יש למישהו רעיון מה לעשות עם שסק?

ladybug6

New member
יש למישהו רעיון מה לעשות עם שסק?

יש לי מלא מלא, לא ישאר בשיאו לעוד הרבה ימים ויש גבול כמה אני יכולה לאכול מזה...
רעיונות, מישהו?
מעולם לא נתקלתי בשסק מלבד בשלמותו.
ורק לא להגיד ריבה כי אני לא בענייני ריבות
תודה!
 

Ofericko

New member
כמה אופציות:

אופציה ראשונה: אני ארשום לך את הכתובת שלי במסר. הדואר כבר לא בשביתה, נכון?

אופציה שניה: טארט תפוזים עם חתיכות יפות של שסק בפנים.

עזבי את האופציה השניה, סתם התעסקות מיותרת.
 

ladybug6

New member


אופציה שלישית: להביא לך את השסקים שתכין לי מהם מטעמים.
 
תביאי

אלי ואני אכין לך ריבה


להכניס לשייקים
לייבש בתנור?
להכין בסלט עם בצל וכוסברה מיצלימון שמן זית פלפל שחור כתוש ומלח
להכין עוגת פרי כמו עם כל פרי אחר
למלא בשבבי סויה ובבצל מטוגן ולבשל ברוטב / בקוסקוס עם קינמון וכמון ולהגיש ברוטב מרק ירקות עשיר וסמיך
להכניס לסלט פרות בכמות מכובדת
למלא באחד ממרחי הגבינה המהממים שלך, הייתי מקפידה על שום
סלט חריף מבושל כמו גזר מרוקאי
רוטב מבושל לאורז לבן , עם הרבה בצל ,שום ותבלינים צהובים
צ'טני!
 

ladybug6

New member
נשמע כאילו יש לך חיבור אמיתי עם שסק

אולי תצטרפי לעופר, תכינו מני מטעמים ותביאו לי לטעום? אני אגיד לך מה הכי נראה לי
 

ella100

New member
כמה זה המון? אולי לנסות להקפיא דוגמית בתור

רסק/חתיכות עם מ.לימון ,בדומה להקפאת בננות לגלידה?
 

ladybug6

New member
שסק יעבוד בתור גלידה? לא בטוחה

הוא לא שומני כמו בננות, נראה לי שזה יצא קרחוני משהו
 

ella100

New member
את לא אוהבת סורבה?

בננות קרמיות.מה פתאום שומניות.
ומה מונע לשדך שסק חמצמץ עם מתוק הבננה הקרמית?

שסק,בדומה לאפרסמון,מלון,מנגו,בטוח יהיה נהדר כגלידה.

אולי זה ידבר אלייך :
http://wearemevorach.wordpress.com/tag/בלוג-טבעוני
"מתוק
פנקייקים טבעונים בריאים מאוד – מתכון מאתר שב"י

עוגיות טחינה ושיבולת שועל, מאפינס שוקולד בננה ותמרים

עוגות שמרים במילוי טבעוני (נורא קל לטבען עוגות שמרים – מחליפים את החמאה בשמן קוקוס, ומעיפים את הביצים)

"גלידה ביתית! בקלי קלות! כל מה שצריך זה בלנדר שכותש קרח. דואגים שיהיו במקפיא פירות שטופים וחתוכים מראש (באמריקה זה נורא פשוט, אפשר לקנות פירות קפואים מכל הסוגים כמו סנפרוסט בארץ) ובבלנדר טוחנים יחד חלב סויה (או כל תחליף חלב אחר) יחד עם כף זרעי פשתן (רק בשביל האומגה 3) ושני תמרים יבשים ללא גלעינים עד שהתערובת נהיית חלקה, מוסיפים פירות קפואים (תותים ובננות זה הכי בטוח, אבל אפשר בקלות גם מנגו אננס, פירות יער, מלון ואפילו אבטיח רק לא לערבב את כולם יחד) טוחנים יחד עד שמתקבל מרקם אחיד ובעל יציבות כמו של מילקשייק סמיך מאוד (חשוב לא לטחון יותר מדי זמן וגם שהפירות יהיו קפואים). אחרי שהילדים מתרגלים לגלידה אפשר בבטחון להתחיל להוסיף עלים ירוקים ולהפוך את הגלידה הזו למזון על!

עוד טיפים:..."
 

ella100

New member
גלידה של אחד מיוחד אלי לנדאו,עוגה ביסקוויטית

וריבת שסק קלת הכנה.הוא בשלן מהסוג ששוה להציץ במתכוניו.
אף פעם לא הכנתי ריבה-זו נראית קלי קלות.ממש מפתה.
http://www.mevashlim.com/Recipe/379244.asp

זו עוגה שאאמץ כי ראיתי פה את האפשרות לעוגה ביסקוויטית
יש לטבען את הדרוש טיבעון
http://www.mevashlim.com/Recipe/22211001.asp

גם זה שווה הצצה-יתרונות בריאותיים של שסק,שההמון שסק שלך גרם לי לקרוא ולהתוודע אליהם.
אוהבת שסק ,טוב לדעת שזה גם כל כך בריא.חבל שעונה קצרה ולרוב הוא גם יקר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4053653,00.html
 

RSPA

New member
לקצוץ שסק להוסיף גם בננות קצוצות ונענע

להוסיף סוכר ולערבב הכל עם יוגורט סויה.
מ ע ד ן !!!
וסופר פשוט להכנה.
 

ladybug6

New member
אז הכנתי סלט

עם חסה, רצועות בצל, נענע, פלחי שסק... היה טעים והכל, אבל מה אני עושה עכשיו עם 700 שסקים פחות 5?
 

ladybug6

New member
איזה טארט?

לא נשמע לי פרי טעים לטארט
לא מספיק מתוק, ויותר מדי עסיסי

אולי אנסה בכל זאת להכין איזה שייק.. עם מה שווה לערבב שסק?
 

smaak

New member
בתכלס שסק זה כמו שמיר

או כוסברה בגרגירים.
משהו שאני לא מכניסה לפה.

אולי קומפוט כלשהוא? גם לי טארט נראה לא מתאים לסוג הזה של הפרי.
 
אני הייתי שמה במקפיא חלק וטוחנות אחר כך

במעבד מזון עם תוספת של משהו מתוק ולא דומיננטי בטעם. נראה לי שייצא סורבה עדין וממש נחמד.
 
למעלה