יש לנו אוטו חדש

אבא גאה

New member
יש לנו אוטו חדש ../images/Emo73.gif

ומיד שמנו עליו מדבקת גאווה
צבעונית ויפה (כזו שנדבקת בחשמל סטאטי, ערבה...
) . אתמול ידיד שלנו השאיל את האוטו להסיע משהו וכשחזר ראיתי שהוא מדביק את מדבת הגאווה שוב (יעני - הוריד אותה כשהוא נהג באוטו מחשש פן יחשבו שהוא גיי וכשחזר החזיר את המדבקה) מה דעתכם על כל העיניין הזה? אני ממש לא יודע מה לחשוב/להרגיש....

טרודי

New member
לא בדיוק דעה

כשהדודה מאמריקה באה לבקר והביאה מדבקות גאווה, הנסיכה שלי מאוד התלהבה מהמדבקות הצבעוניות. אבל אני הרגשתי לא נוח לקחת אותן (ולהדביק על הרכב), כי זה נראה לי התחזות. איך הייתי מרגישה אם הפקח הנחמד שדילג על המכונית של ערבה היה מדלג על מכוניתי בגלל מדבקה שקרית? אצלי, לפחות, זה עניין פשוט של להעמיד דברים על דיוקם. המדבקה הזו לא (רק) מביעה עמדה, אלא מציינת השתייכות ל"מועדון" מסויים. ואני לא. לטוב ולרע. לגבי הידיד שלכם אני לא יכולה להגיד.

זה משו אחר...

לפני כמה זמן, היינו בטיול, ומיקי6 ביקשה מדבקה (מאלו שנותרו מביקור הדודה). היתה שם עוד ילדה אורחת, שביקשה אחת. עם כל החיבה - אמרתי לה: "זה ללסביות!". לא רציתי שתגיע הביתה ותמצא עצמה בקונפליקט עם ההורים כשתרצה להדביק אותה על שמשת המכונית... אני בהחלט מסכימה שאין מקום אצלך על השמשה למדבקת-גאווה. אבל - אם היית מחליטה בהתקף ציונות, לשים על השמשה מדבקת דגל-ישראל, ואני הייתי לוקחת אותה בהשאלה - ומסירה את המדבקה... נראה לך מתאים?

טרודי

New member
את לא ישראלית../images/Emo35.gif

או שאת מתכוונת שהידיד של אבא גאה הוא גיי שמתבייש בנטייתו? כי אחרת אני לא רואה את הדמיון בין המקרים.

אני לא חצופה !

(בד"כ, אני לפחות משתדלת לא להיות...) ואני לא מרשה לעצמי חירות כזו, כמו לשנות דברים באוטו/בית של אחרותים. נניח שאני כן ישראלית, אבל לא ציונית. אז מותר לי להסיר את הדגל ממכוניתך שלקחתי בהשאלה?

טרודי

New member
אם את לא חצופה, את לא ישראלית...

אבל את כן תשני דברים אם תקחי את מכוניתי בהשאלה. את תזיזי את הכסא אחורה, ותכווני את המראות כך שיתאימו לך. יתכן שגם תעבירי תחנה ברדיו, או תשימי קלטת שלך בטייפ. (שהאוטו שלי יסתובב ברחובות כשמוזיקת טראנס בוקעת מחלונותיו? לא יקום ולא יהיה!) כל זמן שתחזירי את הדברים לקדמותם כשתחזירי לי את האוטו, לא תהיה לי טענה אליך. הדבר היחיד שממש יעצבן אותי יהיה אם תעשני לי באוטו. פעם אחרונה שעשו לי את זה, לקח שבוע להפטר מהריח. לגבי הדגל ההיפותטי, אני מניחה שאם הייתי "ציונית" (כלומר: ימנית... ואני לא אוהבת את העובדה שהצד הימני של המפה הפוליטית ניכס לעצמו את הציונות והדגל, אבל זה לא רלוונטי כרגע לדיון), אז יותר משהייתי נעלבת מזה שהורדת (זמנית!) את הדגל ממכוניתי, הייתי כועסת עליך שאת כל-כך "עוכרת ישראל" שלא נאה לך להסתובב במכונית עם דגל ישראל עליה. הייתי כועסת עלייך (כמעט) באותה מידה אם לא היית שמה דגל על האוטו (שלך!) ביום העצמאות. אבל זה לא אותו דבר. "מותר" לך לנסוע עם דגל ישראל, כי את ישראלית. אם את בוחרת להוריד אותו, את כביכול מתכחשת ללאומיותך. אם הידיד של אבא היה גיי, והיה מוריד את המדבקה, אז גם הוא היה מתכחש. אבל אם הוא סטרייט, זה נראה לי פחות צורם. קצת אנאלי, No pun intended, כי אני חושבת שרוב האנשים בכלל לא היו מסתכלים איזה מדבקות יש על רכב שהם שואלים, אבל לקנדים יש את הקטע הדקדקני הזה לפעמים. ועוד מחשבה. אבא, האם שאלת אותו למה הוא הוריד את המדבקה? אולי הוא נסע לשכונה שבה מדבקה כזו היתה גורמת לחיתוך הצמיגים שלכם?

יש גם ישראלים אנטי-ציוניים...

