יש לנו תור לבדיקה אצל אורולוג לאחר

מצב
הנושא נעול.

ספגטינה

New member

שגילו בPCT (בדיקת זרע לדתיים...) שיש תנועה איטית, והבדיקה השנייה הראתה שאין בכלל תנועה... מישהי יודעת מה יקרה שם? מה הוא יבדוק? והאם תוצאות במקום???

נועה 35

New member
בדיקה אצל אורולוג

שגילו בPCT (בדיקת זרע לדתיים...) שיש תנועה איטית, והבדיקה השנייה הראתה שאין בכלל תנועה... מישהי יודעת מה יקרה שם? מה הוא יבדוק? והאם תוצאות במקום???
בדיקה אצל אורולוג
אם לא שלחו אותכם לעשות בדיקות דם ואולטראסאונד, הוא יפנה אותכם לעשות את הבדיקות הללו. לא הייתי בבדיקה עצמה ומה שאני כותבת לך הוא מה שבן זוגי סיפר לי: הוא יעשה לו בדיקה ידנית שלמיטב הבנתי זה אומר התבוננות באזור האשכים ומישוש האזור. אני מניחה שאבחנה הוא יכול לעשות רק על סמך כל הממצאים, כך שאם כבר יש לכם תוצאות של בדיקות דם ואולטראסאונד, אני חושבת שהוא יכול לתת אבחון, או לפחות אבחון ראשוני במקום. אם עדיין לא עשיתם את הבדיקות הללו, אני מניחה שאחרי תוצאות הבדיקות תצטרכו לחזור אליו לקבלת האבחון. אם את רוצה מידע מפורט יותר, אני אוכל לבקש מבן זוגי, בערב, לכתוב לך.

anguly

New member
מי אמר שPCT זה בדיקה לדתיים??

בדיקת PCT בודקת (עד כמה שידוע לי) יכולת שרידות של תאי זרע בנרתיק. אצלי חזרו על בדיקה זו 3 פעמים ובכל המקרים - התוצאה הייתה אפס זרעונים חיים. הרופא שלי אמר כי תוצאה זו מצביעה על חוסר התאמה בין התנאים בנרתיק לתאי הזרע - קורה לפעמים שהתנאים אצל האישה מהווים מעין קוטל זרע - במצב זה - האפשרות היחידה היא IVF.

נועה 35

New member
הזרעה לא פותרת את הבעיה?

בדיקת PCT בודקת (עד כמה שידוע לי) יכולת שרידות של תאי זרע בנרתיק. אצלי חזרו על בדיקה זו 3 פעמים ובכל המקרים - התוצאה הייתה אפס זרעונים חיים. הרופא שלי אמר כי תוצאה זו מצביעה על חוסר התאמה בין התנאים בנרתיק לתאי הזרע - קורה לפעמים שהתנאים אצל האישה מהווים מעין קוטל זרע - במצב זה - האפשרות היחידה היא IVF.
הזרעה לא פותרת את הבעיה?
בהזרעה אמורים להביא את הזרעונים מעבר לנרתיק, לתוך הרחם - זה לא אומר לפתור את הבעיה של תנאי הנרתיק?

ספגטינה

New member
ANGULY' הבהלת אותי! את יכולה

הזרעה לא פותרת את הבעיה?
בהזרעה אמורים להביא את הזרעונים מעבר לנרתיק, לתוך הרחם - זה לא אומר לפתור את הבעיה של תנאי הנרתיק?
לפרט קצת יותר למה את מתכוונת? אני הבנתי שהבדיקה הזו היא בדיקה עקיפה לזרע של הגבר, ויתכן שאם אין תנועה זה בגלל שעבר זמן רב מידי או משהו כזה? ולמה האפשרות היחידה היא IVP מה אם הזרעות, או ניתוח וריצוקלה וכו'....

