פשטידת רועים סטייל מרוקו
מתכון של ורד הספרית שלי. אני מאד אוהבת.
כרגיל עם תפוחי אדמה, זה טעים יותר בעיקר כשזה טרי אבל גם בחימום חוזר זה בסדר.
תבנית פיירקס מלבנית. התבנית שלי קצת גדולה. לתבנית חד-פעמית בינונית בגודל A4, הייתי לוקחת 2/3 כמות.
מבשלים בערך קילו תפוחי אדמה בקליפה, מקררים ומקלפים. מבשלים גם 2-3 ביצים קשות.
מטגנים בינתיים בצל קצוץ, מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כורכום (ורד אוהבת להוסיף כורכום לרוב תבשיליה), תבלין לקציצות, מטגנים תוך פירור ומעיכה. מקררים.
את התפו"א מועכים לפירה עם 1/4 מרגרינה (אני שמתי שמן זית), מוסיפים ביצה לא מבושלת ועוד חלבון של ביצה נוספת.
את החלמון שומרים למריחה.
מוסיפים מלח וכורכום. צריך להתקבל פירה אחיד ורך. משטחים בתבנית משומנת חצי מהפירה. על זה את הבשר
ועליו פרוסות של הביצים הקשות.
כמו דודה של ורד, הוספתי גם זיתים מגולענים חתוכים.
על זה את המחצית השנייה של הפירה ועל זה מורחים בחלמון.
מפזרים כורכום וקינמון (אני הוספתי גם שומשום) ואופים בחום בינוני עד שמזהיב. בערך 45 דקות.
הלמעלה יוצא קריספי כזה. אפשר לחמם על הפלטה אבל לטעמי המאפה במיטבו כשהוא טרי.