יש לנו שם חדש!

דבורי

New member
יש לנו שם חדש!

מזל טוב לקבלת השם החדש לפורום ("חד הוריות מבחירה"), וכל הכבוד לטוויטי על המאמצים!

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo49.gif../images/Emo36.gif לנו ../images/Emo65.gif

עכשיו אנחנו צריכים
לנו את ה-
ולעשות חנוכת
ולהזמין את כולם להרמת כוסית
אז מי מסדר את ה-
על השולחן? ומי אחראי על פעילויות ל-
ילדים? ויאללה בואו נעשה מסיבהבה

Shani 1

New member
היי Tweety ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif|תו

|תו
מה עשית לקנדי הסוכרייה שלי ממש התעללת בה זהירות הפכת אותה לנקודה על המפה והחתול שלך שולט בשטח לא רע בכלל מה חדש במחוזתייך ... נעלמת לי מן הסתם בלונד כל הכבוד שי| ביי שני .

סטאר11

New member
מזל טוב../images/Emo49.gif

מזל טוב לשם החדש של הפורום. לטווטי הרבבהה הצלחה כמנהלת
אני שולחת לכל בנות הפורום חיבוק
גדול והרבה הרבה הצלחה בתהליכי ההריון, ולאימהות שבנינו הרבה אושר ושמחה בגידול הילדים.
הלוואי עליי בקרובבבבב.........

איחולים לפורום החדש ולשמו החדש

ולמנהלת החדשה
לגבי השם - שינוי לטובה אבל לאו דוקא המיטב, כי יש בעיה מובנית בחד ההוריות שעולה מידי פעם בפורומים השונים ברשת. האם הפורום הזה פתוח לגרושות, למשל ? עלו תגובות בעבר (לא כאן) שהן לא בחרו להיות חד הוריות, כמו גם תגובות לגבי כך שהן כן בחרו - כחלק מהחלטת הגרושין. אין מקום לשני פורומים בנושא - אז מה עושים ולמה מתכוונת המשוררת ? מה עם גברים חד הוריים ? ועוד כהנה וכהנה וריאציות על הנושא. קראתי פעם כתבה על בחורה מכפר סבא מאוד לוחמנית בעניין ה"בחירה". אני אם חד הורית מבחירה ומעולם לא הייתי כ"כ לוחמנית בנושא...ולו בשל תפיסתי שבעצם גם שאנחנו לא ממש בוחרים בחירה חופשית נטולת אילוצים...יש על זה משפט שאומר ש "האדם מתכנן ואלוהים צוחק". בקיצור - הסוגיה אולי פילוסופית אבל חשובה היות וכפי שזה נראה על פניו, כל האמהות החד הוריות בחרו בדרגות מודעות ויוזמה שונות להיות חד הוריות....האם הפורום מיועד לתת במה ומענה לכולן ?

TWEETY =^.^=

New member
פילוסופיה על כוס קפה../images/Emo96.gif

בפורום הישן שלנו, דיסקסנו בנושא ארוכות, ואני לא חושבת שהגענו להסכמה חד משמעית בעניין. חוצמיזה שזה תלוי מאיזה כיוון מתחבטים בשאלה - האם בכיוון הפילוסופי? שאז באמת ניתן לבאר ולפרש ממליון מקומות. או מכיוון אחר. באופן אישי, אני אכן חושבת שגם גרושות (לא כולם) הם חד הוריות מבחירה, אבל זה סוג אחר - את הסוג האחר הסבירה נאווה פרנס בצורה הכי יפה ובהירה, ניתן לראות ולקרוא בטאגליינס.

לחיזוק דבריה של נאוה פרנס

משהו שהעלתי בזמנו לאתר "הדרך למעלה" (אתר מומלץ, אגב, עם מדור חד הוריות) http://www.haderech.co.il/Ima6.html ועדיין....היום אני כבר אמא לשניים, השניה בת חודשיים ובת לזוג הורים (שלא חולקים בית). "מותר" לי לכתוב כאן ? ועוד דבר קטן - לתוהות לגבי בנק זרע בחו"ל - אני התחלתי בזמנו את התהליך בהולנד ובארץ, כשבמהלך השלבים הראשונים נכנסתי בטעות להריון מסטוץ... התהליך בהולנד דומה לזה שבארץ ומנסיוני לא נראה לי שיש טעם רב בהגררות למרחקים או הסתבכות עם כל מיני תרומות זרע רחוקות, שולי וחסר משמעות. המבחן הוא מבחן התוצאה...וזו נהדרת REGARDLESS OF זהות הזרע. לכו לאיכילוב וגמרו עניין

