יש לנו שריפה....

ESU Boscorelli

New member
יש לנו שריפה....

אש משתוללת באזור מתחם בוכמן ומגיע לכיוון רעות... כל שנה אותו סיפור מחדש

Damage Girl

New member
2 מסוקי כיבוי... זה משהו רציני!

ראיתי בערך ב-14:00 משהו כזה ... שיש שריפה קטנה ליד בוכמן... אבל לא חשבתי שזה כזה רציני! אני מקווה שלא יגרם שום נזק!

ESU Boscorelli

New member
אז ככה

השריפה כילתה אלפי דונמים של חורש טבעי. במקום היו 3 רכבים של כיבוי אש איילון ועוד אחד של כיבוי אש גבעת זאב. כמו כן למקום הוזעקו 4 (!!!) מטוסי כיבוי.... השריפה ערכה כ 7 שעות... חוץ מקוצים לא היה שום נזק....

א.א.אפל

New member
../images/Emo7.gif אני היום אנסה לראות את הנזקים

כל הכבוד לכוחות הכיבוי וההצלה. דרך אגב, לא היה במקום שנשרף (אם הבנתי את האיזור) שום חורש טבעי.

ESU Boscorelli

New member
אההה

לא חורש טבעי נו אתה וידע קוצים וכאלה הבלבלתי סליחה.... הייתי עייף

Roobie

New member
זה לטובה, בסופו של דבר

שדות הקוצים הם "בסיסיהם" של כל הנחשים באזור מכבים-רעות. אם אף-אחד אחר לא דואג לטפל בזה ולעקור את הקוצים... אז לפחות האש עושה את זה, ועכשיו הנחשים מתרחקים מהאזור לשדות קוצים מרוחקים יותר. וכל הכבוד לכוחות הכיבוי שמנעו מהאש להגיע לבתי-המגורים.

א.א.אפל

New member
כמה נקודות:

-נחשים לא נפוצים רק בשדות קוצים או צמחיה. -נחשים ניזונים, בין השאר, ממכרסמים כדוגמת חולדות ועכברים שבני האדם לעיתים לא אוהבים את נוכחותם בינינו. -רוב הנחשים שנפוצים בארצנו ובאיזור הזה בכלל הם לא ארסיים, או ארסיים למחצה בצורה שלא פוגעת בבני האדם. המין היחיד שמסוכן לאדם הוא הצפע הארץ-ישראלי. -רוב השטח שנשרף הינו חלק מ"גן לאומי מכבים" וכגן לאומי יש שאיפה לשמור על מערכת אקולוגית יציבה. מה גם שהשטחים אינם בשטח שיפוט של המועצה ולכן אין להאשימה על אוזלת יד בנושא הנחשים

Roobie

New member
כמה תשובות:

- לא רק בשדות קוצים או צמחיה, אבל בהחלט בעיקר בהם. - אני מעדיף שני עכברים ביד מאשר נחש אחד על העץ. - נחש הצפע הארץ-ישראלי מאוד מאוד נפוץ באזורנו. תושבי מתחם ציפור במודיעין סובלים ממנו עכשיו מאוד. נחשי צפע מגיעים מאזורי הקוצים הסמוכים למתחם עד לבתים עצמם. - בקשר לגן לאומי מכבים - לא ידעתי על כך, ואכן חבל. - לא בדיוק האשמתי את המועצה באזלת יד, אלא רק ציינתי שאין אף אחד שמטפל בכך.

ESU Boscorelli

New member
תקשיבו

לא מעניין אותי איזה סוג נחש איך הוא נראה וכמה הוא נפוץ אני רק יודע שהלכנו שם נזהרנו מאוד וראינו כמה כאלה ולא היה נחמד להתעסק איתם

א.א.אפל

New member
נחשים מחפשים מקום מסתור

בין אם זה צמחיה, גומחות וכו'. אני לא חושב שתושבי האיזור יסכימו להוריד את צמחית הנוי שלהם בגלל סכנה לנחשים, למרות שגם היא יכולה לשמש כמקום מסתור לנחשים. בני האדם מחפשים סביבה בטרילית לגמרי מחיות בר... ואין כזאת! מה לעשות. דרך אגב, היום עברתי בשביל שמוביל מהמגרשים ברעות לרחוב קשת ושמתי לב שמשני צידיו העשביה כוסחה.

לביא1

New member
איזה באסה:\ בטח הלכו חלק מהעצים

אני מקווה שהצבאים והשועלים באזור לא נםגעו מה שכן זו היזדמנות מעולה לחפששלדי צבים מצאתי אחד באזור שהייתה פעם שריפה הגיעה הזמן לחפש עוד אחד:)

ESU Boscorelli

New member
אהה

לא ראיתי הרבה עצים עולים באש רק קוצים... צבאים ושועליחם? לא לא שמתי לב לכאלה... אומנם ראיתי שועל או שתיים בורחים אבל אף לא צבי אחד

א.א.אפל

New member
תוכל בבקשה

לפרט איזה חיות אתה זוכר שראית?? תודה מראש! וכן, יש צבאים באיזור

ESU Boscorelli

New member
למה לא?

היו שם הרבה חיות... נתחיל בחרגולים או החגבים אנא ערף מה שהתחילו לברוח מהאש ישר לתוך הפרצוף שלנו וכמה מאות נמרחו לנו על הכבאיות... חוץ מכל החרקים המגעילים היו שם הרבה עופות, בזים... עייט ועוד כמה... היו שם שועלים, זאבים לא נראה לי שהיו... ראינו כמה צפעים ועוד כה נחשים והרבה חרדונים וזהו נראה לי.... צבי לא ראיתי ולא מאמין שיש שם כי הם חיים במדבר, נראה לי שיש לך טעות... אה כן והיו שם פרות כמובן וגם כבשים של רועה ערבי

א.א.אפל

New member
ראיתם מחזה בהחלט נדיר

לגבי חרקים כדוגמת חגבים וחרגולים- אותם רואים לעיתים. עופות דורסים-גם זה לא נדיר, אבל צריך מומחיות מסוימת כדי לזהות את המין והסוג. שועלים- למרות עשרות טיולים, הרבה מהם לבד לגמרי-כלומר אין רעש שירחיק את החיות-לא ראיתי אף פעם באיזור הספציפי הזה. תגיד תודה על ההזדמנות שהייתה לך. זאבים- די נדירים באיזור (למרות שיצא לי לראות) נחשים-נדיר, אבל רואים, גם כאן היה לכם מזל לראות מחזה יוצא דופן צבאים-יש בהחלט... והם נפוצים בכל הארץ, שם המין הנפוץ באזורנו הוא "צבי ארצישראלי" וארץ-ישראל גם מכונה לעיתים "ארץ הצבי" ישנו גם מן מדברי-צבי השיטים- ויכול להיות שבגללו התבלבלת. למרות זאת, מעולם לא ראיתי צבאים באיזור זה, אבל שמעתי מחברים שראו מסקנה- פעם הבאה שיש שריפה (לא עלינו) לצאת ולנסות לתצפת על בע"ח... וכמובן בלי להפריע למכבי האש שעושים את מלאכתם

למעלה