ואם אחת כזו היתה לוקחת את מכוניתי, שבשבוע של יום העצמאות יש עליה תמיד דגל ישראל, ומסירה אותו - זו בהחלט היתה בעייה מבחינתי. גם כשאישתי נוסעת לי באוטו ומצמידה את הכסא להגה - זה מרגיז אותי... (מזל שהיא לא מרימה את מושב האסלה!) ככה אני - אוהבת שמכבדים את הבחירות שלי בטריטוריה שלי. ורגע לפני שקראתי את ההודעה שלך, עלה בדעתי הסיפור האמיתי: המדבקות הסטטיות האלה של אבא? הן ת-מ-י-ד נופלות !!!!!!!!!! החבר המסכן ההוא נאבק כל הנסיעה להשאיר אותן צמודות לחלון, וממש שניה לפני הכניסה לחניה - שוד ושבר! שוב נפלה המדבקה ! בפעם האלף הוא הצמיד את המדבקה לחלון, מיוזע ומותש - ואז אבא הבחין בו והפך אותו לתרנגול-הכפרות שלנו

טרודי

New member
אבל אם לא נחשוד בכשרים

אז איפה כל הכיף שבלהעלב? (מזכיר לי את האמרה הפולנית: אם לא נתלונן, איך נדע שאנחנו חיים?) אבא? זה נכון מה שהיא אומרת על המדבקות שנופלות?

אבא גאה

New member
מה פתאום נכון?

היא לא מבינה כלום. הוא אכן הוריד את המדבקה, אבל הוא באמת סטרייט הוא לא גיי.

ואני הייתי מתעצבת

מסכימה עם ערבה שיש הבדל בין אי-הדבקת-מדבקה, לבין הסרה אקטיבית של מדבקה קיימת. פירוש הדבר אינו רק שהידיד אינו רואה עצמו שייך לקהילה, שזה מובן, אלא שהוא חושש להיות מזוהה עימה. ועם איזו קהילה אנו חוששים להיות מזוהים? - עם כזו שאנו מסתייגים ממנה, או מתביישים בהיותנו חלק ממנה. אז יכול להיות שהוא בעצם הומו בארון או לטנטי, או שהוא פשוט נגוע בדיעות קדומות מתוך בורות. כך או כך - זוהי פעולה הומופובית מובהקת, ואתה יש לך תפקיד: לעזור לפחדים ולדיעות הקדומות להתפוגג.

אבא גאה

New member
הוא סטרייט...

זה כן בסדר? זוהי הדילמה שלי, הוא סטרייט ולא גיי ולכן הוריד מדבקה... מיילס מספר לי פה ברקע שפעם הוא הוריד מדבקה מאוטו של מישהו (אחי) שעל המדבקה היה כתוב "העם עם הגולן"....ובכל זאת הוא טוען - זה לא אותו דבר...זה מעליב. ואני לא יודע..

מה ההבדל?

הומופוביה צריך למסמס, בלי קשר לנטיותיו של ההומופוב. גם הסרת מדבקה פוליטית מצביעה על הסתייגות וחוסר רצון להזדהות עם נטיותיו של בעל המדבקה. אלא שכאן אין עלבון אישי, שכן יריבות פוליטית היא דבר מקובל (לא מצדיק הסרת מדבקה, אבל ניחא: מרגיז אך לא מעליב) ולא אישי, בעוד שהתנגדות על רקע נטיה מינית כן וכן.

אני הייתי מתעצבנת. מאוד.

הפתרון? לשים מדבקה שלא יורדת ולהציע את האוטו שוב...

שמנתולה

New member
אני תמיד עצבנית

ובגלל זה מאד קשה לי להאמין שמישהו ממכרי (אם אני משאילה לו את האוטו אנחנו כנראה מכירים מספיק זמן) היה מעיז לגעת לי במדבקה... הייתי נעלבת עד עמקי נשמתי אם היה קורה לי כזה דבר.

Freeda

New member
עניין של גאווה

אם את/ה מספיק מקורב למישהו כדי לשאול את מכוניתו, את/ה אמור/ה לכבד אותו ואת הווייתו. אם יש לך קשיים עם המדבקות שלו - נשוא גאוותו - אל תבקש/י ממנו את האוטו. כל כך טריוויאלי. חיבוקים יערה

אבא גאה

New member
ואם זה הפוך?

ואם הוא לקח את האוטו כי אני ביקשתי ממנו לעשות לי טובה ולהעביר משהו ממקום אחד לשני???

רק מלקרוא את זה התעצבנתי../images/Emo46.gif

מה זה משנה למה הוא לקח את האוטו האוטו הוא שלך ולכן אין סיבה לשנות את צורתו ואת הקישוטים שלו. אם זה מאוד מפריע לו שיגיד אני לא כל כך רוצה לסוע באוטו עם מדבקה כזו ותחשבו ביחד מה עושים. אבל להוריד. בוא נגיד שאיזה חבר שלי מכין לי מסיבת הפתעה בבית או שומר על הילדים והוא דתי ויש בבית תמונה לא צנועה היתכן שהוא יוריד את התמונה שהוא נמצא. או מישהו מאוד צנוע שלא רוצה לסוע באוטו אדום יצבע אותו לשימוש חד פעמי. מה קורה פה עד איפה זה יגיע. האוטו לא שלו ולכן מה שכתוב עליו לא שייך לו(מקסימום שיוסיף שלט האוטו לא שלי
)

למעלה