יש למישהו רעיון?

יש למישהו רעיון?

בתחילת חודש הבא אני מתחילה לללמוד לרכב אל אופניים, עכשיו אני לא עושה את זה בשביל טיולי אופניים והכל, סתם בשבילי אני גרה במרכז תל אביב ברחוב קטן ליד דיזנגוף כל שני וחמישי גונבים שם אופניים ולא אין לי איפה לשים את זה כי אני גרה למעלה וזה סיפור שלם לעלות את זה לבית שלי, וזאת בעצם הבעיה היחידה שלי אם האופניים, גם שמו שכנים אצלינו מאחורי האינטרקום ופרצו כבר פעמים. אני כמובן מתכננת לקנות אופניים יד שניה כאלו ולא יקרות, וכן אני יודעת שזה לא אופניים באיכות. אבל אני לא עומדת לקנות אופניים כאלו יקרות ברחוב כזה שאני גרה וגם בגלל חוסר כסף רב. אבל חשבתי אולי יש איזה מנעול מיוחד? או לקנות שתי מנעולים? וכמה בכלל אמור לעלות אופניים יד שניה ? ומה צריך לשים לב? ובקשר למנעולים מקווה שתמליצו לי. בר אחרון יש הרבה אופניים שיש בהם סלסות כאלו מקדימה כדי לשים דברים בתוכו כמו תיק, את זה אפשר למצוא בחנויות אופניים?

המלצה שלי כפי שכבר כתבתי אופניים מתקפלים לא מ

אופניים מתקפלים לא ממותגים, חדשים עולים בין 600 ש"ח ל1000 ש"ח, תלוי בחומר מימנו עשויה השילדה, מכלולים וגודל הגלגלים. אופניים שקל לקפל ולאכסן בבית

איפה קונים? ועוד שאלה

בנוגע לגלגלים לצמיגים, כל כמה זמן צריך לנפח להחליף וכמה הסיפור הזה עולה? ובכלל האם אופניים זה עסק יקר?

אופניים זה עסק יקר

וגם ממכר. אחרי הקניה הראשונית, בד"כ לא מאוד זולה, אתה נתקף במין דחף לקנות עוד ועוד, כל מיני דברים קטנים, כל מיני דברים גדולים, מה שרק אפשר. תמונה גדולה של מנהל הבנק שמודבקת על דלת המקרר היא התרופה הכי טובה שמצאתי. מצד שני, גלגלים צריך לנפח כל פעם שיורד האוויר - זה תלוי בשימוש, אבל בכל מקרה - אפשר לעשות את זה חינם אין כסף בכל תחנת דלק, בהעדר משאבה ביתית.

כל כמה זמן צריך לנפח?

ולא אני לא יתחיל לקנות עכשיו אופניים יקרות אני רוצה משהו יד שניה באיזה 500 ש"ח וסתם בשביל לנסוע סטיילת רו בפארק בירקון. הדבר היחידי שאני אקנה, חוץ משתי מנהולים. אני אקנה גם את הסלסה הזאת שיהיה יותר נוח לשים את התיק וזהו גם ככה אין לי מי יודע מה כסף. אז אני הספק בזה.

roirosenthal2

New member
מנעולים

לגבי אופניים יד שנייה נסי לעשות סיבוב ברחוב החשמונאים יש שם הרבה חנויות אופניים וחלקן מחזיקות אופניים יד שנייה, אבל גם היד שנייה לרוב יהיו מעל התקציב שלך ואלו שכן יעלו 500 שקל לא בטוח שיהיו במידה שלך אני כבר מצאתי שם אופניים ב500 שקל אבל זה היה מזל. לגבי מנעולים יש 3 סוגי מנעולים עיקריים כבל/כבל עטוף בחוליות-כבל משוריין שרשרת חוליות מנעול U לרוב את שרשרת החוליות(חוליות מחוסמות מיוחדות ולא שרשרת פשוטה) יהיה הכי קשה לחתוך/לפרוץ שרשרת כזאת שוקלת די הרבה וטובה אם משאירים אותה במקום אחד. היא עולה 100-200 שקל בערך מנעול U - יש כאלו לאופניים שהם דקים אבל הרבה הרבה פחות מגינים ויש כאלו לאופנועים שהם כבדים יותר אבל גם מאוד מגינים ומרתיעים. נראה לי שאפשר למצוא מנעול U לאופנוע בפחות מ100 שקל. מנעולי הכבל הם כאילו מנעול, הם יעצרו את כל העוברי אורח התמימים מלקחת סיבוב על האופניים שלך, אבל גנב אופניים יחתוך אותם בקלילות ויקח לך את האופניים מעבר לכל זה, גונבים גם גלגלים ולכן רצוי לנעול עם 2 מנעולים כדי לנעול גם את הגלגלים או לקשור את הכל עם מנעול שרשרת ארוך. אם המנעול כבד ומחנים את האופניים במקום אחד בלבד אפשר להשאיר את המנעול ולא לסחוב אותו ואז נושא המשקל לא רלוונטי יותר.

המון תודה

אבל אם אני רוצה לנסוע לאיזה מקום והמנעול ברזל הזה נשאר ליד הבית, איך אני נועלת כשאני נגיד נוסעת איתם למכון כושר? גם חשבתי על זה שעם אני רוצה להיות רגוע לא אכפת לי להוציא פעם אחת בחיים 700 שקל ולקנות אופניים מתקפלות. אבל שוב אם אני נוסעת לאיזה מקום וצריכה לקשור אותם נגיד לקניון, אז אותו דבר.

roirosenthal2

New member
אני אומר..

אם זה רק החדר כושר אז שווה להוציא עוד 100 שקל אקסטרה ולהשאיר שם מנעול רציני קבוע כדי שתנעלי איתו את האופניים שם אם את מתניידת הרבה יותר מזה אז אין ברירה ותצתרכי לסחוב איתך את המנעול, אני סחבתי מנעול U גדול וכבד של אופנועים בתיק שלי - זה היה לא נוח אבל האופניים שלי נשארו איתי 3 שנים כבר בב"ש וזה הישג לא מבוטל. אם יהיה לך ארגז/סלסלה עמידים(כי המנעול זה חתיכת משקולת) אז תוכלי לזרוק לתוכם את השרשרת חוליות/המנעול U. אופציה אחרת היא לקחת שני מנעולי כבל ולקוות שהגנב יעדיף להתעסק עם אופניים אחרות שקשורות במנעול אחד במקום עם שני מנעולי כבל. אבל גנב שקצת משועמם כנראה לא ירתע מלחתוך את שני המנעולים מאחר והחיתוך של כל אחד מהמנעולים הוא מאוד מהיר

sevenduo

New member
../images/Emo207.gif הולנד מול אנגליה../images/Emo12.gif

לאחר שנוכחתי שאין יבואן ישראלי ל Strida וכנראה אאלץ להזמין באינטרנט. מה פשר ההבדל בין הזוג ההולנדי (Strida mark-5 ) לזה הבריטי (Strida mark-3 ) מדוע רק ההולנדים מספקים את הדגם עם מעצורי דיסק ואפשרות לבחירת צבע?

yosefrat

New member
אחרי שראיתי הרבה דברים בענף

אלו אופניים שנראים מדהים זה גם נוסע

יש ברנש חביב "רשף" שקנה לעצמו כאלו. דבר איתו

תוכל לאתר אותו בפורום "טיולי אופניים". אחד הותיקים שם.

למעלה