יש למשהו העתק הסכם עם אדריכל?

לכל פרוייקט ההסכם הספציפי שלו....

אין חוזה אחיד אם לזו כוונתך.... הסכם עם המתכננים, דינו כהסכם עם הקבלנים המבצעים- אם אינך מכיר את המאטריה, ויש הרבה שלא יודעים מה לדרוש ולקבל מהמתכננים, רצוי היה למנות מנהל פרוייקט או מפקח שתפקידם יחל בניסוח ההסכם עם המתכננים. אם לא תעשה כך תימצא את עצמך מקבל תוכניות בלי פרטים , או תכניות אדריכליות בלי תכנון חשמל ואינסטלציות, או תכנון בלי מפרט טכני וכתב כמויות לצורך בקשת הצעות מחיר ועוד הרבה ´שפנים´ שהמתכננים מסתירים מהדיוטות.

תפקיד האדריכל, לשמור על

האינטרסים של הלקוח, מעבר לתכנון. לכן, במצב טוב, לאחר הגשת סט תכניות לביצוע, האדריכל מארגן את מכרז לקבלנים, והוא המפקח. תלוי בלקוח, שכמה מוכן להשקיע ,כשכר טרחה, והתכניות, או הפיקוח כתוצאה של הסכם, בין האדריכל, לבין הלקוח. היו מקרים, שהלקוח חשב, שדי בסקיצה, ויש אנשים, שהיגיעו כבר לרמת מודעות, שמבינים, לפני מעשה, מחשבה תחילה. יש אדריכלים, שלא מעניין אותם, מה עושה הלקוח עם הסקיצה, או עם התכנית הריסה ובניה, בלבד, אם הלקוח רוצה לשלם גרושים, אז יקבל ברמה הזאות תכנון. קבוצה אחרת של אדריכלים, כאילו עובדים בגרושים, אבל ממלאים את הקופה עם העמלות שעוספים, מהקבלנים, אנשי מקצוע השונים. הקבוצה ראשונה, הורסת את איכות התכנון, הקבוצה שניה לא יכול לדרוש רמת ביצוע גבה, כי הקבלן שיחד אותו. לקוחות, שמבינים את ערך ליווי הפרויקט, כמה כסף, כמה צרות חוסכים, בסוף השיפוץ, עושים הסכם הדרגתי "בונה אימון". שלב ראשון, רק סקיצה, שלב שיני תכניות לביצוע, שמפורט, איזה תכניות מקבל הלקוח, תמורת כמה כסף. אחר-כך, אם הקשר טוב, בין האדריכל, לבין הלקוח, האדריכל גם מפקח צמוד (יום-יום מבקר באתר, והקבלן יכול לפנות אלו עם שאילות כל זמן הביצוע.), לאחר מכן, בוחרים הלקוח והאדריכל ביחד את הרהיטים הניידים, את הדקורציה, אפילו את הקומקום, שעומד על השיש. אני לא מאמינה בקשר חזק בין הקבלן, לבין האדריכל, כי תפקיד האדריכל הגנת אינטרסים של הלקוח, עם מבט קדימה לאורך הזמן של השימוש, הקבלנים - לפחות אלה, שעדיין בכרתי, רצו בשלום לסיים את העבודה, וללכת הלה... לו"ז של שיפוץ, שליש זמן תכנון, שליש זמן ארגון(רכישת חומרים לבנים, בחירת אנשי מקצוע...), ושליש זמן הביצוע. אפשר בתוך חודש לסיים שיפוץ טוטאלי, בתנאי, שהכל מתכנן, מאורגן מראש, ולא עושים שינויים בזמן הביצוע.

../images/Emo41.gifהאדריכל איננו בצד הלקוח !!!!

האדריכל והמהנדס הם עוד שניים מנותני השירותים בפרוייקט ולא חשוב מה משקלם הסגולי (ברור שגבוה). עם קבלן הכי טוב שיהיה - אם התכנון ´על הפנים´ הלקוח יצא ´דפוק´. אין להאמין שהמתכננים לא ינסו לכסות את ´ התחת ´ של עצמם ובשל כך הם גם מבוטחים. טעויות תכנון הן מחזה נפוץ ביותר ומשפטים על חריגות תכנוניות מתקנים מתקיימים השכם והערב. אם האדריכל יהיה המפקח , הרי ברור שבכל טעות ואי התאמה בתוכניות , יהיה הקבלן אשם כי .....האדריכל הוא השוטר והשופט- אבסורד!!! חובה לעשות הפרדת רשויות ולמנות מפקח מטעמו של המזמין אשר יפקח על בעלי המקצוע כולל המתכננים למיניהם !!! אווה, תפסת מרובה לא תפסת....תשאירי חלק מהעוגה גם למישהו אחר....הרי ידוע ש-4 עיניים רואות טוב יותר משתיים ואל תנסי להתחמק מפיקוח על עבודתך.... אני דווקא מרוצה אם הלקוח בחר במפקח והדו-שיח ביננו מקצועי. קשה יותר להתמודד עם המזמין שלא מבין ולכן גם חסר אימון ובטחון וחושב כל הזמן שרוצים לסדר אותו....הוא תמיד בפוזה של מיגננה- תופעה מוכרת אפילו אצלי כאשר אני מגיע עם המחשב שלי למעבדה...

