יש לנו עוד אירוח והפעם משהו אחר...אלטרנטיבי

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך
המלצה

היי
שאלה קשה

אני חושבת שלכול טיפול יש את היתרונות שלאחרים אין,
יש משמעות אדירה לחיבור שלך עם המטפל/ת
ומניסיוני יש לכל אדם עדיפות לטיפול מסויים-למשל בבי"ח תל השומר שם אני מטפלת יש מטופלים קבועים שאני כבר יודעת מה העדיפות שלהם,
יש ש"חייבים" את המגע, הרוגע של הרפלקסולוגיה, ויש אחרים שאחרי דיקור מצליחים לעשות פיזיו יותר בקלות.
זה מאוד אינדווידואלי
אני ממליצה להתנסות.

רפואה משלימה

היי
אז איך זה עובד?-הרפלקסולוגיה היא שיטה שעובדת כמו ריפלקסים בטענה שכל איזור בכף הרגל יכול להשפיע על איזור מסויים בגוף
למשל איזור המשפיע על הריאות הוא האיזור הממוקם מתחת לבהונות, זהו בעצם איזור המשפיע על החזה.
בצורת עבודה נכונה אותה לומדים ברפלקסולוגיה ניתן להרפות את השרירים באיזור, לגרום להנעה של נוזלים מצטברים וליחה ועוד.
כף הרגל היא למעשה מפה של כל הגוף.
הדיקור הסיני הוא חלק מהרפואה הסינית העתיקה, נקודות הדיקור עובדות למעשה על מערכת העצבים, דרכן ניתן להשפיע על מערכות רבות בגוף.
הנקודות עצמן ממוקמות על רשת של מרידיאנים-בדומה למערכת העצבים וכל נקודה עושה פעולות שונות ומשפיעה על מערכות שונות.
האבחנה ברפואה הסינית היא מאוד עמוקה, מורכבת ומתבססת על תחושת הדופק של המטופל ועל מראה הלשון.
כל טיפול מתבצע ספציפית לבעיה ממנה סובל המטופל, כך גם הטיפול בCF מתייחס באופן אינדווידואלי לחולה ולבעיות ממנו הוא סובל.
בנוסף הדיקור הסיני הוכיח את עצמו בטיפול בכאב מכל סוג למשל כאבי גב, ברכיים ומפרקים אחרים, כאבי ראש ומגרנות, כאבי מחזור ועוד.

חשוב לי להדגיש שהטיפולים הללו לא מחליפים או מפחיתים אף טיפול מערבי, אך בהחלט ניתן לחזק את מערכת החיסון ולמנוע מצבים של חולי וכמובן להקל במקומות בהם הרפואה המערבית לא מקלה.

בחירת המטפל לחולה CF בעייני חייבת להיות מאוד זהירה מכיון שיש המון מידע רלוונטי למחלה ולטיפול בה דרושה הבנה מקיפה וניסיון רב.

לגבי פעילות הטיפולים המשלימים במרפאות האחרות- אין ברשותי מידע
בתל השומר זהו פרויקט ביוזמת חברת "רוש מושיטה" ומנהל המרפאה פרופסור אורי אפרתי שתומך בפרויקט ומאמין בו.
מקוה שעניתי על הכל
ערב נעים

orii

New member
יש לנו עוד אירוח והפעם משהו אחר...אלטרנטיבי

רוית דסקלו, מטפלת מזה כשנתיים בחולי CF בבי"ח תל השומר, כחלק ממרפאת CF. רוית עושה טיפולים משולבים של דיקור סיני ורפלקסולוגיה.

אני מזמין את רוית לספר יותר על הגישה הטיפולית שלה לתת דוגמאות איך משתלבת הרפאוה האלטרנטיבית/משלימה בטיפול ב- CF.

ואתם מכירים כבר את הנוהל- קדימה שאלות, שאלות, שאלות

למעלה