TWEETY =^.^=

New member
יווווווו חנה,,,,,בטח שמותר../images/Emo3.gif

לגבי תרומה מחו"ל, זה חשוב לדתיות ולמסורתיות מבחינה ההלכה. חוצמיזה, ששם מקבלים הרבה יותר פרטים שזה קטע שמאוד חשוב לבנות בתחילת דרכן (אני כבר עברתי את זה), ובנוסף לאופציה שישנה לילוד, שהיא פתיחת תיק האימוץ בגיל 18 - גם פה יש לי הסתייגויות, אבל זו אופציה והיא חשובה לחלק מהנשים.

ירון ג.

New member
חוץ מזה בהולנד הם יותר בלונדינים...

לגבי שם הפורום, אני מסכים עם חנה, אני מגדל את בני ללא אמא, ויש נשים רבות שהם חד הוריות כיוון שאישם מת! (בחירה?) אני בטוח שאתן לא משוחחות כאן כל היום על "איזה כיף היה לבחור להיות חד הורית" (לקרוא, לא בטון מזלזל!!!), אלא מועלים נושאים כמו ההתמודדות עם הסביבה, עם הילדים (מה אומרים מתי ואיך) הקשיים בבית (איך מחליפים חיתול ומשקשקים סימילאק באותו רגע...) וכו´.... חוץ מזה, תומך נלהב בחד הוריות אשר בוחרות בכך (באמת, תשאלו את כל הידידות שלי... בנק הזרע צריך לשלם לי עמלות, הבאתי לו יותר לקוחות מאשר לבנק הפועלים!!)

Ludwig

New member
בחד הוריות יש פשרה מסויימת...

ולכן קשה לי לומר שאני תומך נלהב בחד הוריות. לדעתי טוב שלילד יהיו הרבה הורים (אפילו יותר משניים), לא בהכרח הורים ביולוגיים אלא אנשים שגרים איתו וממלאים תפקידי הורות (יכולים להיות גם סבא וסבתא וכד´). אני מבין שאנשים נקלעים למצב בו הם לבד ועדיין רוצים ילדים, אבל אינני רואה בחד-הוריות יתרון אלא פשרה.

tomili

New member
פשרה ממקום של כוח

מסכימה איתך ludwig שיש בחיים לבד וגידול ילד לבד סוג מסויים של פשרה, אבל לא כל הנשים שנשארו לבד בוחרות בפתרון הזה ולכן נראה לי - כך לפחות הרגשתי ועדיין חושבת - שיש הרבה עוצמה בהחלטה ללכת לכיוון הזה דווקא. אני זוכרת שהיה לי די קשה "לוותר" בשלב זה על זוגיות כדי להתרכז בפרויקט של "לעשות ילד" כי יש בזה מן אמירה של כשלון והליכה על הרע במיעוטו. ברגע שהחלטתי שאני הולכת על זה הכל התגמד מול התחושות החזקות והעמוקות של מה שעומד לפני.וויתור על הורות לא הייתי ממליצה לאף אחד מידידי, הקטנים האלה מוציאים מאיתנו כל הרבה רוך, חמלה ואהבה ועל עצמי אני מעידה שזה שינה אותי במאה שמונים מעלות.אני מאושרת מ"הפשרה" הזאת שעשיתי בחיי. אמא של תום

ירון ג.

New member
לודוויג בחיים יש הרבה פשרות ../images/Emo110.gif

ואין משמעות הדבר שהבחירה מוטעית. עדיף שלילד יהיו הורים אוהבים - אז גירושין זה פשרה? אז מה? לא להתגרש? עדיף לעבוד במה שאוהבים באמת - נו? ומה 99% מאיתנו אמורים לעשות? כשאדם רוצה להיות הורה, משקיע בכך משאבים נפשיים, בודק אפשרויות ומוליד/מאמץ ילד אני מאמין שלילד זה יהיו חיים טובים הרבה יותר מהרבה ילדים אחרים שנולדו בגלל מחסור בגומי... כשאשה רוצה ילדים ואין לה בן זוג (לא פגשה או מבחירה) אין זו סיבה בעיני לא לעשות ילדים, שני הורים לילד אינו דבר חיוני והכרחי. ויותר מכך, אני ממליץ לכל ידידותי שלא בזוגיות עם גבר שלא ליצור קשרים עם גברים למטרת ילדים בלבד (אין בכך משום לפסול את בחירתם של אנשי הפורום השונים להורות) מי כמונו יודע כמה קשה למצוא אדם אחד שאוהבים ורוצים לחלוק איתו את החיים (שלא לדבר על לגדל ילד ביחד), וגם אם פוגשים את נסיך האידיליה מי יבטיח לנו שבעוד 3 שנים נחוש עדיין אותו דבר? (אין ערבונות, ברור לי) אך האם באמת היית רוצה לחלוק את חייך (עד סופם) עם אדם שהקשר הוא זרעו בלבד? ולכן במקרים כאלו הנטיה שלי היא להמליץ על בנק הזרע (או סטוץ)

