יש למשהוא כאן ספר או אתר להמליץ

itamar1971

New member
יש למשהוא כאן ספר או אתר להמליץ

אני מחפש ספר או אתר ממנו אני יכול להוריד תווים לשירים ישראלים אבל חשוב לי שזה יהיה מלודיה + אקורדים (הרמוניה) חשוב לי לנסות ולשפר את היכולת שלי לנגן שירים דרך סולמות - עד היום אני מנגן מספרים של יצירות קלאסיות וחשבתי אולי יש למשהוא רעיון אך אני יכול לשלב את הניגון מהתווים והסולם בו זמנית יחד עם ההנאה מלנגן יצירה ישראלית למשל - התווים של השיר של דניאל סולמון (אהבה......) היה מאוד נחמד

handlessman

New member
מלא חנויות מפוצצות בספרים...

שמכילים אקורדים ו / או תווים לשירים ישראליים, חלקם באוספים וחלקם מכילים שירים של אמנים ספציפיים. מפה אתה יכול להוריד את ספר האקורדים הישראלי שמתעדכן כל הזמן ונוספים אליו עוד ועוד שירים (קובץ pdf). ברגע שיש לך את האקורדים אתה יכול לדעת מה הסולם, ולהיעזר בו במציאת המלודיה, שהיא דבר קל יחסית לכשעצמו גם מבלי לדעת את הסולם מראש.

itamar1971

New member
מציאת מלודיה לפי תווים/הרמוניה

קודם אני מקווה שאני לא מפריע אבל יש לי שאלה..., יש לי כאן אקורדים לשיר "אהבה" של דניאל סולומון אם הייתי מנסה לנסות לנחש את הסולם כאן ? האם זה אפשרי או שמדובר למעשה במספר וריציות של סולמות לפי משפטים בגדול אני רוצה לדעת את הסולם כדי לדעת למצוא את המלודיה על ידי ניתוח של השיר לחלקים/משפטים אולי אפשר למצוא את הסולם או שאני טועה וכל השיר הוא בסולם אחד כון שאת כאן ונכון שאת D,G,D,G,D סולם מאזורי (אבל איזה דו,סול) ???? מנשקת ונכון את רוצה לאהוב D#M,G,D,A/C# סולם מאזורי (מי) ???? את אפילו יפה עצובה וכואבת Bm,F#M/A,G,D סולם מינורי (סול) ???? ואולי יש בך הכול C,D/F#,G סולם מאזורי (סול) ???? ניסיתי לנחש את הסולמות לפי סמני ההתק באקורדים בכל משפט... האם אתה יכול לעזור לי בזה לפחות על החלק של ארבעת המשפטים

handlessman

New member
למה סולמות? חחח אתה עושה סמטוחה...

אין שיר שכתוב במספר סולמות. זה שהאקורדים לא זהים בכל השורות לא אומר שכל שורה היא בסולם אחר
כל שיר כתוב בסולם מסוים, ולעיתים יש חריגה מהצלילים / האקורדים שמשוייכים "רשמית" לסולם. הסולם בו כתוב השיר הזה (לפחות של הגירסה שאתה נתת, לא יודע אם היא בסולם המקורי) הוא רה מז'ור. דוגמא לחריגה - בסולם רה מז'ור יש אקורד C#dim, ואילו פה יש שימוש באקורד C, שלא משתייך לסולם. אבל בתכל'ס, אם זה נשמע טוב למלחין, למה שהמסגרת של הסולם תגביל אותו?

למעלה