יש למישהו מתכון טוב, מנוסה ולא מסובך להמבורגר צמחוני?

yair_bar

New member
מנהל
יש למישהו מתכון טוב, מנוסה ולא מסובך להמבורגר צמחוני?

 
כך אצלי :

מתנצלת מראש שאין כמויות מדויקות , אני מכינה עיסה טועמת ומשפרת תוך כדי ההכנה.
מהכל בערך כוס
עדשים מבושלות עד רכות מקסימלית ומרוסקות לממרח.
פטריות מרוסקות לממרח
בצל מרוסק לממרח ומטוגן מאד
אגוזי מלך קצוצים (כוס לפני קיצוץ)
מלח פלפל פפריקה וכמון.
אפשר להוסיף ביצה .
לערבב ולבדוק, המבורגר מגובש ויציב ...מעולה , נוזלי ורכרוכי ? להוסיף פירורי לחם או עדשים .
לאחרונה הוספתי עשבי תיבול- פטרוזיליה , טימין, בזיליקום.... לא משהו


החלפתי את העדשים בחומוס מבושל והתוצאה סוג של פלפל .
החלפתי פיטריות בקישואים - קטסטרופה
החלפתי עדשים בשעועית - מוצלח מאד
 

Maldini Girl

New member
כשאחותי הייתה צמחונית היינו משתמשים במתכון כזה והיה מאד

מוצלח.
 

yair_bar

New member
מנהל
זוכרת אם הייתם מוסיפים ביצה?

השריתי בינתיים עדשים צהובות אורגניות וקניתי בצלים.
&nbsp
אני שוקל לטגן את רוב הבצלים ולטחון יחד עם עוד בצל אחד חי.
&nbsp
פטריות הצמחונית לא אוהבת אז אולי אני באמת אחפש אגוזים להוסיף.
&nbsp
ונשאלת השאלה האם להוסיף ביצה או אולי רק חלמון/חלבון לתערובת
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
האמת שלא זוכרת

המתכון שלי היה מגוגל... אז אולי לו יש תשובות. אבל ההיגיון שלי אומר שכנראה שכן
 
כשאמא שלי מכינה לי פלמיני צמחוני, היא מאדה (ככה כותבים??)

חלק גדול מהבצל ומוסיפה אחד חי מגורד או קצוץ דק...
זה מעניק עסיסיות לתערובת..
&nbsp
ראיתי שהיא לא אוהבת פטריות (לי זה ממש מוזר כי זה הדבר האהוב עלי חחח) אבל אולי כדאי להוסיף טחון מן הצומח של טבעול (ממש דומה לבשר טחון) לתערובת עצמה בשביל המרקם הבשרי.
לטבע דלי יש מוצר דומה...
&nbsp
כל הכבוד על ההשקעה!
 

yair_bar

New member
מנהל
לא רק פטריות היא לא אוהבת

גם חציל וכרובית ועוד אוצרות של צמחוניים.
&nbsp
למדתי עם השנים להתמודד.
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
מזכיר לי את התקופה שאחותי הייתה צמחונית

משהו כמו 5-6 שנים היא הייתה צמחונית שלא אוהבת ירקות (בעיקר לא ירקות חיים ובסיסיים כמו עגבניה, מלפפון) ושלא ממש אוהבת גבינות
בגדול היא הייתה חיה על בצקים, פחמימות למיניהן ותחליפים של טבעול.
 

yair_bar

New member
מנהל
הבעיה הגדולה לדעתי זה עם בני זוג

כשאחד נמנע מדברים שהשני רגיל לאכול באופן קבוע.
&nbsp
כל ארוחה הופכת להפקה.
&nbsp
והקטע היותר מוזר זה בהחלפת בני זוג להתרגל ל"שגעונות" של בן הזוג החדש.
&nbsp
אפילו בקטעים הקטנים - מבת זוג שסולדת מעגבניות ולא יכולה לראות אותן בבית למישהי שחולה על עגבניות ומכינה סלט מכמה זנים שונים של עגבניות.
&nbsp
או מצמחונית לקרניבורית וכו'
&nbsp
&nbsp
 

שרי 55510

New member
לדעתי,עם בני זוג לא ממש בעיה,כי ,,

יש הבדל למעשה במנה העיקרית, אך התוספות הרי יתאימו לשניהם:
למשל, הוא יכין לעצמו סטייק במחבת,
והיא תכין לעצמה מנה מג'דרה,שניצל צימחי ,או קציצות-ירקות .
&nbsp
הוא והיא יאכלו ביחד מהתוספות כמו :
ספגטי,ירקות בתנור, אורז ,סלט תפו"א ,וסלטיים טריים ,סלט טחינה/חצילים וכו'.
הרי עם תוספות אין בעייה ,כי שניהם אוכלים מהכול .
&nbsp
למה זה נראה בעייתי ,לדעתך ?
&nbsp
 

שרי 55510

New member
לדעתי צריך ביצה ,לקישור התערובת שלא תתפרק.

אולי גם כדאי להוסיף לתערובת כרובית ,(חצי מבושלת- ומרוסקת,שיהיה עסיסי ולא יבש מדי)
לנסות לטגן קציצה אחת ולבדוק אם המרקם רך ולא יבש בגרון.
 

שרי 55510

New member
היי יאיר,איך התקבלו תוצאות קציצות העדשים בסוף ?

יצאו טעימות ועסיסיות ?
 
למעלה