יש למישהו נסיון עם תזונה דלת אשלגן?

ladybug6

New member
יש למישהו נסיון עם תזונה דלת אשלגן?

ע"פ דוד גוגל אשלגן יש בכל מזון אפשרי, במיוחד בירקות פירות קטניות ואגוזים. כך שאני קצת מבולבלת לגבי ההמלצות במקרים האלה.
למישהו יש מושג?
 

RSPA

New member
במצבי חסר אשלגן אקראיים ממליצים

כפתרון זמני ראשוני מיידי לאכול בננות.
אם הצורך היומי של אדם מבוגר הוא בערך 2 גרם אשלגן ליום - 100 גרם בננה מספק כ 360 מ"ג אשלגן.

מצבי חסר אקראיים - הכוונה למשל איבוד נוזלים רב בתהליך התייבשות ביום חם במיוחד או מאמץ גופני או כשיש שלשול בהם מאבדים גם הרבה מינרלים מהגוף.
 

ladybug6

New member
תודה, אבל שים לב ששאלתי על תזונה *דלת*

אשלגן..
בננות אכן עשירות באשלגן, העניין הוא שהרבה מאוד מזונות עשירים באשלגן, חלק יותר חלק פחות, השאלה מה עושה אדם שצריך להתמקד בתזונה דלת אשלגן, מה מותר מה אסור וכמה, וגם האם זה נכון שבישול במים (ללא השימוש במים) מפחית את כמות האשלגן במזונות? ובאיזו רמה?
ברור לי שאצטרך להפנות את האדם בו מדובר לתזונאי/ת, אבל לבינתיים, עד שיגיע לאחד/ת כזה, כמה טיפים כללים יוכלו לעזור.
 

RSPA

New member
טוב כתבנו יחד וזה לא היה ברור

במצבי עודף אשלגן שבדר"כ נילווים לבעיות של אי ספיקת כליות או סוכרת מוטב לטפל באמצעות אנשי מקצוע.
האם ענין שינוי התזונה זה משהו שגורם מקצועי המליץ עליו?

בכל מקרה הנה הנחיות מרמב"ם >> http://tinyurl.com/q7m7cwq

מקווה שזה עוזר במשהו.
 

ladybug6

New member
הזוי, רוב הירקות עתירים באשלגן


כן, מדובר בהנחיה רופא מומחה. קיוויתי שעד לתור עם התזונאי/ת אוכל לתת לאותו אדם כמה טיפים בסיסיים. נראה שעדיף להוריד לגמרי מהתפריט תפוחי אדמה, בטטות, סלק, בננות וארטישוק.. לפחות בשלב ראשון.
תודה בכל אופן :)
 

RSPA

New member
ולהוריד גם כל דבר שיש בו קקאו

זה אומר שוקולד מכל סוג כהה, עוגות וכד'.
ב100 גרם קקאו יש בערך 2.5 גרם אשלגן !!!

וגם אבוקדו. !!
ב100 גרם אבוקדו יש בערך 450 מ"ג אשלגן !
 

vegetalien

New member
היי היי,

אני חי בלי שניהם. עוד לא מתתי.

ואגב, מדובר ב- 100 ג' אבקת קקאו? כי עיקר החומר בשוקולד, כולל מריר, הוא חמאת קקאו (כלומר, השומן שלו).
100 ג' של שוקולד מריר איכותי אמורים להכיל לא יותר מ- 600 עד 700 מ"ג אשלגן (לפי בדיקה במאגר הנתונים של ה- USDA).
 

RSPA

New member
רגע, אולי לא הבנתי אותך

את מדברת על צורך במזונות דלים באשלגן כדי להוריד את רמתו בגוף?
 

vegetalien

New member
מן הצומח?

בעיקר דגנים (כולל מלאים - הם עניים באשלגן), ולבחור את הירקות בקפידה (כלומר, במתינות). פירות קשים כמו תפוח/אגס נמוכים יחסים באשלגן.
קטניות וירקות עליים עשירים מאוד באשלגן - בעיה. צריך להגביל.
מבחינת מעובדים - ובכן, סייטן דל למדי בהכול, מלבד חלבון. נראה שטופו נמצא על הגבול - כי הרי החלק העשיר יותר במינרלים (אוקרה) הופרד ממנו.
שומנים - זרעי צ'יה ואגוזי קוקוס נמוכים באשלגן.

אכן אשלגן נמצא בכל דבר - למיטב הבנתי בתזונה דלת-אשלגן מנסים להוריד את צריכתו לאזור ה- 2000 מ"ג ביום (לעומת ההמלצה הכוללת לציבור, שעומדת על מינימום 4700 מ"ג אשלגן ביום), בדומה לכמות בתזונה דלת-נתרן.
זה לא קל ומאוד מגביל, במיוחד את המזונות הבריאים ביותר. צריך תזונאית שמבינה במצבים כאלו - וככל הנראה יהיה צורך לקחת מולטיויטמין כלשהו.
 

ladybug6

New member
תודה לכולם

המצב די דחוף אז לבינתיים אעביר את הרשימות שיש באינטרנט, וזה יספיק עד הפגישה עם התזונאי/ת.
 
למעלה