יש למישהו מושג

palsox

New member
זה עניין פיננסי

וודאי שיש הבדל , ואם היו לי מיליונים הייתי עושה את הניתוח המלא בחו"ל כי מה שבאמת הייתי רוצה זה להוריד אותם לגמרי , אבל אם זה כרוך בנסיעה לחו"ל - מן הסתם שזה יעלה הרבה יותר ממשהו בארץ... ולא בטוח שאצליח לגייס סכום כזה... כרגע עם מה שיש לי אי אפשר אפילו לעשות ביינדינג כמו שצריך... אז אולי אם אקטין יהיה על מה לדבר...

ליטל ו

New member
אני לא יודעת על זה הרבה,

אבל הבנתי שאפשרי לעשות את הניתוח בארץ.

אורי 0

New member
לפני שנה -שנה וחצי

היו חמישה טרנסים שעשו אצל מנתח אחד בארץ. פרטי, אבל לא מליונים. נדמה לי שהם מרוצים אבל צריך לשאול אותם.

palsox

New member
יש למישהו מושג

לגבי ניתוח עליון FTM? מחירים? מומחים? יש בארץ? סיבוכים? המלצות? התקשרתי לכמה מרכזים לניתוחים פלסטיים ואמרו לי שהם לא עושים כאלה ניתוחים , אלא רק הקטנת חזה. האם זו אלטרנטיבה סבירה? עד כמה יסכימו להקטין? תודה מראש...

DarlingAdam

New member
לא אלטרנטיבה "סבירה",

ולא כולל עיצוב של החזה מחדש, ולכן בעצם אולי זול יותר, אבל בזבוז מוחלט של כסף, זמן וניתוח, מאחר ובסופו של דבר תצטרך לעשות ניתוח חזה "אמיתי", אז למה לעשות בשלבים? בעיקר כשהראשון עלול לפגוע בהצלחת השני, גם אם הסיכוי קלוש? :(

transman

New member
לעיתים זה דוקא המהלך הרצוי

המנתח שאורי הזכיר, אינני זוכר את שמו מחמת הזקנה, אבל אני אחפש כרטיס ביקור (לא התנתחתי אצלו), אמר בהרצאה שלעיתים הוא עושה את זה בשני ניתוחים. מה גם שגם כשעושים ניתוח אחד, יש לעיתים צורך בניתוח תיקון.

barak001

New member
לא נשמע לי סביר

אני מניח שאם הוא (יורם משהו, אולי?) מבצע את זה בשתי פעמים, עדיף שזה יהיה מתוכנן מראש ויתבצע על ידי אותו רופא. זה נראה לי ממש רעיון גרוע להשטיח. אני מציע שתחשוב על זה טוב ולא תעשה צעד פזיז.

transman

New member
גניקומסטיה

לדעתי, כשאתה מדבר עם מנתחים פלסטיים ומרכזי ניתוחים, כדאי שתקרא לניתוח שאתה רוצה ניתוח לתיקון גניקומסטיה, כלומר השטחת חזה לגבר. אחר כך, כמובן, תסביר בדיוק מי ומה. עוד הייתי מציע, אם זה רלונטי, לנסות לגייס רופאים שמכירים אותך כדי שידברו עם מנתחים שהם מכירים (או אולי כאלה שאתה מצאת) לפני שאתה מדבר איתם. לדעתי הם פתוחים הרבה יותר להבין דברים שנמסרים מרופאים אחרים.

גם לי יש שאלות בנושא.

אם הולכים למנתח פרטי צריך להציג מכתב שמאשר שיש לך ג'נדר דיספורי? האם צריך לעבור דרך פסיכולוג/ית או דרך אילנה ברגר? ואם עושים את זה בחו"ל, מה הפרוצדורה מבחינת ייעוץ, בירוקרטיה וטפסים?

transman

New member
כן ולא...

המנתח שלי לא היה צריך שום מכתב (קיבלתי אחד מאילנה, ולא עשיתי בו שימוש), אך מצד שני היה מוכן גם לעשות לי פאלופלסטי, כך שיתכן שאי בקשת מכתבים הולך קצת ביחד עם חוסר אחריות. אפשר אולי למצוא את הקשר בין השניים בזה שהוא טרח לציין בפני שני אוכל גם להגדיל את החזה אם ארצה בעתיד. זה בודאי תואם את האמונה שלי בחופש של אדם לעשות בגופו כרצונו, אבל מראה שהוא לא ממש הבין את הפצינט שעמד בפניו. אם אתה הולך בכוון הזה, הייתי מוותר על הדאגה בענין המכתב, מוצא מנתח טוב עם המלצות, מסביר לו מה שאני מרגיש ככל שאני יכול, ובמידת הצורך, אם הוא לא רגוע, הולך לפסיכולוג שאני סומך עליו ומביא ממנו מכתב. קצת תאורטי מה שכתבתי, כי כאמור לא הייתי צריך מכתב. בחו"ל - לגבי ארה"ב בדוק את ftmsurgeryinfo ביאהו. אמונה (לא בדוקה!) שלי היא שהרופא רק ירצה לראות אותך לפני הניתוח. אם שאלתך כוונה לענין הכיסוי הביטוחי מכוון קופ"ח, אז אין לי מושג ירוק. הייתי נוסע לחו"ל רק אם יש לי הרבה כסף, כי יש עלות של כרטיס הטיסה, ומלון סביר עד שאפשר לטוס חזרה, שירות חדרים או מלוה כי לא תוכל לעשות הרבה, תרופות (אנטיביוטיקה, משככי כאבים ואולי טיפול בצלקות) לא מסובסדות, ועוד רזרבה לסיבוכים מחד, או תיקונים מאידך.

transman

New member
"דברי הוצאו מהקשרם"

לא תמיד צריך מכתב, זה יותר מדויק.

FreakOnALeash

New member
אין סיכוי שיאבחנו אותי עם ג'נדר דיס

פוריה, הגעתי כבר למסקנה שכל העניין עם תפקידי מגדר ומה לא היה בסדר בחיברות הנשי לי הוא נעבר לי. שורה תחתונה אני רק רוצה לשנות את הגוף, ממש לא אכפת לי מפוליטיקה של זהות. *exasperated sigh*

תודה על התשובות.

ואם אפשר גם לשאול: מי היה המנתח שלך? אתה מרוצה מהתוצאות? ועל כמה כסף בערך מדובר כשנוסעים לחו"ל? מסקר קצר באינטרנט עשיתי חשבון של משהו בכיוון של 10,000$. צדקתי? אני אשמח לשמוע מידע על מנתחים בארץ, אבל התחום הזה נראה לי קצת ראשוני ואני ממש לא רוצה להפקיר את גופי למדע. לגבי המכתב, הסתכלתי קצת באתרים של דוקטורים למינהם וכמעט כולם (חוץ מבראונשטיין) כתבו שהם דורשים שני מכתבים, אחד מהם ממישהו שהיה איתך בקשר לפחות שנה ובכל מקרה שתהיה להם הבנה מוכחת בנושאי ג'נדר. ואין מצב שאני הולך בקרוב לטיפול פסיכולוגי, בטח לא למשך שנה. אני מניח שגם יכול להיות שיעשו לי קצת יותר בעיות, כי אני לא לוקח הורמונים ולא מתכוון לקחת. [אתה יכול לענות לי במסר פרטי או מתישהו כשנתראה, במידה וזה לא נוח כאן].

למעלה