יש לנו חבר טוב שחולה באלצהיימר קטלנ

מיכלשני

New member
יש לנו חבר טוב שחולה באלצהיימר קטלנ

יש לו בת צעירה לפני בת מצווה-אייך אומרים לה שאבא שלה על סף החזרת נשמתו לבורא? אייך עוזרים לה לעבור את המשבר הזה ולא להשאר עם משקעים ופחדים לאורך כל חייה? קצב התקדמות המחלה שלו מאד מהיר-הוא צעיר-בן 45 והוא כבר חולה שנתיים. סוג האלצהיימר שלו קטלני מאד ולפי הרופאים יש לו בערך 2-3 שנים לחיות.

gala lo

New member
חבר טוב

עצוב מאוד לשמוע על חולה בגיל 45. אני לא יודע כיצד קבעו שיש לו מספר שנים מועט לחיות. ופעם ראשונה (אני עוקב אחרי המחלה כבר מספר שנים) ומה זה אלצהיימר מסוג קטלני. בקשר לבתו יש להשתמש ממש ביועץ מקצועי. כאן בפורום לרובנו בגיל בת מצוה מדובר בנכדים. הייתי מציע לך לפנות לפרום נוסף, ותשאל את דפנה גולן-שמש, עובדת סולצאלית. היא בודאי תעזור לך. הנה הלינק. http://www.aadogs.com/forum.php?op=f&id=7

zs1957

New member
תגובה ל -gala lo

אלצהיימר קטלני הכוונה לאלצהיימר גנטי שבו הגם APOE4 פגום. החולה לוקה בו בגיל צעירוההתדרדרות היא מהירה. בדרך כלל מדובר בחולה שאחד מהוריו לקה במחלה זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
מיכלשני היי../images/Emo140.gif

איבדתי את אבא שלי בהיותי בת 28 ועד היום לא התאוששתי מזה.ידיד טוב שלי, לעומת זאת, איבד את אימו בגיל שבע והתגבר על זה יחסית היטב. זה אינדווידואלי. אני לא יודעת מה בדיוק אפשר לומר לה, ובאמת עדיף להתייעץ עם מומחים בתחום.אבל אני יכולה לומר לך מה לא לעשות. לא למנוע ממנה מידע. כי זה יגרום לנזק חמור יותר מאשר איבוד אביה.לא להסתיר. לא ללחוש מאחורי גבה. ולהיות שם בשבילה.לזרום עם התגובה שלה. לתת לגטימציה לכל תגובה שלה, כלומר, אם היא תרצה לבכות לתת לה ולא לנזוף בה שלא יפה לבכות ושהיא גורמת לאמא לבכות גם. אם היא רוצה להמנע מלדבר על זה לא לכפות עליה רק לתת לה לדעת שאתם שם בשבילה כשתחליט כן לדבר ובאמת להיות שם עבורה לחיבוק, הקשבה או לענות על שאלותיה.( איך ומה לומר להתייעץ עם מומחה) ם היא מעדיפה להכחיש ולברוח לבילויים עם החברים לא לכעוס עליה אלא לאפשר לה. לפני כמה שנים, קיבלתי במסגרת פרוייקט פר"ח, ילד בערך בן גילה, שאימו גססה ממחלת כליות. אביו ואחיו הגדולים הסתירו ממנו מידע ופסיכולוגית בית הספר קבעה שהוא מבוהל ומפוחד והגדירה אותו כמו סיר לחץ שעומד להתפוצץ עם לא ישחררו ממנו קצת אדים. עבדתי איתו בעזרת פסיכולוגית מלווה. קיבלתי כל מיני משחקים שדרכם אני אשוחח איתו על אמא שלו, כשכל תגובה שלו דווחה לפסיכולוגית ואני קיבלתי הנחיות איך לפעול. לכן העיצה הכי טובה שלי זה כמו שכבר קיבלת לבקש עזרת מומחים או לפחות הצוות בבית סיפרה.

מיכלשני

New member
ענתי44 - תודה - קבלתי עדכון היום

שבתחילת שבוע הבא כבר מאשפזים אותו. אצלו ההדרדרות הפיזיולגית מהירה מאד למרות שגם הזיכרון כבר ממש לא משהו. הוא מזהה רק את מעגל המשפחה הקרובה שלו. אנחנו נוסעים לשם כדי להפרד ממנו ולהיות שם בשביל המשפחה. כמה עצוב

ענתי44

New member
ליבי איתכם../images/Emo14.gif

תחזיקו מעמד ותהיו חזקים בשבילו ובשביל המשפחה.

zs1957

New member
תגובה למיכל שני

שלום מיכל, כה עצוב לשמוע את מה שאת כותבת. מי כמוני יודע את זה מקרוב. אני מתנדבת ביד שרה ומטפלת בחולת אלצהיימר בת 47 כה צעירה חמודה ויפה ומה מר גורלה שלה ושל בני משפחתה.אני מבינה שיש לו בת לפני בת מצווה. לדעתי מי שצריך לספר לילדה על מחלת אביה זה הרופא המטפל באבא. או הפסיכוגיאטר או הנוירולוג. מבחינה מקצועית הם יעשו זאת על הצד הטוב ביותר, מכיוון שהם מיומנים בנושא. הכי חשוב להפחית עד כמה שניתן א הנזק הנפשי שיגרם לילדה. עבודת הסבר טובה ע"י איש מקצוע עויה להקטין את הנזק ולתת לידה כלים להתמודד עם מחלת אביה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

למעלה