Ludwig

New member
אני מסכים שהחיים מורכבים...

והעובדה שיש פשרה מסויימת בלהיות הורה יחיד (כי אני עדיין חושב שיותר הורים יותר טוב) איננה מצדיקה בהכרח פשרה אחרת כמו למשל חיים עם בן-זוג שאינם מאושרים. כל מה שאני טוען הוא שיש פשרה בלהיות הורה יחיד (לעיתים אפילו מוצדקת) ואינני רואה בכך משהו חיובי בפני עצמו שיגרום לי לעודד זאת. לדעתי פתרון אפשרי על-מנת להמנע מחד-הוריות הוא לא בהכרח להתפשר בבחירת בן-זוג אלא אולי לגור יחד עם בני משפחה בוגרים אחרים כמו סבא וסבתא, אחים, חברים קרובים וכד´ (יש גם יתרונות בשיטת החמולה).

יובל2

New member
בלונדיני זה טוב או רע.?

ברור שאלמנה, אינה חד הורית מבחירה. כמו כן גם חלק מהגרושים והגרושות. הכוונה בבחירה, כפי שאני רואה זאת, היא הבחירה להקים משפחת לבד מלכתחילה, ולא כתוצאה של מה שהחיים זמנו לנו. כשאשה קמה ומחליטה שהיא הולכת להקים משפחה, זו הבחירה שלה וזה ממש לא משנה, כתוצאה ממה היא בחרה בדרך זו, והאם זה בגלל חוסר ברירה, כי ברירה תמיד יש - לחכות לאביר הלבן, או להשאר לבד. והיא תמיד יכולה לבחור שלא לבחור , בלהקים משפחה לבד. ואכן יש כאלה שזו פשרה עבורן, אבל יש גם כאלה שזה דרך חיים עבורן, עדין הבחירה נעשית - ומכאן החד הורית מבחירה.

ירון ג.

New member
יובל2 כל שאמרת ברור לי ../images/Emo110.gif

הדברים שכתבתי נועדו בכדי לומר שהשם "מבחירה" מגביל את אותם הורים חד הוריים שלא מבחירה מלהשתתף בפורום ושוב, בטוחני שבין אם מבחירה ובין שלא אנחנו מתמודדים עם אותה סביבה ואותם נושאים.

דבורי

New member
חד הוריים שלא מבחירה

אמנם נכון שהרבה נושאים הם משותפים, אבל הרבה נושאים אינם משותפים, וגם הגישה לנושאים המשותפים יכולה להיות מאוד שונה. מנסיון של קריאה בפורומים כלליים של משפחות חד הוריות, או שיחות עם אמהות גרושות, הרבה מאוד דיונים ואנרגיה מוקדשים שם לעניינים משפטיים של החזקת הילדים, מאבקים עם בני הזוג לשעבר, וסתם הרבה מרירות. לעומת זאת כאן, כפי שכבר אפשר לראות, חלק מן הדיונים מוקדשים ל"איך מגיעים להיות חד-הוריים" - ענייני בנק הזרע וכו´ (ואני מקווה שנראה גם יותר הורים חד-הוריים מאמצים), וכן התלבטויות בקבלת ההחלטה להיהפך למשפחה חד-הורית (שלא מתוך שבירת מבנה משפחתי קיים, אלא הקמתו).

נועם@בת

New member
שם חדש ומזל חדש ../images/Emo57.gif

שיהיה בהצלחה טוויטי וכל היתר. ומחכה איתך לחלק של הוריות
ניפגש בשמחות
נועם

מירה ח.

New member
מברוקה! ../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

כל הכבוד על הפורום והשם החדש. כולכן מוזמנות לקרוא מאמרים וכתבות על אימהות חד הורית ב"הדרך למעלה". אתן גם מוזמנות לשלוח לי כתבות מענינות על אורח חייכן. בברכה, מירה.

למעלה