anguly

New member
הסבר יותר מפורט

לפרט קצת יותר למה את מתכוונת? אני הבנתי שהבדיקה הזו היא בדיקה עקיפה לזרע של הגבר, ויתכן שאם אין תנועה זה בגלל שעבר זמן רב מידי או משהו כזה? ולמה האפשרות היחידה היא IVP מה אם הזרעות, או ניתוח וריצוקלה וכו'....
הסבר יותר מפורט
את בדיקת הPCT אמורים לערוך מספר שעות מסויים לאחר קיום יחסים (נדמה לי ש12 שעות - אבל עברו 4.5 שנים מהבדיקות האלה - כך שאני לא זוכרת בדיוק את מספר השעות). ואז בודקים במיקרוסקופ את מספר הזרעים הקיים ואת מידת התנועתיות - כאשר זה מהווה אינדיקציה למידת השרידות של הזרעים של בן הזוג הספציפי בתנאים הספציפיים של האישה - במקום הבדיקה הסטרילית של זרע בכוס - שלא לוקחת בחשבון את האינטראקציה בין בני הזוג. התוצאות בד"כ הן כמותיות - הרבה/מעט. במקרה שלי התשובה היתה 0-3 זרעים כשכולם היו מתים - זו תוצאה חריגה במיוחד. יתכן שלאור 8 ניסיונות ההזרעה שעברנו + התוצאה החריגה (שחזרה על עצמה 3 פעמים), הרופא החליט שאין מה לנסות יותר שיטות אחרות. לגבי המקרה שלך - לפי מה שתיארת - לא נאמר לך תוצאה כל כך חמורה, ואולי אצלך הזרעות יעזרו. לגבי ניתוח וריקוצל - הדיעות מאד חלוקות - האם זה בכלל עוזר. יש זוגות שזה עוזר ויש כאלה שלא - בכל מקרה זה לוקח מספר חודשים כדי לדעת האם יש שיפור. בנוסף אם הבעיה היא האינטראקציה בין בני הזוג ולא רק איכות הזרע - זה עלול לא לפתור את הבעיה. אני מקווה שההסבר מספיק רחב - אני במקומכם הייתי הולכת למומחה לפוריות ולאו דווקא לאורולוג - כי מומחה פוריות בד"כ יש לו ראייה יותר כוללת של הבעיות.

anguly

New member
אולי- אני לא יודעת אם מה שמפריע

הזרעה לא פותרת את הבעיה?
בנרתיק לא נמצא גם שם (רמת חומציות וכד') התוצאה אצלנו הביאה את הרופא לכלל יאוש (אחרי 8 הזרעות) - הבדיקה הראשונה נעשתה לפני ולא יצאה טוב - ולא חזרו עליה - כשהוא ראה שההזרעות לא הולכות הוא חזר על הבדיקה - היה קצת המום מהתוצאה, ביקש שנחזור כי אולי זה לא נעשה טוב - והפעם עשה זאת בעצמו - ומאחר והתוצאה הייתה זהה - הוא קבע שכנראה שעם הזרעות זה לא ילך.

ספגטינה

New member
תודה רבה, ויש לי עוד שאלה בבקשה-

בנרתיק לא נמצא גם שם (רמת חומציות וכד') התוצאה אצלנו הביאה את הרופא לכלל יאוש (אחרי 8 הזרעות) - הבדיקה הראשונה נעשתה לפני ולא יצאה טוב - ולא חזרו עליה - כשהוא ראה שההזרעות לא הולכות הוא חזר על הבדיקה - היה קצת המום מהתוצאה, ביקש שנחזור כי אולי זה לא נעשה טוב - והפעם עשה זאת בעצמו - ומאחר והתוצאה הייתה זהה - הוא קבע שכנראה שעם הזרעות זה לא ילך.
לנו בPCT הראשון שאגב, עושים אחרי 3 שעות מעת קיום יחסים , אמרו- שהכמות רבה, אך התנועה איטית. ונולדה לי בת באופן ספונטני. עכשיו שלצערי עבר זמן רב ואין עוד הריון שוב בצענו את הבדיקה והפעם אמרו לנו- שאין תנועתיות בכלל. מה דעתך? מה זה אומר?

Mרוצה

New member
אני לא מבינה גדולה בבעיות זרע

לנו בPCT הראשון שאגב, עושים אחרי 3 שעות מעת קיום יחסים , אמרו- שהכמות רבה, אך התנועה איטית. ונולדה לי בת באופן ספונטני. עכשיו שלצערי עבר זמן רב ואין עוד הריון שוב בצענו את הבדיקה והפעם אמרו לנו- שאין תנועתיות בכלל. מה דעתך? מה זה אומר?
אני לא מבינה גדולה בבעיות זרע
אבל נדמה לי שאם מצאו בבדיקה החוזרת שאין בכלל תנועתיות זה אומר שאולי תזדקקו להפריות ואפילו ICSI (איקסי), שבו מחדירים את הזרע לביצית במבחנה. אגב, PCT = Post Coital Test, כלומר בדיקה לאחר יחסי מין. אני מניחה שהיא משמשת כבדיקת זרע אצל אנשים דתיים שאסור להם 'להשחית זרע לשווא'. מה הרופא שלך אומר?

מצב
הנושא נעול.
למעלה