יש למשהו מתכון מומלץ, מנוסה ובדוק לפאי רועים?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יש למשהו מתכון מומלץ, מנוסה ובדוק לפאי רועים?

מנסה לחשוב על מאכלים נימוחים לשבת עבור הנסיכה המסתגלת לריבועים על השיניים...

michalgad1

New member
מכיון שאתם אוהבים ארוחות חלביות מצאתי לך מתכון צמחוני דוקא

שנמצא אצלי בכוונת. טרם נוסה. אמי חושבת שזה ממדור האוכל ווינט אבל לא בטוחה. פאי רועים צימחוני 4 תפוח״א 1/4 כוס חלב חם 3 בצלים לבנים גדולים, פרוסים דק 2 כוסות שעועית לבנה מוכנה לאכילה (אפשר קפואה או מקופסת שימורים) 1 קופסה (260 גרם) רסק עגבניות מלח, פלפל לא חייבים עם בשר - פאי רועים צמחוני (צילום: shutterstock) אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל עד שהם רכים (אפשר גם להכינם בתנור או בסיר חרס המיועד לבישול תפוחי אדמה ללא מים) ומועכים לפירה, תוך כדי הוספת החלב החם עד לקבלת פירה קרמי. מתבלים במלח לפי הטעם. מקרמלים את הבצל במחבת גדולה עד שהם שחומים. מוסיפים את השעועית ואת רסק העגבניות, מערבבים, מתבלים ומבשלים יחד עד לבעבוע. מניחים בתבנית פיירקס את תערובת השעועית והבצל, מניחים מעל את הפירה מעל. אופים בתנור תחת הגריל עד להשחמה קלה של תפוחי האדמה.

פשטידת רועים סטייל מרוקו

מתכון של ורד הספרית שלי. אני מאד אוהבת.
כרגיל עם תפוחי אדמה, זה טעים יותר בעיקר כשזה טרי אבל גם בחימום חוזר זה בסדר.

תבנית פיירקס מלבנית. התבנית שלי קצת גדולה. לתבנית חד-פעמית בינונית בגודל A4, הייתי לוקחת 2/3 כמות.
מבשלים בערך קילו תפוחי אדמה בקליפה, מקררים ומקלפים. מבשלים גם 2-3 ביצים קשות.
מטגנים בינתיים בצל קצוץ, מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כורכום (ורד אוהבת להוסיף כורכום לרוב תבשיליה), תבלין לקציצות, מטגנים תוך פירור ומעיכה. מקררים.
את התפו"א מועכים לפירה עם 1/4 מרגרינה (אני שמתי שמן זית), מוסיפים ביצה לא מבושלת ועוד חלבון של ביצה נוספת.
את החלמון שומרים למריחה.
מוסיפים מלח וכורכום. צריך להתקבל פירה אחיד ורך. משטחים בתבנית משומנת חצי מהפירה. על זה את הבשר
ועליו פרוסות של הביצים הקשות.
כמו דודה של ורד, הוספתי גם זיתים מגולענים חתוכים.
על זה את המחצית השנייה של הפירה ועל זה מורחים בחלמון.
מפזרים כורכום וקינמון (אני הוספתי גם שומשום) ואופים בחום בינוני עד שמזהיב. בערך 45 דקות.
הלמעלה יוצא קריספי כזה. אפשר לחמם על הפלטה אבל לטעמי המאפה במיטבו כשהוא טרי.

