יש לסגור מיד את הפיס והימורי הספורט

• פותח הנושא Ybet
  • פורסם בתאריך

Ybet

New member
יש לסגור מיד את הפיס והימורי הספורט

מתוך חוקי מדינת ישראל: איסור הגרלות והימורים 225. המארגן או עורך משחק אסור, הגרלה או הימור, דינו - מאסר שלוש שנים או קנס עשרים וחמישה אלפים לירות. 224. בסימן זה - "משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף, או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; "מקום משחקים אסורים" - חצרים שרגילים לערוך בהם משחקים אסורים, בין שהם פתוחים לציבור ובין שהם פתוחים לבני אדם מסויימים בלבד, ואין נפקא מינה אם הם מוחזקים גם למטרה אחרת; "הגרלה" - כל הסדר שלפיו ניתן, בהעלאת גורלות או באמצעי אחר, לזכות בכסף,בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; "הימור" - כל הסדר שלפיו ניתן לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בניחושו של דבר, לרבות הגרלה הקשורה בתוצאות משחקים ותחרויות בספורט. 231. (א) הוראות סימן זה לא יחולו - (1) על סוגי הגרלות או על הגרלה מסויימת, אשר לעריכתם ניתן מראש היתר מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך; (2) על הימורים או הימור מסויים, שעורך מפעל הפיס בהיתר מראש מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך, ובלבד שההימורים שייערכו כאמור לא יהיו על תוצאות של משחקים ותחרויות בספורט. סימן י"ב: משחקים אסורים, הגרלות והימורים ***** ראו את גודל הצביעות של המדינה של חברי הכנסת והשרים המושחתים: מצד אחד ההימורים אסורים בתכלית האיסור. אבל הפלא ופלא מן הצד השני ליהודים יש שיטה: במידה ושר האוצר הסמיך אזי כן מותר להמר. כלומר כן ולא. ישראבלוף. טוב שבסעיפי רצח לא כתוב "רק מי שיש היתר לרוצחו"... מספיק עם הצביעות. אם ההימורים אסורים אז שיכולו על כל ההימורים. גופים במדינה צריכים להתאגד כנגד כל סוגי ההימורים הקיימים אם זה בספורט או בפיס. אני מתפלא כיצד לא היו עד היום מחאות בנושא ולא קמה קול זעקה כנגד הפעלת הימורים כמתבקש בחוק . עד מתי ימשיכו גופים מושחתים אלה לגנוב את כספי הציבור במסווים שונים ובאמתלות שונות תוך כדי הבטחות שווא להתעשרות מהירה ותוך ניצול חוסר הידע של הציבור לגבי הסיכויים האמיתיים לזכיתם.. מנהל הפורום אם אתה באמת מתנגד להימורים אז השמע קול בפורום אותו אתה מנהל. אני מניח שאתה מתנגד להימורים ולמה שהם עלולים לגרום למתמכרים ולמשפחותיהם.. אני מודיע בזאת שאם מפעל הפיס ימשיך לפעול וימשיכו לתת להימורי הספורט במדינה לפעול הרי שמדינה זו הולכת לקראת פשיטת רגל מוסרית וערכית. במקום לצמצמם את ההימורים הם רק מתרחבים בשנים האחרונות ויש לשים לזה סוף אחת ולתמיד. ybet

shanhen

New member
בוא נעמיד דברים על דיוקם

כיון שאתה חוזר על מה שכתבת רק לפני כמה ימים וזכותך להביע את עמדתך, אני חוזר ומעיר כי אתה נאבק במקום הלא נכון. ומאחר ואתה מזמין אותי לתגובה אומר זאת: אני לא מתנגד למשחקי הגרלות והימורים כמו שאני לא מתנגד לשתיית אלכוהול. אלו התנהגויות שאינן "רעות" אך מאד מסוכנות. ולכן, יש להגביל את ההימורים, יש לנהוג בהם בזהירות ולדעת שישנם אנשים בסיכון גבוה לעשות בהם "שימוש לרעה", אך אני בהחלט לא בעד ביטול משחקי ההגרלות וההימורים. המאבק של מהמר במכונות המשחק הוא מיותר. המהמר צריך להתמקד בעצמו, ללמוד דרכי שליטה עצמית ולדעת להתמודד ולהתאפק גם אם מסביב ישנם פיתויים. אבל כאמור, הפורום פתוח לכל דיעה ורעיון. נחום

Ybet

New member
מדינת חלם

שימשיכו לגנוב את כספי הציבור , אני מה אכפת לי??? מצידי שתתפרק המדינה הזו איך שהיא נראית זה יקרא בקרוב.. שיקומו ארגוני פשע וישלטו במדינה, היא תיראה כבר יותר טוב.הריקבון והחלודה כבר בכל פינה ולא ניתנים לתיקון. אתה צודק המאבק לא לפורום הזה. בכלל, אני מודיע על פרישה-לא כותב יותר בשום פורום. אני פונה לעינייני. תמשיכו להמר ותהיו בריאים כולכם.