אתה לא צודק. נקודת הפתיחה שלך

שגויה, בזה, כאילו כל אדריכל אידיות, לא יודעה לעשות תכניות, לא מכיר את שטח הבניה. לא מספרת סיפורים מניסיוני,- מפני שלא רוצה לפרסם אמ עצמי, את עבודותי. גם בין האדריכלים, גם בין הקבלנים הרשומים, יש ויש. בחירת האדריכל קשה, כמו של רופה, או עורך-דין טוב. לכן, הדיבורים על העיניין הזה לגמרי מיותרים. אנשים, שמרוצים מעבודות הקבלן/ האדריכל מעבירים את השם. אין פרסום טוב יותר מזה. אבל עדין סדר העבודה מתחילה בתכנון, כמו בכל דבר.

לא !!!

סדר העבודה מתחיל במפקח או מנהל פרוייקט לחילופין !!! הוא גם יעזור להדיוט לחפש אדריכל ומהנדס ראויים. שיטת ההמלצות לא תמיד טובה. מי יעז לספר לחבריו שנדפק ובכך להודות ששגה?!

amonit

New member
אתה טועה טעות מרה....

המלצות חיוביות לוקח להן זמן רב יותר להתפרסם מאשר המלצות שליליות,,,,,, מקרים של פאשלות הנם בגדר "רכילות עסיסית" {מה לא שמעתם מה קרה לו/ה?} קרה לי ולחברי שאמרנו אחד לשני, אה ההוא, שלא תעיז להתקרב אלו!! אנשים שנגרם להם עוול בקנה מידה של שיפוץ או בניה אינם מתחבאים בדרך כלל הם דואגים שלאותו אדם לא תהיה יותר עבודה.

vhp

New member
האדריכל ?

בראש ובראשונה האדריכל איתך או בכל אופן מי שתכנן לך את הבית. . .. המזמין זה אתה.. מגיש הבקשה בעירייה זה המתכנן...(אתה עובד מולו)... אם הקבלן מעסיק אדריכל אז התמונה שונה.... למתכנן יש אינטרס מלבד לתכנן ולקבל כסף אלא גם שהמבנה שלו יתפקד פונקציונלית ויהיה יפה (בטוי ליצירתיות שלו)... המלחמה העיקרית היא עם הקבלן והמפקח. .. רצוי שיהיה לך מנהל ביצוע או מנהל אתר משלך שיבקר כל זמן מה באתר.... הקבלן הוא זה שמנסה לעשות עליך קומבינות... לשלם לגורמים חיצוניים כמה שפחות, לחסוך בחומרים וטיב חומרים, לדוג: שבירת קיר עקום ובניתו מחדש מאשר טיח עבה ושמן, החלפת מרצפות בקומה או הבאת מרצפות מאותו דגם בסדרת יצור שונה (TONE ו CALIPER ) ואז יש סלט מרצפות שאתה מביט עליהם עם תאורת קרני שמש או נורות ליבון במצב חשוך לחלוטין. אז בהסכם עם האדריכל רצוי מאד לסכם מה שאתה דורש ממנו כולל לו"ז לביצוע. מפגשים וביקורים באתר כולל ליווי עד שלב סוף הגמר... בדיקת המערכות בבית בכל שלב. . . ואין לי מה להוסיף למה שאווה עמיחי כתבה... בקיצור אין הסכם קבוע. . . כדאי מאד שתלך לראות פרוייקטים מבוצעים של האדריכל כדי להתרשם. . ואם אתה לא מתבייש אז גם לשאול את המשתמשים במבנה של אותו אדריכל (יתרונות וחסרונות של המבנה) תחזור אלי אם תרצה דוגמאות להסכמי מזמין-מתכנן (יש לי איזה 8 9 כאלו שונים) BYE

למעלה