פשטידת בשר מצופה תפו"א ומיונז

נראה קצת מוזר אבל מאד טעים. אחד ממאכלי פסח הקבועים אצלנו.
מכינים תערובת בשר לקציצות. למשל – 700 גר' בשר טחון, 2 ביצים, 1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה,
מלח ופלפל לפי הטעם, אפשר להוסיף בצל מגורד/קצוץ, 1/4 כוס מי סודה (לא הכרחי).
מכינים עיסה רכה ומגובשת. אם צריך, מוסיפים עוד קצת פירורים/קמח מצה.
מסדרים בתבנית מלבנית משומנת.
על זה, שכבה בעובי כמעט 1 ס"מ תפוחי אדמה מגורדים בפומפיה גסה.
על זה מורחים כמו על פרוסת לחם, מיונז לא לייט. אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
המיונז נמס באפיה ומעניק צבע יפה לפשטידה שהיא טעימה חמה או קרה וגם לא רעה בחימום חוזר.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הממ. תודה לכולם. לא עמדתי בפיתוי והצצתי גם

אצל קיצי והברון, כעצת אמי הורתי.
אז נראה לי שאעשה מישמש מכל המתכונים (וזה בדיוק מה שרציתי לא לעשות - לא לבזבז זמן על שילובים. נו טוב.)
תודה רבה חברות יקרות.

mmw2008

New member
רוצה פאי רועים חלבי?

מהבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2767332

המרכיבים:

כ-1100 גרם תפוחי אדמה לבנים (כ-6 יחידות תפו"א בינוניים-קטנים)

25 גרם חמאה

1 קילו פילה דג סול

מלח ופלפל שחור

150 מ"ל חלב

400 גרם אפונה קפואה

לרוטב:

30 גרם חמאה

30 גרם קמח

300 מ"ל חלב

1 כפית חרדל

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים בסיר עם מים וככפית מלח עד לריכוך.

מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים לתוכם את ה-25 גרם חמאה. משאירים בצד,

ובינתיים מניחים במחבת רחבה את חתיכות פילה הסול ומתבלים במלח ופלפל. שופכים מעל את 150 מ"ל החלב

ומבשלים כ-10 דקות. בסיום הבישול, להעביר את הדג לתבנית המתאימה לתנור, כך שהדג מכסה את כל תחתית התבנית.

מכינים את הרוטב:

ממיסים את החמאה בסיר. ברגע שהחמאה נמסה לגמרי, מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב

לקבלת תערובת חלקה ומחזירים לאש. מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב כל כמה דקות. ברגע שהתערובת

מסמיכה (לוקח כ-5-10 דקות), מערבבים פנימה את החרדל, המלח והפלפל השחור והאפונה.

משאירים להתבשל עוד כ-3-4 דקות על אש נמוכה ומעבירים לתבנית האפייה.

מעל שכבת האפונה, מורחים את שכבת הפירה ומעבירים לתנור ל-20 דקות. לאחר 20 דקות, מעבירים

את מצב התנור לגריל ואופים עוד כ-5 דקות לקבלת פירה פריך ובעל גוון זהוב בחלק העליון של הפאי.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הפעם בשרי (רואה שראית..) אבל בע"ה נשמח אם

תוסיפי אותו לשרשור שבועות הקרב ובא - נראה מצוין.

mmw2008

New member
תודה ובע"ה אוסיף

מעקוד - פשטידת תפו"א קלילה מהמטבח

הצפון אפריקאי. פסקל פרץ רובין מסבירה כל כך יפה, שעדיף לקרוא באתר שלה

http://www.pascalpr.co.il/250/

חמותי שתחי' שממנה למדתי להכין מעקוד, לא הופכת אלא מעבירה לתנור וממשיכה לאפות עד שמקבל צבע יפה.
לאחר שהמעקוד מתקרר טיפה הוא מתכווץ, ואז אפשר להוציא מהסיר ע"י הפיכת הסיר על גבי צלחת.
בזכות הביצים יש מספיק חלבון בפשטידה הנחמדה הזו ובניגוד לרוב מאפי התפו"א היא טעימה גם כשהיא קרה.
אפשר להכניס לתערובת, לאחר שהיא כבר מושלמת ולפני ההכנסה לתנור, אפונה מבושלת, גזר מבושל וחתוך לקוביות
ואף חתיכות עוף מבושלות.

למעלה