 2 כי זה מה שנשאר לי אחרי שכתבתי את שאלות 1 ו 3 הבעייה אצלי שלא בדיוק הסתמכתי על מקור מסויים בתשובה פשוט רשמתי את דעתי שצריך שיהיה ביקורת שיפוטית כי אם לא כך הרי כל מועצה תוכל לבזבז את כספי הציבור על כל מיני פרסומות כמו בעניין גרינברג מה שכן, הזכרתי את זה שיש אנשי כלכלה שהעלו רעיון לחוקק "חוקה כלכלית" אני גם לא כלכך מרוצה אבל אחרי שעות של חשיבה זה הדבר ההגיוני היחיד שעלה לי בראש

אלעד007

New member
לדעתי תמצא אפיון ספציפי של "מוצר

ציבורי" , ותגיד מדוע הוא מוביל לכשל שוק וכך תצדיק את טענתך

ענתי 10

New member
נכון!

אני הגדרתי את זה דרך העדר בלעדיות צריכה (3 תנאים מצטברים). בתנאי שלישי קצת הסתבכתי (תועלת עולה על העלות). אמרתי שזה קשה להעריך במקרה הנתון. אבל קישרתי גם העדר יריבות וזה הסתדר לי טוב מאוד. כי עלות שולית היא אפסית וגם הצטרפות צרכנים חדשים לא פוגעת בתועלת.

רואי

New member
מה???ענת -תקראי את זה

לפי מה שהבנתי זה לא ככה. יש הרי 3 תנאים להצדקת מימון ציבורי למוצר 1 העדר בלעדיות בצריכה 2 הוצאות עסקה גבוהות 3 העדר יריבות ביצור ובצריכה מספיק שאחד מהתנאים שאלו יתקיים כדי להצדיק מוצר ציבורי אבל!!! כל אחד מהתנאים האלו כולל בתוכו תנאים משלו וכל!!! אני חוזר, כל התנאים שלו צריכים להתקיים!!!! את לא יכולה לקחת תנאי מפה ותנאי משם ולחבר אותם אם הלכת על העדר בלעדיות בצריכה-ובצדק, את צריכה להוכיח את שלושת התנאים המצטברים שלו מספיק שאחד מהם לא מתקיים -אז התנאי כולו לא מתקיים!!! אולי זה קצת יעוזר לתנאי ה-3 שהסתבכת בו: תחשבי שברגע שהמועצה עושה פרסום לגולן- אזי היא נוטה את הכף להמשך הריבונות הישראלית הרמת הגולן זה אולי עולה קצת כסף אבל התושבים ימשיכו לגור בבתיהם (כי לא יחזירו את הגולן לסורים) וזה מגדיל את הרווחה החברתית!!!!! מה אתה אומרת על זה?

אלעד007

New member
נכון .ככל שיש יותר שמצטרפים לתשלום

על מסע הפרסום כי אז העלות הסופית קטנה ולכן יותר אנשים יהנו מהמוצר ,מקווה שעכשיו זה יותר מובן לך הרי אדם בשוק חופשי יקנה מוצר כשהעלות הסופית קטנה מהתועלת מהמוצר ככל שאת מקטינה את העלות הסופית כך יש יותר אנשים שמצטרפים ,אבל לדעתי זו עוד הצדקה למימון ציבורי

ענתי 10

New member
זה בערך מה שעשיתי.

די! נמאס לי כבר מהעבודה הזאת! הדפסתי אותה פעם שניה עם כל התיקונים וחידושים שעלו לי בראש וככה אני מגישה אותה, מבחינתי שאקבל 60. זה מה שאני יודעת!

avielss

New member
לא יודע על מה אתם מדברים

או שאני הולך לקבל 60 או אתם.....

למעלה