מ-ר-ת-ק! ../images/Emo187.gif
אלה אמנם שני מאמרים ארוכים, אבל אני ממליצה לכולכם לא להתעצל ולקרוא, המאמר השני מעניין במיוחד. הגלמים, מעבר לכך שהם מהווים באופן קלאסי ביותר ספורי אגדות, אכן מעוררים שאלות מוסריות רבות. אני, באופן אישי, התחלתי להריץ במוחי תגובות גזעניות שיכולות להיות לגלמים כגזע נוסף, חלק מהנאמר בסוף המאמר השני הזכיר לי את היחס לאפרו-אמריקנים בארה"ב בעבר. ובוסף לגזענות, שלא נדבר על השוביניזם שעולה מצד רבנים ומפרשים. הנושא של קיום יחסי מין עם גלמים הוא ללא ספק מעניין מאוד, ובכן.. לא מפתיע לראות את ההבדלים ביחס כלפיי אישה שמקיימת יחסי מין עם גולם זכר לבין זכר שמקיים יחסי מין עם גולם אישה. שעשע אותי המשפט "הקונצנזוס בין כל אלה המתיחסים לנושא הוא שבלתי אפשרי ליצור גולם זכר עם יכולת לפרות ולרבות, ובהשלכה - לקיים יחסי מין". אם כך הם טוענים, מה ההבדל בין גולם אשה לבין גולם זכר? לאשה יש תכונות מיוחדות שמאפשרות לה לקיים יחסי מין בכל מצב, כי לכך היא נועדה? הרי גם היא לא תוכל להביא פריון וללדת ילדים, ובכן, למה אצלה זה אפשרי? יש לה תפקיד מיוחד בסיפוק צרכי הזכר? בהחלט סוג של פלייבוי חי לגברים מתוסכלים מינית מתקופות קדומות.. עוד דבר הטריד אותי בפרשנויות בנושא של קיום יחסי מין עם גולם אשה והעובדה שלפי הורוביץ, אין זה אסור ביהדות. ביהדות נאסר משכב בהמה, וכן, היהדות לא רואה בעין יפה קיום יחסי מין עם אשה שאינה אשתך. ובכן, אם הגלמות אינן חיות, לפכיך מותר לקיין אתן יחסי מין, לפי דבר הורוביץ, אבל אם הן סוג של בני אדם, רק מדרגה נמוכה יותר, הן עדיין נשים.. אם כך, מותר לקיים יחסי מין עם אחת מהן גם אם היא לא אשתך? מותר להפכן לשפחות מין?