יש למישהי המלצות על רופא/ת ילדים

mamadan

New member
יש למישהי המלצות על רופא/ת ילדים

שיכול/ה להגיע הביתה אחרי הלידה באזור רחובות? נראה לי שהגיע הזמן שאני כבר אתכונן לאחרי הלידה..

g a n i

New member
הרופא שלנו אמר שלמטרה כזו

הוא ישמח להגיע, למרות שלא עושה ביקורי בית באופן עקרוני. כפי שאפשר להבין - הוא אדם מקסים. דר' אושרוביץ סימון, מקבל ממכבי ו(נדמה לי) מאוחדת.

g a n i

New member
אתמול קראתי דיון בנושא ב"באופן"

ועלתה שם שאלת התשלום. ופתאום נהיה לי נורא לא נעים: יש לי הרגשה שהוא התכוון לבוא לא ממש במסגרת רשמית של ביקור בית, כי הוא אמר שביקורי בית הוא לא נוהג לעשות. אז להציע תשלום? וכמה? פתאום זה נראה לי טרחה וקצת פינוק: המרפאה 5 דק' נסיעה מהבית והוא כמובן יקבל אותנו לפני תחילת היום... אשמח אם תספרי לי איך הוא הגיב לבקשתך

g a n i

New member
../images/Emo26.gifבנות, אשמח לשמוע מנסיונכן:

האם הזמנתן ביקור בית או שהגעתן למרפאה? האם התשלום היה עבור ביקור בית "סטנדרטי" (ביקורת יילוד כלולה בסל השרותים?), ע"פ דרישת הרופא או שהצעתן תעריף שנראה לכן הוגן? (ואם אפשר לשאול, כמה?) תודה!

debby12

New member
מנהל
אני הגעתי למרפאה (גרה בחו"ל) אחרי

שהרופאה התקשרה לאיים עלינו שזה "מצב חירום" ושזה "לא מקובל על האחריות המקצועית שלה" שקבענו את זה ליום השישי לחיי הילדה - אז באנו ביום הרביעי. בדיעבד - לא ממש התרשמתי מהבדיקה (פתחו לילדה את החיתול, שקלו אותה ואמרו שהיא בסדר ונראית מצוין. סטטוסקופ לשניה). זה היה ביקור רשמי רגיל חלק מסל השירותים (אם כי מן הסתם הם לא בודקים יילודים בדרך כלל יען כי היילודים נבדקים בבית חולים). הדבר הטוב היה שמשם הלכנו שנינו לבית קפה והתחממנו בשמש החורפית דרך הזגוגיות (היה ינואר) בעוד יונקת הבית בת ה-4 ימים חורפת נמרצות בלי לזוז (אחחחח הימים הטובים. עברו נגוזו להם. היום תוך שניה היה היתה עוברת לזחילה אינדיאנית על הריצפה תוך כדי ליחוך סוליות נעליהם של יתר יושבי בית הקפה)

../images/Emo6.gif חחח מזל היה לך שלא צלצלת אליה

יום אחרי שילדת, כי זה מה שאני עשיתי כדי לקבוע תור ליום המחרת והרופאה נלחצה שזה מאד מסוכן שהילדה לא ראתה עדיין רופא ושאבוא מהר מהר באותו היום
לצערי, זו לא היתה הרופאה שלנו שם ולכן היא היתה כנראה כל כך בלחץ... הרופאה שלנו דווקא די רגועה ומקבלת. מכיוון שלי זה לא ממש שינה אם לבוא ביום א' או ביום ב', הסכמתי להגיע באותו היום (לא לפני שהודעתי להם שאת הרישום אני לא מוכנה לעשות עם ילדה בת פחות מ-24 שעות בחדר ההמתנה, והכרחתי אותן לעשות הכל דרך הטלפון). והבדיקה של המיילדת היתה הרבה יותר מקיפה מהבדיקה שם, אגב. גם אצלנו זה היה חלק מהביטוח. אבל אם הייתי מזמינה רופא הביתה הייתי פשוט שואלת אותו לגבי התשלום... נראה לי הכי אלמנטרי שיש, לא?

debby12

New member
מנהל
אז גמצלך המיילדת בדקה יותר ביסודיות

כנראה זה נפוץ
. בדיקת המיילדת גם נעשתה על גבי כרית חשמלית מחוממת, מה שהפך את הקליינטית להרבה יותר מבסוטה. האמת שהיא היתה כל כך לחוצה שזה היה כמעט משעשע. תהיתי בליבי אם כדאי להרגיע אותה שהתינוקת *לא* עומדת להתפוצץ בכל רגע נתון וזאת למרות שהיא טרם ראתה את זיו פניה של הרופאה.

g a n i

New member
../images/Emo42.gifחורפית דרך זגוגית...עונג אמיתי

מניחה שתלוי בבדיקת המיילדת, אבל בדיקת יילוד אמורה להיות הרבה יותר מקיפה: רפלקסים, אנומליות, רמזים שונים וכולי. טוב שסטטוסקופ לשניה מקובל על האחריות המקצועית שלה
המיילדת פה ביקשה/המליצה על בדיקת רופא, וזה בסדר. כ"א והאחריות המקצועית שלו.

צימעס

New member
אצלינו - אי בודד:

יש במרפאה נוהל ששולחים רופא לביקור בית לתינוקות שנולדו בבית. במקרה שלנו, הרופאה שלנו בדיוק לא עבדה, אז באה מתמחה. מכל הבדיקה הזאת, המשמעותית היא זו עם הסטטוסקופ, יש משהו בלב של ילודים שצריך לוודא כעבור יומיים-שלושה מהלידה (אל תשאלו מה. אני לא זוכרת. אמפי?)

g a n i

New member
יש 2-3 אנומליות לבבית יחסית שכיחות

שקשורות למחזור הדם העוברי ששונה משלנו (חריר במחיצת הלב, PFC). לדעתי חשובה גם בדיקת הרפלקסים + הרמזים השונים לבעיות (מיקום תווי פנים וכולי). תודה. איזה טיפול מצויין! ח"ח למרפאה

אשכר ש

New member
הזמנתי ביקור בית פרטי

של רופא ילדים. עשה בדיקת יילוד סטנדרטית עם סטטוסקופ, בדיקת רפלקסים ועוד כמה דברים. עלה לי כ 400 שקל.

למעלה