יש לנו דירה בשווי 1.7

tomerkash32

New member
יש לנו דירה בשווי 1.7

ללא משכנתא . ( היתה משכנתא שנפדתה לפני זמנה )

האם אנחנו יכולים למשכן את הדירה ולקחת משכנתא לצורך קניית דירה נוספת ( לילדים) ? כמה משכנתא נוכל לקחת ? האם זה מומלץ ?

תודה רבה

dodo247

New member
כן, יש יותר מאופציה אחת

אתה יכול לקחת 50% על ערך הנכס החדש ולמשכן את הנכס הקיים עד 50% מערכו וכך לממן 100% מערך הנכס החדש. (המשכנתא לא תכסה את גובה השכירות כמובן)
אתה יכול גם להצהיר שאתה מוכר את הנכס שלך ולקבל 70% מימון על הנכס החדש מבלי למכור את שלך באמת. אני עשיתי את זה ויותר מפעם אחת, זה חוקי לגמרי.
את המיסים תצטרך לשלם כמובן.
קח בחשבון שסך כל העלות עבור נכס להשקעה (בעצם כל נכס) היא 12-15% גבוהה יותר (מיסים, עו"ד, מתווך ועוד) עלות זו לא תהיה כלולה במימון של הבנק.

tomerkash32

New member
האם יש צורך במסמכים נוספים חוץ ממשכון הדירה ?

את המשכנתא הם נותנים על סמך הדירה בלבד ? או יש צורך לספק תלושי משכורת וערבונות נוספים ?

תודה על ההבהרה

dodo247

New member
דרושים כל המסמכים כמו בכל משכנתא רגילה

אתה צריך להוכיח יכולת החזר עבור המשכנתא שאתה לוקח. ערבונות יידרשו בכפוף לגובה ההכנסה והסטטוס שלך בבנק. הבנק יבדוק, אולי אתה ללא משכנתא אבל עם 500 אלף אובליגו בהלוואות בנק או חוץ בנקאיות וכדומה. כל מקרה לגופו.
בהצלחה.

tomerkash32

New member
למה להוכיח ? הרי אני ממשכן את הדירה

אז בשביל מה למשכן את הדירה הקיימת אם אני צריך להוכיח יכולת החזר.

אני פשוט ייקח משכנתא רגילה ויוכיח יכולת החזר

לא ?

גם במשכנתא רגילה אתה ממשכן דירה. לא הבנתי מאיפה נובע ההבדל

בעיניך.
מה זה משנה לבנק איזו דירה אתה ממשכן? בשני המקרים זה כאב ראש בשבילו לממש את המשכון, וזו לא האופציה המועדפת בעיניו. לכן הוא דואג מראש שתוכל להחזיר את הסכום אליו התחייבת. משכון הדיר הקיימת רק נותן לך אפשרות לקבל מימון גבוה יותר (במקום הון עצמי ראשוני) אבל ממש לא קשור ליכולת החזר

למעלה