דורי 46

New member
אתה צודק בכל מילה

אני מסכים לכל מילה שאתה אומר המדינה מושחתת מהיסוד ומה שאתה כוב כאן הוא רק חלק קטן ממה שקורה במדינה הזאת לגבי ההימורים לצערי זאת מחלה ארורה שתוקפת את רוב הישראלים אבל המדינה לא מכירה בהימורים כבעיה כמו אלכוהול למשל. וכיוון שזאת מחלה מי שחולה בה לא מתנהג בהגיון ולכן אנשים ממשיכים להמר למרות כל השחיתויות שקורות סביב ההימורים בישראל. אני חייב להסכים עם מנהל הפורום שכתב לך שהוא לא נגד הימורים והגרלות. אני היום לא מהמר כי אני יודע שאסור לי כי אני חולה במחלה הזאת אבל בדיוק כמו שאתה לא דורש שיפסיקו למכור אלכוהול כי זה ממכר באותה מידה אי אפשר לדרוש את הפסקת ההימורים פשוט צריך להיות הגבלות כמו באלכוהול ולצערינו אתה באמת צודק זה ימשיך להרוס את המדינה עד שאולי יום אחד יקום כאן משהו שיעשה סדר במדינה ואולי גם סדר בבלגן הזה הכי חשוב לא לוותר ולא לפחד מכלום

Ybet

New member
מספר נקודות נוספות:../images/Emo190.gif

עשיתי אחד ועוד אחד והגעתי למסקנות הללו: מנהל הפורום לא מתנגד להימורים (וגם לא לאלכוהול) וכפי הנראה מקבל תמיכה ממפעלי ההימורים בישראל. ואני שואל האם יש קשר בין הדברים??? כפי הנראה תמיכה זו מחייבת אותו להלך על הקו הדק שבין : מחד מחוייב לנאמנות טוטאלית למפעלי ההימורים שמממנים אותו. מאידך מחוייב בכל זאת לתת שירות כלשהוא למתמכרים שהרי אלו כבר נפגעו ויש להחזיר אותם לתלם שאח"כ יוכלו להמשיך ולהמר אבל בצורה פחותה...כדי שהמערכת תמשיך לפעול ללא הפרעות. (זה המצב האידאלי מבחינת גופי ההימורים ו"שקט תעשייתי") נראה שיש כאן מערכת גאונית של עשיית כסף על גב הציבור בצורה מתוחכמת ובשיתוף כל הגורמים הנוגעים בדבר שהם- שר האוצר (המושחת מוסרית לדעתי ויש לסלקו מהפוליטיקה) שנותן את האישור והאחריות היא עליו,גופי ההימורים שמפעילים בפועל את מפעל גזילת הכסף ומתעשרים בזכותו. כמו כן רווחי ההימורים (בניכוי המשכורות השמנות מאד והפנסיות וכל הפינוקים האפשריים של הבכירים באירגוני ההימורים) מתחלקים בין הממשלה לעיריות (ככה הוצהר לפחות). נספחים להם:שירות מינימאלי של עזרה לנפגעי ההימורים הניתן באתר הזה ובעמותה כגון "אפשר" הממומנת כפי הנראה מגופי ההימורים במימון דל ביותר (יחסית לנזק הנגרם לציבור)אבל זה קיים. וככה תעשו אחד ועוד אחד ותבינו כיצד העסק עובד בצורה פשוטה אבל רווחית ביותר וגאונית כלכלית. כולם נהנים ומרוויחים מלבד גורם חסר חשיבות כמעט שנקרא "הציבור" או "אזרחי ותושבי מדינת ישראל" שחשיבותם באמת שולית שהרי מה שחשוב שהכסף הגדול ייכנס והקומבינה תעבוד בצורה הכי משומנת שהרי סוס מנצח לא מחליפים.. האם זה הוגן? תשפטו בעצמכם.. על מה אני מתרעם? על הצביעות שבדבר. אם יש חוק שאסור להמר לפיו אז מדוע לשר האוצר ניתנת האפשרות לאשר הימורים הנראים בעיניו??? האם שר האוצר מתפקד על תקן אלוהים כאן? מדוע אין חוקה בנידון ומדוע כוח רב כזה ניתן לשר האוצר? האם זה לא פתח לאין ספור שחיתויות וקומבינות של גופי ההימורים והכל על גב הציבור? אני פורש מכאן, אבל מי שמהמר כדאי לו לדעת: א.אין לו סיכויי להתעשר (גם אם יש זוכים מדי שבוע הסיכוי של מהמר יחיד כה קטן שגם אם ישלח כל חייו * 10 חיים הרי שלא יזכה אף פעם). ב.אם ישקיע את כספו בכל תחום אחר(כגון בבורסה או בעסק כלשהוא) סיכוייו להרוויח גדולים בהרבה לאין שיעור מבהימורים מכל סוג. ג.בנוסף לכספו חבל על זמנו של המהמר שמשקיע בלשלוח טפסים ולעקוב וכו... ד. לפני הימור כלשהו אני ממליץ ללמוד מעט מתמטיקה והסתברות (אני בטוח שאם כולם היו יודעים אזי גופי ההימורים היו פושטים רגל מזמן..). בהצלחה

למעלה